Friday, September 11, 2009

PINDAH!!


Assalamualaikum...

T telah berpindah "rumah" mulai hari ini.. Ada problem kat blog lama.. Tak boleh nak upload gambar lagi.. Sebab sebelum ni T dah upload banyak gambar.. Tak ada space dah.. Susah-susah buat blog baru aje lo.. Kesinambungan dari blog "Something to talk about".. Sudi-sudikan..

Meh T sambung cite meh!!.. Gambar juadah berbuka puasa ni adalah pada 02/09/09.. Ada juadah yang B belikan di Pasar Ramadhan di Jerantut dan ada lauk kiriman daripada Ma.. B singgah rumah mertua dia tadi, hantar lauk yang dia beli di Pasar Ramadhan di Jerantut.. Kebetulan dia ada kerja sikit kat Jerantut tadi.. Ma kirimkan pulak untuk kami Sayur Kobis Masak Lemak, Ikan Pekasam perah Limau Nipis dan Kuih Puteri Mandi.. Alhamdulillah..



Gambar berbuka puasa ni pada 03/09/09..



Gambar-gambar di bawah adalah pada 04/09/09.. Beli barangan AVON skit.. Payung tu untuk letak kat opis, beg pink untuk Nur dan dulang tu bawa balik untuk ma..



Balik berbuka di Kuala Krau ari ni.. B beli juadah di Pasar Ramadhan Temerloh..



Berbuka time.. Selera makan nasi ngan budu tu!! Hehehe..



05/09/09
Ni masa nak balik ke rumah semula.. Bergambar kat halaman rumah nenek mereka..






Balik dari Kuala Krau, terus berkemas baju nak ke KL pulak.. Soping for raya.. Kami tiba di Hotel Cititel Mid Valley pukul 4.30 petang.. Sebelumnya ke Restoran MZ DARUL NAIM dekat Kg. Baru, tempah meja nak berbuka puasa di sana..



Tengah tunggu abah nak check-in bilik.. Superior Room.. Bilik kecik aje.. Tapi berbaloila sebab dekat Megamall Mid Valley.. Lalu ikut lobi hotel saja... Ini merupakan kali kedua kami stay di hotel ni..




Posing-posing dalam bilik, solat jamak dan keluar untuk berbuka puasa..





View dari bilik..



Dalam bilik air pun jadi!! :-P




Sebelum ke restoran, kami jenjalan ke KLIH dulu.. Tengok baju-baju kat sana.. Beli sehelai blouse dan Kuih Almond London..



Lauk-lauk yang kami order.. Lauk + nasi 5 pinggan + air 5 gelas = RM60.. Murahkan??




Restoran yang sentiasa penuh dengan kehadiran pelanggannya..



Selepas berbuka puasa, kami pun menuju balik ke hotel.. Dan terus ke Megamall Mid Valley.. Ini deko raya tahun lepas.. rasa lawa yg tahun lepas dari tahun ini.. Itu pada pendapat T lah sebab deko tahun lepas lebih menampakkan kekampungannya..



Deko tahun nipun cantik jugak.. Meriah nampaknya tukan??






Dalam pukul 10.30 malam, kami pun masuk ke bilik.. Tadi beli baju Adib dan B kat MJ. Jugak beli KFC dan Air blended Extreme Moccha @ San Francisco..




Pas mandi, solat jamak dan baring relax2..




Tengokla aksi anak dara T nie..

B sedang menerai 3 helai baju barunya..



06/09/09
Pukul 4.30 pagi kami keluar ke kafe untuk bersahur..



Masa tgh makan tadi, adala pelayan melayu tu, pakai skirt pendek.. Nur tanya dia tu orang Islam ke? T jawab ye.. dan dia selamba je cakap, "mana boleh pakai seksi macam tu".. Ish! anak Ummi ni!!



Masuk bilik kami semula..




Pas solat Subuh, diaorang tido semula.. T layan tengok movie kat tv..




Dalam pukul 10 pagi, kami keluar dari bilik.. Terus check-out.. Letak bag dalam keta, dan masuk ke MV.. Sambung soping lagi...




Tgu abah check-out bilik..



Ada show model dok peraga baju.. Ada sorang model tu T minat sangat kat muka dia.. Model baru.. Banyak kali kluar majalah.. Comel je tengok muka dia.. (Model Melayu)..


Amik gambar sebelum soping..




Soping baju anak-anak kat Jusco banyak pilihan.. Tadi cari lagi baju anak-anak dan jugak seluar jeans untuk diaorang.. Kasut pun.. Cuma belum beli baju tradisional saja.. Jusco tak buat lak paper bag.. Banyak soping tadi.. Tapi dapat bag plastic aje.. :-(



Singgah lobi Cititel, amik gambar dan terus keluar dari MV dalam pukul 2.45 petang.. Kami nak menuju ke Shah Alam pulak.. T ada date ngan seseorang.. Seseorang? Siapa tu? :-)



Dating ngan Kak Madiha FP http://mamawandiha.fotopages.com/ dekat Federal Highway.. Dating tepi jalan aje.. Tak kisahlah tu.. Asal dapat bersua muka.. Tq Kak!! Jumpa gak kita walau sekejap cuma.. Kak Madiha siap bagi kat T sebalang kuih raya, Almond London dan jugak frozen Donut.. T lak cuma bagi balang kuih raya yang T beli kat Jusco tadi.. Terima kasih sekali lagi kak.. Geram tengok anak2 Kak Madiha.. Comel2.. Alin tu.. Putih melepak.. Ikut sape lagi kalau bukan ikut Kak Madiha sampai T tegur lengan dia.. "Putihnya lengan akak"!! Hehehe..




Pas tu, kami ke Shah Alam dan singgah di PKNS..



Kumpulan Nasyid Mustika ni rasanya..



Orang ramai giler!! Dan T rasa giler kalau dok berjalan dengan orang yang sesak gini.. Nak try baju kat sini pun susah.. Agaknya dulu T datang time orang tak ramai lagi.. Ni cuci mata ajelah.. Tengoklah sepasang baju kurung kain kapas yang sama dengan yang T jahit sebelum ni.. Dia jual RM199.. Sengal!! Modal T beli kain tu kat Nagoya cuma RM28 dan upah jahit RM32 saja.. Dia boleh jual dengan harga hampir RM200!! Tak ke sengals namanya tu!! Banyak benor ngko amik untung kak!! T pun apalagi, terus blah dari situ.. Kuasa membeli di tangan kitakan? Kita yang perlu bijak menggunakan kuasa itu.. Ceh!! Tapi pada yang banyak duit, peduli apa diaorang yang pendapat T nikan? Duit masing2 punya.. Terserahlah..
Selepas singgah beli Lemang (sepotong RM2) + Rendang Daging (sesenduk RM10), ingatkan sedap, sebab nampak sedap.. Tapi yang ado!! = TAK SEDAP!!
Pas beli lemang, T beli jugak FM.. Gambar bunga.. 3 for RM10.. Ha! Itulah yang T sopingkan kat PKNS ni.. Hehehe.. Lawak tul rasanya..



Kami ke SACC Mall pulak.. Orang pun ramai.. Harga baju lebih kurang sama di PKNS.. Tak beli apa2 kat sini.. Jalan2 cuci mata aje.. (Oh! Masa ni T dah tak larat sangat dah! Kaki bagai nak tercabut.. Tak sanggup nak berpijak berjalan-jalan lagi)



Deko rumah ni cantik..



Dalam pukul 5.30 petang, kami check-in di Hotel Concorde pulak.. 1st time stay here..


View dari bilik kami.. Cantik seh!!



Dalam bilik air..


Posing2....



Deluxe Room Concorde Shah Alam..







Pas solat jamak, kami pun keluar bilik nak g berbuka puasa..



Makan kat area belakang hotel.. Nasi King Briyani.. T tak makan Nasi Briyani, g beli Sup dan Nasi di Ani Sup Utara kat belakang restoran ni.. Nak bukak pose kat situ pun dah penuh org tempah..




Dah sudah makan, siap makan terus masuk ke bilik.. Tak larat nak g mana2 mall dah.. Kaki T dah tak larat nak berjalan.. B ajak nak kuar g soping lagi.. T kata "Oh! Tak sanggup nak berjalan dah"!! Hehehe..



Lif dekat bilik..




Dok santai dalam bilik.. Rehat.. Tengok tv.. Makan-makan..




07/09/09
Dalam pukul 4.30 pagi, kami kuar nak breakfast.. Masa nak masuk cafe, berselisih ngan penyanyi Aishah dan anak2nya.. T just tegur "hi" kat dia.. Dia senyum sampai ke telinga.. So sweet!! Then bila masuk dalam cafe dengar riuh kat satu meja tu dengan gelak ketawa.. La, rupanya si Farah AF2 yg gelak.. Tau ajelah dia gelak macam manakan? Lagi ada Fitri AF1, Edlin AF2 dan Tam, si reporter dalam drama Bionik tu.. Anak2 T sukalah tengok cite tu, dan bila diaorang nampak Tam, suka sangatlah.. Tapi kami tak layan diaorang.. Terus cari pinggan isi makanan.. Kalau gelak, sajalah gelak kuat2.. Nak bagi org sedar yang diaorang tu sape.. Sampai Nur tegur "Ummi, tak baikkan gelak kuat2 macam tu?".. Ish! Anak ummi ni.. Pandai je dia komen2 orang.. T pun jawab, "Shht! Tak pelah dik, biarlah diaorang dok gelak gitu!!" Takkan kita nak g tegur diaorang pulakkan.. Diaorang punya pasallah.. :-P
Makanan kat sini sedap-sedap.. Dalam pukul 5.25 pagi, kami pun masuk semula ke bilik..



Masuk bilik, anak2 T buat lawaklah pulak.. Macam-macam.. :-D




Pas solat Subuh, diaorang sambung tido.. T tengok movie kat tv..




Amik gambar sebelum nak check-out dari bilik..







Kat pool hotel..




Lif kat lobi...




Kat lobi hotel..





Nak ke Jalan TAR cari baju T, Tapi sesak dengan orang ramai.. Yelah, masa nilah orang nak shopping pun.. Semua orang nak berayakan?? B parking keta kat Cap Square.. Then jalan kaki dalam 5 minit gitu ke SEMUA HOUSE..



Senang saja nak cari baju size T kat sini.. Size XL banyak.. Lagi besar pada T pun ada sizenya kat sini.. Pas ni senang.. Nak cari baju, datang saja ke sini.. Sure tak menyesal!! T beli 2 pasang kurung satin sulam.. Beli 2 helai seluar slack dan jugak 3 helai blouse.. Cukupla tu.. Itupun dah mencecah dekat RM720..


Hasil soping-soping di KL...



Buah tangan dari Kak Madiha..



Sedap Kuih Donut ni Kak!!



Juadah berbuka puasa pada 07/09/09



Juadah berbuka puasa 08/09/09..



090909

Date hari ni cantik betul!! Suka sangat dengan tarikh-tarikh unik gini tau!!
Bawa Nur g opis.. Semalam pun sama.. Dia cuti sebab sekolahnya ada exam UPSR.. Kelas tak cukup, so, cikgu bagi cuti..



Beli barang dapo skit sebelum balik ke rumah..



Juadah berbuka puasa hari ni.. B g KL ngan kawannya.. Dia berbuka di Hotel Dynasty..



Nak tahu cite? T balik rumah tadi, terus masuk dapo dan terkejutla pasal ada kabinet ni.. B tak cakap pun dia nak belikan.. Tup2! Terus dah ada kat rumah.. Emm.. Kalau nak tahu, selama 10 tahun ni kami gunakan rak merah nilah, letak pinggan.. B beli masa kami kawin tahun 1999 dulu.. Nak masuk 10 tahun baru boleh beli kabinet dapo ke bang?? Heheh.. T tak kisah.. Ok je lagi guna rak merah tu.. Teguh betul buatannya tu.. Macam mana kawan-kawan? Baik tak i selama ni dok guna rak merah tu je.. Bukan setahun beb.. 10 tahun tu!! :-) Nasib tak runtuh aje rak tu i dok bubuh pinggan-mangkuk selama ni.. Hehehe..




10/09/09

Hari ni B bawa kami, staff2 dan kawan2nya ke majlis berbuka puasa di Hotel Sri Malaysia, Temerloh..
Posing sat sebelum kuar rumah..



@ Hotel Sri Malaysia, Temerloh..



Kawan-kawan B.. Oh! Kawan-kawannya bukanlah seramai ini sahaja.. Ramai lagi.. Tapi dia cuma ajak yang ini saja.. Kalau berjalan dengannya kat Temerloh ni, ramailah yang menegur @ angkat tangan kat dia.. Glamourla tu ye bang? Semua orang kenal.. Dia pun kata "Oghe sohor, biasala".. Ceh!! Ngade!!

Berbuka time..


Best3!!



Kak Anis + Adib..



Staf2 B... Siti + Kak Anis..



Ani + Ummi...




Nur + T + Ani...




Kami ramai2.. Hey Ladies!!


17 orang B ajak berbuka puasa sama tadi.. Sekepala dia charge RM32.. Berbaloila.. Makanan pun sedap-sedap!!



Ni posing pas solat Maghrib tadi..



11/09/09

Inilah baju kurung satin sulam T.. Cantik tak??




Buka puasa hari ni.. Beli Nasi Kukus kat Bt. 1.. Org Kelate yang masak.. Sedap!! B g Kuantan ari ni.. Tapi sempatlah balik pukul 7 malam.. Buka puasa sama2..



Itu saja celoteh T kali ni.. Sampai kita ketemu lagi ya?
SELAMAT BERHUJUNG MINGGU!!
HAVE A GREAT WEEKEND!!
TAKE CARE....
KISSES + BIG HUGS

10 comments:

S.I.K Bridal said...

salam T.. erm nampaknyer tahun n paling byk awien cuti pose.. terasa sedih sgtlah... sbbnyer awien sefamily kene demam *suspek denggi*... utk demam je awien cuti sampai 9 hari ... n tgh cuti peyed lak huhu... masuk ari n dah 5 ari ... mintak2 esok dah boleh pose... tolonglah!!! amin amin.. erm raye thn n awien raye kat johor dulu then baru balik ghanu ... Selamat Hari Raya juga buat T... awien pon same yer T.. kalau ade tersalah kate mintak di maafkan.. semoga persahabatan kite di alam maya ini akan bertemu di alam nyata amin

ida said...

SALAM KAK
PANJANG BETUL CITER AKAK SAMPAI 2 3 KALI DUK KLIK JAP TUTUP BUAT KEJE JAP BUKA BALIK.
MULA2 BUKA TADI DAH TERKEJUT HAI APASAL LAIN MCM RUPANYA PINDHA RUMAH

SELAMAT HARI RAYA UTK AKAK JUGA NAMPAKNYA AKAK SHOPPING SAKAN RAYA NI.SAYA SEMPAT LAH GI ROUND SEKALI KAT JLN TAR TU

reen ~ ummi dina said...

dah berpindah umah baru yea meh amik kad raya

MaDihaA said...

patutlah nampak mcm lain je add blog tu rupanya rumah baru... hehehe.. blog ada limit ke masuk gambar t?? akak ni mmg tak reti/takde masa lagi nak wt blog..

akak baca celoteh t tu..kejap muka serius.. kejap senyum.. keja tergelak.. mcm2 ada.. seronok baca cerita t.. hmm.. sampaikan kisah t tegur lengan akak pun t tulis yer.. hehehe.. segan akak.. alaaa.. t pun putih juga...
cantik view dari concorde hotel tu kan nampak masjid tu... mmg lawa...

Mr aMin said...

Selamat ari raya T...thanx singgah my FP...rayo oi rayo....

atty's said...

salam t..meriahnya T..sopink..
baju t tu mmg lawa tau..ingat nanti leh ke sana.nak cari baju raya..gak.

selamat hari raya ..ye T..andai ade salah dan silap ..harap dimaafkan ye.

FarEast said...

wah! puas membaca entry ni ;) penuh dgn cerita menarik ... tak ada la bosan sgt lepak office, boleh baca blog akak ;) bila balik beraya? beraya mana? =)

Cho Zila said...

salam T.. dah ada blog baru.. walaupun lama akak tak menyinggah sini sekali singgah punyalaer panjang cerita tapi i like.. T dok temerlohker?? ingatkan kat KL ni ha!! jumpa madiha yerk?? bestnyer..
>>akak nak mengucapkan selamat hari raya untuk T sekeluarga .. maaf zahir dan batin,,

CRAZY BEAUTIFUL88 said...

salam
paling akak terliur, spagetti itu lah dik oiii.

NiezaMan said...

Salam T..sronok baca cite2 T
byk berjalan T ni ye..
nanti kalau dtg KL bgtau la
leh jumpa..
kalau nak jumpa kt Temerloh pon pe salahnya kan