Thursday, October 15, 2009

MERISIK CINTA DI PD...



Assalamualaikum..
Hari ini, 15/10.. 10 tahun yang lepas.. T telah dirisik oleh family suami T.. Sweet betul kejadian hari itu.. Masih teringat-ingat hingga kini.. Insya Allah, kami akan menyambut ulangtahun perkahwinan kami kali ke 10 tahun ini pada 12/11/2009.. Mudah-mudahan..
Jumaat lepas (09/10/09), kami ke PD.. Tapi sebelum itu, kami ke KL dulu.. Ada hal di sana.. Pas settle hal di KL, kami pun meneruskan perjalanan ke PD..


Lepak kat sini sementara menunggu B..



Kami stay kat ILF FAMA.. Adik ipar amik 2 apartment 2 bilik... Ini Shikin, biras T dari Sg. Rambai, Melaka..



Anak-anak dan sepupu mereka..



10/09/10.. Breakfast time..



Aksi2 kami dok mandi.. Credit to my SIL, ERYN yg amik gambar2 nie..





Belah petang ari Sabtu, T dan hubby ke rumah sahabat baik T, Emy.. http://mummyezhanerfan.blogspot.com

Kami lunch di sini.. Emy masakkan Nasi Minyak.. Sedap!! T tak malu makan bertambah.. Cover malu kat Emy dan hubbynya.. Hoho.. :-p




Posing sebelum balik.. Tq tuan rumah!! Nanti jemput datang berjalan ke Temerloh pulak ye? Nanti T masakkan Gulai Tempoyak Ikan Patin tu tau!!







Balik jamu budak2 makan Nasi Minyak yg Emy tapaukan tadi.. Diaorang cakap tq kat Aunt Emy.. :-D





Pagi Ahad.. 11/10/09



Turun mandi di kolam dan jenjalan kat kawasan pantai...




Cak!! Hehehe..



Dah siap mandi.. Nak naik bilik bersiap untuk balik dah..



Posing-posing sebelum balik...


Kami bergambar ramai2..



Tq pada my sil, Su Da dan suaminya, Sepul.. Ajak kami berjalan ke PD kali ini.. :-)



Jalan jem.. Sejam perjalanan nak lepas ke Teluk Kemang..



Brenti makan di Rest. Sup Ani Utara di Bandar Baru Bangi..


Yumm..... Yumm..


Pas antar my sil naik komuter di hentian UKM Bangi tu, kami ke Putrajaya nak cari bilik.. Tapi last2 patah balik ke Bangi.. Tido kat Hotel Residence @Bangi.. B ada urusan kat Putrajaya esok..



Dalam bilik..




Our dinner..


Kenyang .. Alhamdulillah..



12/10/09.. Breakfast time..


Pas B settle bt kerjanya di Perbendaharaan.. Keta kami mati pulak.. Nasib baik dh janji nk jumpa Shima http://shimazahar.blogspot.com T call dia balik tanya ada jumper tak? Dia kata nanti dia cari.. Dan dia bawakan untuk kami dr opisnya.. Tq so much Shima.. Tak ada u masa tu, entahlah kami nak menggagau ke mana!! Kami betul2 berterima kasih pada u.. Dahlah dia belanja makan minum kami pas tu kat Food Court.. Pas tu siap bagi gift pulak buat T dan anak2.. TQ SO MUCH SHIMA!! SAYANG U!!
Gambar2 kami bersama.. Ini merupakan pertemuan kami yg ke 2.. Pertama kali, tahun lepas.. Masa kenduri kawin adik ipar T di Kelantan..



Gambar kami berdua..



Balik dari Putrajaya, kami ke KL pulak.. Settle kerja B kat sana.. Kami terus pulang ke rumah..
Jumpa lagi di lain entry.. T tak berkesempatan nak membalas komen2 kalian.. Tetapi terima kasih kerana sudi mengunjungi T di sini..
Muah!! Muah!!
SELAMAT BERHUJUNG MINGGU!
HAVE A GREAT WEEKEND!!
TAKE CARE..

11 comments:

farah : m0mma HD said...

salam T...syiok jd u ni..berjalan & makan2 ajeee....

anak2 pon ceria je

nanti kalau mari penang...singgah la ye...bole jumpa2...
hehehhe

t, x add lagi ke my blog link?
:(

MindHeartBodySoul said...

Salam...
I really adore ur light moments kat swimming pool with ur prince tuh...
touching betul....

MindHeartBodySoul said...

Huh... jauh betul perjalanan tuh, enjoy follow your every step from my monitor window... jadilah, dah tak ada peluang...

S.I.K Bridal said...

salam T.. awien pon rindu jugak ngan T hehehe... insyaAllah T mane r tau kite ade rezeki berjumpe pasti skali awien make up T tau... awien pon tingin sgt nak make over kawan awien nih hehehe
time kasih T dgn doa T , pastinya rezeki cuti skolah nih mencurah2 alhamdulillah.. rajin2 bertandang ke blog awien yang x berupdate selalu 2 yerk ngee

rose said...

salam kak tie..

ooo dah pindah umah ye..hehhe..sori baru perasan..
kita baru je abis pantang..
dah keje kat2 sebulan..
lepas masukkan akak dalam bloglist td..then klik tgk akak dah pindah umah

heheh....nape pindah umah?

fiziskandarz said...

kak TT!!!!!!! wahhhh wah wah syok nyer mandi pool!!! dengki dengki dengki.. kat sini dah sejuk skrg adoi laaaaa angin lalu terus rasa nak beku.. nak mandi pun menjadik malas hoho :P

Kak Teh said...

salam..amboi T, panjangnya membebel..heheh..ada ja idea nak cerita..sorry i lama x update blog sbb i mmg beezee like a bee. hehe. Selamat hari raya to you too.

~PakKaramu~ said...

Salam ziarah dari Pak Karamu

en_me said...

lenguhnyerrr scrolling ghiteww.. uhuhu

MamaFaMi said...

Bestkan gi cuti cuti ni...

MaDiHaA said...

salam T..
akak pun mintak maaf coz dh lama tak masuk blog t ni.. mcm bz sgt jer.. hehe..
gi mkn angin ke pd lak yer.. bestnyer.. suka akak tgk gambor t dgn nur kat tepi kolam tu.. nampak sgt2 mesra dengan raut wajah keibuan t tu... manja sgt.. bukan mcm akak ni.. garang manjang dgn anak2.. cuma dgn alin jer lom tunjuk taring lagik hehehe.. teruk akak ni kan?
hmm... best tu dpt jumpa best friend.. hidangan pun sungguhlah sedap nampaknya.. ngan shima pun ada jumpa yer.. lama akak tak gi melawat shima..
apa2pun.. harap t sihat2 sokmo.. jumpa lagi...