Thursday, October 08, 2009

SEBELUM DAN SELEPAS


Assalamualaikum....

Ini kerja B selepas kita menyambut hari raya.. RAJINla pulak dia nak mengecat kat luar rumah ni.. Biasanya kami ngecat satu rumah 2 tahun sekali.. Tapi last ngecat rumah ari tu.. Tahun 2006.. Dekat 3 tahun dah tu.. So, tahun ni.. Dia mengecatlah.. Sebelum ni upah orang saja.. Tapi kali ni tak ngecat satu rumah.. Coz tengok warna cat ok lagi.. Kalau dulu pakai cat Sea Master.. Tahun ni pakai cat brand ni lak.. Em.. Baru aku sedar.. Rajin jugok tok laki aku ni dih!! :-p

Gambar di hadapan rumah sebelum dicat..



Gambar di hadapan rumah selepas dicat..


10 comments:

||♥Shahida♥|| said...

wahhhhh..kemain ekk..eeeee dh cantikkk

Emy Omar said...

Cantik2 rajin nye..kami plan hari tu nak ngecat kat living room ni tapi since Mia pun dah mula pandai menconteng so cancel la dulu kalau tak nanti tak berbaloi :p
TAK SABAR NAK JUMPE RUZI SATURDAY NI..JUMPE NANTI :D

u-neey said...

Lawa cat umah kak T..Bestnye ade umah sendiri..
Tak buat open house ke? hehe..

atty's said...

berseri-seri umah T.selepas dicat..

dilaOHdila said...

umah jugak kene pakaikan baju raya Tie (hehehe)
tu nak kene pakai kan tudung siti nurhaliza jugak taw....

** mana menu lagi tie
dah lama tak nampak menu si tie ni

en_me said...

lawonyerrr..

Anonymous said...

ahh. kaler ni memang cantik.kalo brand colourland name dia monterey,aa..lebih kurang camtu la ejaan dia. kalo tengok brite tv3 time2 ramalan cuace tuh, dia ade tunjuk kat bawah tu kan. gabung pulak dengan kaler putih, memang cantik Tie. nampak berseri kan. :)


-Dak Ayu.

FarEast said...

err ... bilik saya nak cat juga, ader amik upah? hehe :p gurau je ... amboi, rajin cat tu ... abis satu rumah ... saya salute dgn kerajinan akak ;)

MaDiHaA said...

kekekekeke.. ni yg nak gelak ni...
kebetulan pulak entry kita sama.. hari ni akak pun masukkan entry cat rumah.. hehehe..

kak cahaya said...

wah bersinar2 selepas cat ye..hehe