Tuesday, November 17, 2009

MELIA


Assalamualaikum....

04/11/2009


Try beli pizza baru ni.. Em.. Harapkan iklan ajelah dok kunyah rangup gitu.. Yang sebenarnya.. YANG ADO!!



08/11/2009


Our dinner tonite.. B bli kat Rest. Rizki Tom Yam kat Mentakab.. B order Ikan Patin Stim Bawang Jeruk, Ikan Siakap Black Pepper dan Ayam Goreng..



10/11/2009


Amik gambar anak client ni tadi.. Cumel sangat budak ni tau!!



11/11/2009
Hari ni bday adik T, Nizam yg ke 28.. Kak T doakan semoga Nizam dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki selalu.. Bahagia dunia dan akhirat.. Amin..


T amik gambar kat gym tadi..




Teringin benau nak makan spageti.. So, inilah dinner kami tonite..




12/11/20009
Hari ni, our wedding anniversary.. Yang ke 10! B ajak kuar lunch.. Makan Ikan Patin Masak Tempoyak kat Rest. Pak Usop..




Adik T belikan kek ni.. Tq Mak Su!!


B belikan ni tadi.. T pun dok dengar penerangan kakak tu.. Tq so much B!!


Kuar dinner kat SR.. Cuma kami berdua.. Anak-anak Mak Su jaga kat rumah..



Oh!! Ini saja kek ulangtahun kami.. T tak mahu beli sebijik kek dah.. Klu tak, sure bli sebijik kek Choc Indulgence tu tiap2 tahun.. Tak kira bday T @ anak2 @ masa ulangtahun kami.. Tahun ni beli sepotong saja.. Disamping tak mahu membazir.. Mak on diet jugak!! :-p



Bawa balik untuk budak2.. Mak Su kami belikan Nasi Goreng Kampung + Telur Goreng Dangdut


13/11/2009

Bawa Mak Su g hospital.. Check mulut/rahang dia.. Klu teruk sangat doc kata may b bt operation..



Balik rumah petang tadi, Adib bagi kat T hadiah ni.. Dia kata dpt no. 3 "Speed Reading"... Hadiah sampai no. 5 saja.. Biarpun hadiah tak seberapa... T bangga akannya.... :-D



Ni keputusan final exam Nur.. Dia dapat 10A.. Tahniah anak Ummi sayang.. Sungguh pun begitu, dia dapat no 7 di dalam kelas pertama yg didudukinya... Adib pulak tak dpt lagi kertas2nya.. Cuma cikgu dia bagitahu dia dpt 3A, 2B .. Dapat no. 20 drpd 35 kawannya yg lain.. Next year, Alhamdulillah.. Dua2 anak T dok kat kelas pertama lagi.. Ada 4 kelas kesemuanya..





Nur bawa balik ini tadi.. Cikgunya bagi hadiah.. Dan ada jamuan kelas tadi.. Makan KFC kata Nur.. Bayar RM10 sorang..



Bukak hadiah dgn abahnya yang baru balik dari Kuantan..



B blikan ini di Tanjung Lumpur, Kuantan..



14/11/2009
Balik ke Kuala Krau.. Ma masakkan menu ni for dinner.. B teringin nak makan Ikan Sardine + Ikan Masin..



15/11/2009
Nak balik semula ke Temerloh.. B ada meeting.. Balik pada meeting, kami ke KL.. B ada urusan keje kat sana ari Isnin..



Pas lunch.. Dalam pukul 3 petang kami gerak ke KL.. Beginilah cuaca sepanjang perjalanan.. SCARY!!



Spi KL, terus cari bilik.. B amik bilik kat HOTEL MELIA.. Depan Times Square... Masuk bilik pukul 6.30 petang.. Bawa Mak Su sekali... Posing2 dalam bilik dulu.... :-p









Kat lobi, nak kuar g Times Square..



@Times Square..




Dinner @ The Chicken Rice Shop....



16/11/2009
Breakfast time...


Amik gmbr kat pool.. Tak mandi pun..




Last posing dalam bilik...


Tgu B tgh check out...



Kuar dr bilik, kami ke Putrajaya... B ada keje kat sana.. Kemudian kami singgah lunch kat Rest. Briyani Gam ni.. Kali ke 2 T makan kat sini...


Pas lunch, B ke Pejabat Tanah Hulu Langat.. Kemudian dia jumpa partnernya di Burger King, Petronas, Gombak nak bagi dokumen utk dihantar ke Bar Council.. Masa ni hujan lebat mencurah-curah.. Hujan sepanjang hari.. Suasana mendung.. Lihat langit.. Kelam.. Gelap.. Sungguh menakutkan!!


With partner hubby, Shuhaida...


19 comments:

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

fuh.....byk tul citer kak tie...tp apa2 pun 1st sekali zana nak ckp....kak tie dah kecik sikit...serius...dah nampak kak tie kurus skit....wahhh....bebetul menjadi ler workout kak tie..maunyer tak kan...hari2 gi gym...nak2 hubby plak belikan kak tie herba life...makin kurus ler kak tie lepas nie....congrate kak tie.....suka ler....

and tahniah utk nur....coz' 10A dlm exam....kedudukan dlm kelas tak berapa penting kak tie...janji prestasi markah dia bagus....sronok ler..anak2 kak tie pandai2 belaka....semoga jadi insan berguna dewasa nanti yerk nur & adib..auntie doakan

Anonymous said...

salam,

wah,dh updated.suka sgt,tahniah utk nur n adib.


rose yusof

☆ lieya latif ☆ said...

mcm2 citer ade kak ti....oo tu yg kak ti ade kat putrajaya yeak...kak shima ade citer ngan lieya akak turun putrajaya...aduh, takde jeki lagi kite nak jumpe kak yeak....

alhamdulillah, bangga anak2 bijak kan kak...rase berbaloi2 kite keluarkan duit tuk mereka..semoga nur ngan adib terus berjaya...

Emy Omar said...

congrats nur & adib..semoga teruskan usaha dan terus berjaya..
*eh..macam tulis ulasan dalam report card lak :p

MamaFaMi said...

Happy anniversary Tie.
Tahniah buat anak-anak Tie yang berjaya dalam pelajaran.
Rajin Tie pergi gym ye.
Hubby dah belikan Herbalife tu, tentu Tie lagi bersemangat nak menurunkan berat badan. Mama ni gak yang tak buat sepenuh hati... ish ish ishhhh...

♫♪ Shahida ♫♪ said...

wah pandainya anak2 kak t..muah cikit..eee

atty's said...

tgk makanan tu semua .buat kty lapo ..hehehe ..
T.g pejabat tanah Hulu Langat tu kat mana..kalo kt kajang .atau bangi ..dekat dah ngn kty ..,

S.I.K Bridal said...

T... waaahhh chicken rice shop ... sedapnye kerabu mangga,,, T keep it up.. T boley!! ghuane pong T .. abe tetak saye ke mung huk3 (ckp campoq2 boley?)

Cho Zila said...

>.salam tie... memang kalau masuk blog tie macam2 der kan.. memang macam2 xtvtler tie ni.. selalu akak bukakjer tido hotel bestnyer.. tie guna herbalife ler yak,,, akak baru nak cuba kawan akak dah cuba ok tu yang teringintu..
hepi anibeseri ler yerk tie.. terima kasih selalu singgah blog akak

ai said...

oooo..patot la!! T dah ada link baru (^_^)

ni yg suka bukak blog kau ni. memacam criter ada. suke tgk kowang makan sedap2. ngeeeeeeeee

aryllia said...

hi t lama lah kita x singgah kat blog t.sbb skrg nie kita rajin no kat fb...apa nati add lah kita kat fb ek..n tahniah sbb anak2 t bijak2 blaka....blye arr bg petua kat kita ek..

neezareef said...

mmg pizza crunchy tu yang adoo...malah tepelanting2 cornflakes nye..huhu

MindHeartBodySoul said...

Salam Tie...
YA Ampuin belum scroll tengok first gambar yang deodorant biru tuh... penat pikir apa pulak kena mengena dengan pizza...

rupanya pizza 2nd photo.


Chaiyok... fitness centre kekdahnya...

Muka Tie, macam muka satu kenalan saya di Tmn Equine , Selangor...ada iras-iras...

Hullllllaa... gambar ratu sehari tak hengattt...

MindHeartBodySoul said...

Salam Tie...
YA Ampuin belum scroll tengok first gambar yang deodorant biru tuh... penat pikir apa pulak kena mengena dengan pizza...

rupanya pizza 2nd photo.


Chaiyok... fitness centre kekdahnya...

Muka Tie, macam muka satu kenalan saya di Tmn Equine , Selangor...ada iras-iras...

Hullllllaa... gambar ratu sehari tak hengattt...

MaDiHaA said...

tahniah buat nur... & sure adib pun buat the best juga.. anak2 tie mmg bijak2 belaka.. tahniah tie!
wah tie.. dah nampak kesan usaha tie selama ni.. akak tgk tie dah susut sikitlah!.. syoknyerrrr.. akak jugalah yg masih tak menjadi.. hehehe..
p/s: selamat hari raya korban buat tie sekeluarga..

--<@maya@>-- said...

panjang tul citer t nih..hehe

gym tu nampak menarik lah..saya pun ske gak pg gym nih..keepit up ya t..insyaallah one day, nampaklah hasilnya.. ;D

semoga kejayaan anak-anak t akan trus berkekalan..:)

UnGu VioLet said...

wah.. n3 yg sungguh panjang.. tp penuh dgn cerita ceriti yg sungguh menarik.. especially ke gyn tue..
I like!!

NiezaMan said...

Hmmm..byknya citer..
apa pon hepi a'sary ke 10..moga pjg umur & murah rezeki..
kalau dpt jumpa kt temerloh kan best ekk..

fiziskandarz said...

kak T!!! wahhh syoknyer jalan2 + makan2 + amek gamba2.. we like! we like! haaa anyways kitorang dah sampaikan salam kak T kat abg sabri tuhs arituhs :) sorry telupa pulak nak cakap :)