Friday, February 19, 2010

CUTI CNY 2010...

Assalamualaikum...

Apa yang sudah berlalu.. Biarkanlah berlalu.. Wati... Lihat ke hadapan.. Bukan tidak boleh menoleh ke belakang.. Cukup sekadar dijadikan pengajaran.. Untuk menempuhi hari-hari mendatang.. Terima kasih di atas sokongan, nasihat, komen-komen kalian yang berhak ku panggil sebagai seorang sahabat.. Pengalaman hidup adalah harta yang amat berharga buat semua yang bernama insan.. Ada suka dan duka.. Tawa dan tangis bersatu menjadikan siapa kita hari ini.. Walau "rasa" itu masih ada, T akan kuatkan semangat untuk terus "survive"!! Insya Allah..
T kembali lagi.. Sekadar bercerita-ceriti tentang itu dan ini.. Nak tahu apa ceritanya? Nak tengok gambar-gambarnya jugak? Jom, ikut T!! :-0

03/02/10

Lunch bersama Nur di Restoran Nina Asam Pedas.. Nur makan Nasi Ayam & Teh "o" Ais.. T pulak Set Nasi Talapia Asam Pedas & Air Bandung Cincau...


Hari ini merupakan hari lahir officemate T, Kak Anis yang ke 39.. Tuan badan sungguh manis.. Umur dah masuk 39 tahun.. Macam tak percaya je kak!! Awet muda akak ku ini.. Hehehe.. Selamat Ulangtahun Kak Anis.. Semoga terus dilanjutkan usia, dimurahkan rezeki dan bahagia hendaknya kehidupan akak di dunia dan di akhirat sana.. Amin..
T tak bagi hadiah apa pun.. Cuma belanja makan di Secret Recipe.. Otw balik ke rumahnya, dia call tu.. (masa tu T dh ada di rumah).. Dia menangis ucap terima kasih pada T sebab sama-sama celebrate bday dia).. Ala kak.. what's friend for??


06/02/10
Gambar kat gym.. T, Kak Gina dan Kak Yah.. Akak berdua ni umur nak masuk ke 48-50 tahun dah.. Tapi tetap vogue gitukan? Jeles mak tau!!


Owner gym yang vogue meletups, Cikgu Julia..


Sebelah malam kami balik ke Kuala Krau.. Beli Satey untuk Ma dan Abah.. Ini dinner kami..



07/02/10

Hari ni pergi ke Jenderak Utara, kenduri kahwin adik Kak Anis.. Tak sangka jumpa kawan sekolah dulu..
Bersama Mariani..


Dengan Jee.. Argh! Seronoknya bertemu kawan-kawan sekolah dulu.. Terus ber"aku engkau" pasal kami pun kawan lama.. Boraks macam-macam.. Tapi masa tu terhadlah.. Sambung boraks thru sms la pulak.. Harap-harap hubungan kita terus berkekalan selamanya.. Mak teruja sangat-sangat dapat berjumpa kawan-kawan lama..


Selamat Pengantin Baru buat kedua mempelai..



Bersama Kak Anis dan ibu bapanya..



08/02/10

B ajak kuar minum di Secret Recipe.. Dengan seorang lagi kawannya.. Kongsi Laksa Sarawak tu dengan B..



Lepas makan masuk Al-Ikhsan.. Beli baju untuk dipakai ke gym.. Tq B!



09/02/10
Boleh dikatakan hari-hari T lunch kat sini bersama anak-anak.. Di restoran Aimi.. Lauk-pauk yang dimasak birasnya, Kak Ma sungguh lazat sekali! Nak tahu sedap tak sedap.. Marilah rasa.. I dh start tahap ketagih dah!! Emmm.. Nampak gayanya lambat lagilah badan aku nak kurus weh!! Haha...



Pegi opis tadi Kak Anis bagi lagi gift ni.. Ari tu dia dah bagi sorang satu dah.. Tq Kak!!



11/02/10

Malam ni dinner kat luar.. Dekat area gym yg T pergi.. Tukang masak kedai makan ni orang Pattani..


Kami order Siakap Black Pepper, Telur Dadar, Sup Ayam, Tom Yam dan Sayur Campur..
Alhamdulillah...


12/02/10

Sementara menunggu Mak Su (adik T) sampai dari Segamat, kami makan di sini dahulu..

13/02/10
Kami singgah beli Ikan Patin untuk dibawa balik ke Kuala Krau.. Tapi sebelum tu kami ke tempat kenduri dulu.. Kenduri kahwin adik kawan suami T..


Mak Su dan Nur.. Nasi dan lauk-pauk yang sedap! Yummy!!
Me & pengantin perempuan.. Pengantin lelaki tak sampai lagi masa ini..


Kemudian, kami balik ke Kuala Krau.. Anak-anak sedara T yang baru tiba dari Serendah..



14/02/10
Ma buatkan Nasi Lemak pagi ini.. Oh! Alangkah sedapnya..



Teringat pulak zaman sekolah dulu.. Tak kira masa di sekolah rendah atau di sekolah menengah.. Bawa Nasi Lemak jual pada kawan-kawan.. Kawan-kawan yang nak order.. Bukan setakat jual Nasi Lemak aje.. T pernah tolong ma menjual kuih-muih di sekitar tempat tinggal T.. Pergi dari rumah ke rumah.. Kuih.. Kuih.. Ha! Dengan 2 bakul di tangan.. T pergilah ke rumah jiran-jiran menjual kuih.. Lebih kurang dari pukul 3 petang ke 5 petang.. Tiap-tiap hari balik bakul dah kosong isinya.. Semua habis dijual.. Ma bagi duit poket dan tiba masanya dia bawa jalan-jalan ke Jerantut dan Mentakab.. Oh! Happening sangat masa tu kalau boleh berjalan ke Jerantut dan Mentakab.. Hehehe.. Ingat lagi semua kenangan itu..
Bungkus Nasi Lemak guna daun pisang.. Barulah aroma dia naik beb!! Pas makan tak lupa jilat jari.. Sedap sangatlah katakan!! Hehehe.. :-p


Kami bercuti ke Shah Alam.. B amik bilik di Carlton Holiday .. First time stay here.. Bilik okeylah.. B cakap tinggal satu bilik ni saja.. Yang lain semua penuh.. Hmm.. Rehat sat, solat jamak .. Kami pun bergerak ke Tg. Harapan.. Idea B ajak makan seafood di sana.. I ikutkan saje.. Wajib kena dengar cakap En. Suami tu.. Haha..


And here we are!!



Kami order Ketam 3 Rasa, Ikan Siakap Stim, Sotong Celup Tepung, Udang Goreng, Telur Dadar, Tom Yam Ayam, Ikan Pari Bakar, Nasi Putih, Nasi Lemak dan air.. Rasa makanan dia kira okeyla.. Sebab kami pun kebulur macam apa.. Sebab pagi tadi sarapan Nasi Lemak.. Dan dalam kereta makan Kuih Kacang.. Pukul 6.30 petang pulak baru berjumpa nasi.. Tu pun tak habis pulun jugak.. Banyak sangat yang kami order..

15/02/10
Kami meneruskan percutian kami ke Port Dickson pulak.. Tak plan sebenarnya nak ke sini.. Cuma itulah.. Kami nak ke mana-mana pakai redah aje.. Call hotel pun masa otw ke PD..Nasib baik bilik ada.. Bilik ada pun faham-faham ajelah cuti-cuti ni.. Inilah masa dia nak naikkan harga bilik pun, kan?? Biasalah tu.. Masa inilah depa nak buat untung pun.. So, ini kali kedua kami stay di The Regency Tg. Tuan.. Oh! Sebab semalam kami ke Tg. Harapan.. Hari ini kami di Tg. Tuan pulak.. Hehe.. Kami suka amik bilik di sini.. Bilik luas.. Ruang tidur diasingkan biliknya.. Bilik pulak mengadap ke laut.. Memang puas hati betul..





Kami kuar dari bilik dan ke tempat ini.. Cantik tempat ni.. Sesuai utk nak ambik gambar ... Sunset kat sini pun cantik gak..
Balik semula ke hotel.. Anak-anak tak sabar-sabar dah nak mandi..


Inilah saat yang ditunggu-tunggu...


Family Abang Ipar T pun bercuti di PD.. Tapi dioaorang duduk kat Institut Latihan Fama.. Ajak diaornag datang ke bilik kami dan kemudian g belanja diaorang makan Satey Hj Samuri ni..


Temankan anak-anak mandi di kolam..



Nak check out dah masa ni.. Ajak B bergambar sama.. Hoho!!


B amik bilik di Hotel Ancasa pulak.. Sebab ada kerja di KL esok.. So, kami bermalam satu hari lagi di PD.. Eh korang! Ancasa ni syokla!! Masuk-masuk bilik i dah menjerit-jerit tengok bilik cantik amats!! Hehee! Sampai B kata lain kali datang PD... Nak stay kat hotel ni aje.. Tak nak amik hotel lain dah.. Kolam renang ada.. Pantai pun cantik.. Kira ok what dok sini!! :-)
Suka dengan deko dalam bilik dia.. Sangats suka!!



Tengoklah pantai dia, cun beb!!


Mandi time!!


Di Taman Bali.. Cak!!



Pantainya..


Pas layan ABC dan burger yang sedap kat satu kedai ni, B temankan anak-anak mandi pulak.. Me? Tak mandilah.. Tak sesuai!! Hehe.. B tak bagi i mandilah.. Nanti badan i basah.. Semua orang tengok body i nanti.. Hahaha.. Haru tul!!

Dah bersiap nak balik dah.. Nak ke KL dulu..


Lobi dia.. Cantik..


Kami singgah makan di Restoran Al-Rawsha, Jalan Ampang.. B biasa makan di sini.. Kali ni dia bawa isteri dan anak-anaknya pulak datang makan ..


T amik Air Lemon ni.. B amik Air Epal.. Sedap jugak rasanya..


Makan Nasi Arab.. T, Adib dan Nur amik ayam dan B amik kambing..
Nasi Arab Ayam RM17 sepinggan.. Nasi Arab Kambing RM22.. T kongsi makan dengan Nur, itupun tak habis.. Kenyang dah.. Padahal kami tak amik breakfast pun.. Anak-anak makan roti je dalam kereta tadi.. Memang banyak nasi dia.. Rasa nasi dia B cakap tak berubah.. Gitulah jelah rasanya.. Sedap.. Lembut sungguh nasi, ayam dan kambing dia.. Orang datang berpusu-pusu.. Sekejap saja restoran ni dah penuh..


Tapau Kebab Sandwich dia.. Jugak Puding Kastard.. Sedap jugak!!


Yummylicious!!



B balik dari opis semalam, bagikan T ini.. Buah tangan daripada bekas staff dia.. Tq Zu.. Ingat lagi Zu kat Kak T..


okey.. sudah catatan t buat kali ini.. ada masa, ada cerita, nanti t sambung lagik.. till then.. babai!! lap u guys.. muah!!

6 comments:

☆ lieya latif ☆ said...

meriah pic makan kak...naik lapar lieya ...tergugat diet keras lieya bulan nie wakakakaakak heheeheh

kak, lieya tgk akak cam dah surut la kak.....ape2 pun kuatkan usaha akak dan terusk kan yeak...

ooo sedapkak yeak mkn kat kedai kak aimi....kalo laa dekat, lieya nak sangat gi kak

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

akkaaakkk......uish...masuk blog kak tie nie sure dari kenyang jadi lapar....byk tul gambar makanan.....sumer sedap2 plak tu.....

fuh.....padat tul xtvt kak tie kan...meronda jer....seronok camtu...xde ler tensen sangat duduk rumah kan.....hubby kak tie pun jenis kaki jalan....

cantik arrr gambar sunset...kak tie tahu, zana tak pernah lagi pergi PD tau...sian kan , padaahal bukan jauh mana pun....hu hu hu....tp cantik gark tempatnyer ....takpe, nanti2 nak pujuk hemlin ler ajak gi PD plak...jauh2 dah pergi...yg dekat plak tak pergi....

makin cun makin meletup ler kak ty...silap2 zana lagi besar dari kak tie nie....

Emy Omar said...

meriah..meriah..
terliur tengok air yang nur minum tu..slurppp..sedapnye..
kita pun suka gi ancasa..dulu time pegi dia baru buka..syok tengok deco dia..yang bali style tu,1st time pegi masa time kursus..lepas tu yang ajak lan pegi gak..suka dengan location dia juga..lama dah tu..ez pun sorang je time tu,waaaa bila nak gi lagi ni..hari tu time kami nak pegi Saturday bilik penuh..hampeh je..sedih tau :-( orang temerloh datang dapat pulak :-)

My Putri said...

T da start g gym ker... bagus bagus.... !!!
npk cam da ade pencapaian jer !!!
keep it up , girl !!!

ZaiY said...

salam tie, lama akk xsinggah cni. tie sht ke? bestnya jln2 ajer tie n fmily, jeles akk tau..

jasalina said...

T
Salam Perkenalan.

nak tanya T, restoran aimi tu kat mana?? satu lagi tempat makan kat bukit angin selalu T citer tu kat mana yer...ingat kalau balik Temerloh weekend ni nak cuba la

btw...saya Jas...email saya jasalina@gmail.com....jom borak...