Friday, March 12, 2010

MELUAP-LUAP...

Assalamualaikum..

Keinginan untuk menulis blog semakin meluap-luap.. Tidak tertahan lagi rasanya memendam perasaan itu.. Ceh.. Ayat tak hingat!! So, malam ni ada masa.. I doklah mengupdate belog ni.. Tak ada cite bes.. Biasa2 aje..

Ni lunch kami pada 26/02/10.. B beli kat Restoran Pak Usop ..


Sebelah petang g makan kat Cafe SR.. Anak-anak ajak makan kat sini..





Nak balik dah.. Bungkus kek lagi.. Diaorang nak sambung makan di rumah pulak..



Hari ini, 27/02/10.. Ada kenduri kawin di rumah kawan hubby.. Tak ada gambar ngan pengantin.. Tak pelah.. Selamat Pengantin Baru kepada kedua mempelai..



Kenduri kat area perumahan T aje..



Ni yang kami dapat.. Banyak tu!!



Dinner malam ni kat Rest. Rizki Tom Yam di Mentakab.. Dah lama tak pekena Ikan Siakap Black Pepper dia..



28/02/10

Kami ke Genting hari ini.. Syiok!! Anak-anak pun happy dapat main mainan kat sana.. Tq B.. Bawa kami jalan2..








01/03/10

Anak2 request masakkan Ayam Masak Kicap lagi.. Berselera diaorang makan.. Bertambah-tambah.. Baik Nur, Baik Adib.. Sama aje.. :-)



03/03/10

My lil sis, Mak Su.. Datang dari Segamat.. Ada "date" ngan doktor esok di HOSHAS.. T masakkan Ikan Patin Masak Tempoyak..


Untuk B tak letak tempoyak.. Dia ngade skit.. Tak makan tempoyak kunun.. :-p


Goreng Ikan Talapia jugak...


Menu kami for dinner ..



04/03/10

Breakfast makan Roti Canai Banjir.. Sekali dengan hubby jugak..



Kat HOSHAS.. Masa ni dah siap jumpa doktor.. T jumpa kawan T lak kat sini.. 1st time jumpa ngan kawan T ni.. Tq Ta, sudi jpa Kak T..



Then kami g berpoya-poya dengan "poyos" sekali di Esplanade Temerloh.. :-)






Pas tu kami tapau Nasi Ayam dan Cendol.. Makan kat opis ngan 2 orang staff my hubby.. Yummy.. Makan sambil boraks.. Best!


Sebelum balik ke rumah.. Beli barang-barang dapo, majalah dan juadah utk minum petang.. My adik dah balik ke Segamat .. Naik bas pukul 4.00 petang tadi..


Ralit dok membaca G3 dia...



Juadah minum petang.. Sedap tau semua makanan ni.. Semua berasa di tekak T.. Pulut Panggang, Cucur Jagung dan jugak Mee Hoon Sup Utara.. Wah!!



05/03/10

Dinner 2nite.. Ikan Patin Goreng + Sambal Telur.. Alhamdulillah..



06/03/10

Hari Sukan di sekolah my kids..


Adib cuma masuk acara perbarisan ni aje.. Rumah Pluto.. Biru..


Nur masuk acara isi air dalam botol.. Tapi dah buat kat sekolah semalam.. Dapatlah hadiah "face towel" yg size besar tu.. Bolehla Nur..
:-p


Jadik alien dia ari ni..

Dengan kawan-kawannya.. Adib dan Nur sama rumah sukan.. Pluto..


Jom balik jom.. Panas.. Ummi tak tahan dah..


Comel je budak2 ni semua.. Kan?? :-) Teringat zaman persekolahan dulu.. Pantang cikgu halakan camera.. I pose aje.. :-0



Pn. Zarinah.. Seorang guru yang penuh dedikasi.. Cikgu contoh ni.. Baik sangat.. Beruntunglah budak2 yang menjadi anak muridnya.. My kids masuk darjah 1, cikgu ni yang jadi guru kelas mereka.. Alhamdulillah..


Beli buku latihan anak-anak sebelum balik ke rumah..


Lunch pulak, kami ke Restoran S.Z. Rahmah.. Esok nak g lunch kat sini lagi.. Sedap sangat2!! Ikan Patin Masak Tempoyak dia memang mari..


Dah kenyang dah..


Bergambar bersama Mak Ngah.. Tokey kedai ni..


Ada sorang mamat tu, dia yang nak ambilkan gambar kami ramai-ramai ni.. :-)


07/03/10

Lunch di Bukit Angin.. Weekend dok kat rumah saja.. Dok pulun baca majalah yang bertimbun tu.. :-p


Minum petang di opis pada 09/03/10.. B suruh buat air dan dia belikan juadah..



Selamat berhujung minggu.. Cuti sekolah ni.. Tapi my kids ada kelas tuisyen dan mengaji..

4 comments:

~~ciklinn~~ said...

sedappnyer tie ikan patin tu... teringat2 ha rasa dia.... linn haritu tingin makanya belilah kat sini.. huhuuhu tak sefresh yg kat sana.....

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

ni bes tgk blog kak tie ni
makann bes2 belaker

kak tie nampak makin slim ..:-)

S.I.K Bridal said...

T... awien setuju ngan rose :) .. rindunyer lah x masuk blog T nih ..

MaDiHaA said...

lawa gambar adik t possing kat esplanade temerloh tu.. ada gayalah dia.. hehee..
lama akak tak jenguk blog t ni.. sibuk sungguh.. tahniah buat t bakal dpt adik ipar.. semoga segala perancangan brjalan lancar yer...