Saturday, April 24, 2010

DEMAM DENGGI

Bukan i, tapi suami i.. Dia demam ari Isnin lepas.. Pas tu okey... Tadi pas lunch dia mengadu di badannya ada red sport.. Banyak.. So, i gesa dia g klinik.. G Klinik Zul dan doktor suruh g hospital buat blood test.. Bergerak pulak ke Klinik Kesihatan Bandar Mentakab.. B tak nak g Hospital Temerloh.. Lama ngat menunggu kalau ke hospital.. Dekat setengah jam dah settle amik darah.. Doktor suruh balik.. Datang esok pulak.. Bagus tak kena tahan.. Alhamdulillah.. Balik rumah tadi, pas makan ubat.. Ni dia tengah tido kat sebelah.. Baru dia pas berpaling letak kaki dan pehanya atas i yang dok tergolek manja kat sebelah dia ni.. (suka buat badan i macam bantal pelok tau!) :-O Tadi berbual jap ngan jiran sebelah .. Dia kata dia dan familynya pun dh seminggu demam.. Jiran-jiran sederet kami pun semua demam belaka.. Doktor kata kawasan perumahan kami black area. Nak-nak TJ 2 dan TJ 6.. Anak jiran baru ni platletnya 1 saja.. Teruk dia kena.. Kesian.. Sekarang dh sihat dah.. Alhamdulillah..

Pagi esok kena g Klinik Kesihatan Bandar Mentakab lagi.. Emmmm....

2 comments:

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

la ye ker kak tie
hope cik abang kak tie tu cepat2 baik yerk....
berjangkit2 kan..nak2 musim hujan nie..banyak tempat pembiakan dia....
take care yerk kak tie

^_^ said...

T..kne banyak minum air 100 plus....semoga cepat sembuh sbb sekarang nie memang musim demam denggi...