Monday, August 16, 2010

6 RAMADHAN...

Assalamualaikum..

Gambar ni masa bersahur tadi.. B suruh buat Nasi Goreng saja.. Jugak T sediakan air Horlicks Panas.. Alhamdulillah.. Kenyang adanya..



Menu ni di atas permintaan my hubby.. Dia nak makan Ikan Kembung Singgang.. Gorengkan ayam dan jugak sediakan ulam + budu.. T buatkan jugak Air Sirap Bandung dan Air Sunquick.. Kalau nak tahu selama berpuasa enam hari lepas.. Hari ni baru T makan bertambah nasi.. Sebab apa? Sebab ada budu daaaa... Hik3!! (Mek Da.. Agak-agak mantop tak menu Kak T nie? Hehe....)



Juadah berbuka puasa tadi. Lauk-lauk lain B beli masa dia dan anak-anak ke Pasar Ramadhan.. Ada lauk yang kawan B bagi dan ada yang dia beli sendiri.. Pada T, selagi boleh elak.. T elakkan g Pasar Ramadhan.. Malas nak bersesak dengan orang ramai.. Lagipun cuaca sekarang tak menentu.. Tadi pun hujan.. Kesian dengan orang-orang yang berniaga tukan?



** ada 4,5 benda yang tak best berlaku hari ni.. dan ianya betul-betul buat t rasa kecewa dan sentap sekejap.. sabar ajelah bulan pose nikan? paling baru yang t dapat tahu.. B kena outstation ke KL esok.. ada kes kat sana 2 hari.. oh! i hate this part.. ditinggalkan.... **

9 comments:

azueriena said...

wallaaa....rajin T masak2...mesti sedap tu kann....T pun x pegi Bazar Ramadhan yerk...k.Azue pun belum singgah lagi...dok bertahan jerk...hehhee...

T kena tinggal ker...ciann dier...xper2 nanti Cik abe Balik Bawak Deyah raya ehh....hehhehee

Emy Omar said...

Saya pun malas nak ke Pasar Ramadhan..selalu Lan je yang pegi cari kuih muih kat sana..

NiezaMan said...

salam Ti..

lauk ikan singgang & budu mmg ngam sgt..akak suka sgt lauk simple mcm ni

illa said...

kak ti ..
illa teringin gila nak mkn budu.. tak sabar nk blk kg merdeka ni suh ibu masak singgang, rebus ulam n budu :)
hoho laparrrr

~~ciklinn~~ said...

itulah kesiann org yg meniaga..abg kat ptg smlm byk makanan tak abis..sbb kat sini hujan..

wati said...

wah byk nya makanan...alhamdulilah rezeki dariNYa

mysha said...

AKak sha pun Klo aDa buDu berTambah naSIk...hehehe

SabaR akAK...hubbY akak OutStaTion CArik reZeki tu..sabAr yea.. t aKak leH daPAt duIt raYa banyak heKheKheK...

fiziskandarz said...

selamat berpuasa kepada kak T + family!! wah wah syoknyer makanan :) pinggan kak T yg ada tulip itu adalah sungguh cantiknyer i like! i like! :D

MamaYatie said...

Salam ti

ikan singgang la best..saya pun masak ikan singgang semalam..marvellous. tu baru lwn sambal belacan, kalo pekena budu makan tak henggat la..(huhu..habis dietku)

ptg ni masak sup cendawan kot..