Tuesday, August 17, 2010

7 RAMADHAN

Assalamualaikum..

Untuk hari ni T masakkan Ikan Kembung Masak Merah @ Sambal... T suka makan pedas-pedas. Tapi tak elok diamalkannya selalu ye makan pedas-pedas ni.. Sekali-sekala tu nak melayan selera tekak bolehlah.. :-D



Ayam Masak Kicap.. Di atas permintaan anak-anak..



So, inilah rupanya meja makan T tadi.. Dua jenis lauk saja.. Ada Timun dibuat ulam.. Buah Kurma dan T buatkan Air Anggur dan Air Oren Sunquick.. Makanlah kami hanya 3 beranak.. Berbuka tanpa adanya Abang dan Abah di sisi.. Dia ada rape case di PJ. Macam tak best saja makan bertiga.. :-( Tapi kerenah anak-anak menceriakan suasana seketika. Dok layan depa makan.. Alhamdulillah.. Teruskan berpuasa lagi ye anak-anak Ummi??



** tengah bersedih.. sesuatu sedang bermain di fikiran.. berlegar-legar dia dalam kepala otak aku ni.. serabut.. serba-salah.. kecewa dengan apa yang telah terjadi.. mungkinkah ada sinar yang akan menerangi kegelapan ini? hanya Allah yang mengetahui.. bak kata Maher Zain.. Insya Allah.. Insya Allah.. segala yang telah berlaku dah menjadi ketentuan-Nya.. dan ada jalan penyelesaiannya.. betul ke? Tapi wahai manusia.. cubalah untuk berubah.. fikirlah perasaan orang lain juga.. orang lain bukan tunggul untuk kau layan kami begitu.. Boleh ke dia berubah demi kami semua?? **

9 comments:

Fieza79 said...

masak pedas mmg best..fieza suka yg pedas2 kalo tak rasa tak lalu je tekak ni..huhuu

en_me said...

tak baek tau tunjuk2 gambar makanan sodapp ghitewww..

akak t jangan nakal oke.. ekeke

*thanx sudi ke blog me yg ittewww

wati said...

salam T,akak boleh kata hari2 mkn pedas,kalau tak pedas mcm xde 'rasa' mknan tu,tekak masing2 kan..

wati said...

jgnla sedih2..setiap masalah ada jln penyelesaian,insyaallah...mudah2an allah bg yg terbaik utk kita semua

mysha said...

aKak seBelah Umah Akak Ada kOsong tak?? nAK Jadi JiRAn akak hehehe...Leh MeRAsa aKak mASAK... hehehe...

p/s:akaK nAPer kaT bawah tu AKak mCm seDEy jer??

mek da ©™ said...

sdp mmg semua sdp kak t..sukaaaaa

NiezaMan said...

masak simple, tp sebab masak sendri tu yg jd sedap..tul x Ti?

kak ina kl said...

salam dan selamat menyambut bulan ramadhan..ishhh sedap-sedapnya masakan kamu ni..menggiurkan.

terima kasih sudi datang ke blog akak yer dan jemputlah datang selalu.

Ammi Sara said...

alhamdulillah rezeki kan..suami T lawyer ke? T keje ape ek?
mudahan puasa penuh tahun ni ye anak2(doa untuk anak sendiri dan anak2 kawan..) :)