Thursday, September 30, 2010

PUASA GANTI HARI KE 3...

Assalamualaikum..

Tadi kan... T dok belek-belek katalog AVON.. Tengok-tengok tarikh kempen last today.. T saja sms kat Hubby.. Mintak dia belikan barang-barang sikit.. Petang masa dia balik.. Dia hulurkan T plastik AVON... So, inilah yang ada di dalam plastik yang Hubby bawa balik tadi.. Tq Abang sayang!! GaGaGaGa... (suka warna eye shadow tu.. memang sangat-sangat romantic!!).. Kalau make-up T pakai brand ni dan jugak brand FARMASI.. Suka make-up tapi taklah pandai mana pun.. Sekadar main sapu tepek atas muka saja.. :-p



Untuk menu berbuka hari ini T masak Kari Ikan Bawal dan Ayam Goreng. Ada Budu dan jugak ulam-ulaman.. Air lak T sediakan Teh 'O' Ais Limau dan Air Masak Beyond Zhulian.. Not forget to mention.. Ada Buah Pisang jugak.. Yummy.. Alhamdulillah.. Rezeki kami sekeluarga hari ini..



Esok anak-anak suruh T masak Kari Ikan lagi.. Yelah.. Yelah.. Nanti Ummi masakkan lagi Kari Ikan ni esok.. Mula Nur tak nak makan sebab dia agak cerewet.. Tak makan pedas.. Bila dah rasa sesuap dua.. Dia bangun dari kerusi.. Angkat ibu jari dua-dua tangan dan angkat kaki kiri dan kaki kanan serta muncungkan bibirnya nak menunjukkan/mengatakan yang Kari Ikan ni sedap... Kononnyalahkan!!.. Tula pasal esok dia suruh T masakkan gini lagi.. Tadi dia bertambah makan nasi dua pinggan.. Nur.. Nur.. Suka Ummi tengok anak-anak Ummi makan banyak.. Adib tok sah cakaplah.. Memang sokmo dia makan nasi dua pinggan punya!! :-p

3 comments:

atty's said...

memang nampak shedap pun kari tu T..selamat ganti puasa ye T..

wati said...

nmpaknya T pelangan setia avon...hehehe...sedap kari ikan tu

MamaYatie said...

baiknya hubby t, order jer terus beli..kalo en.suami saya, surrender dia tak mo beli..awal2 lagi ckp tak reti..huhu