IBU MERTUAKU...


Assalamualaikum....

Malam tadi sambil dok layan drama "Habil Dan Qabil", handphone T tiba-tiba berbunyi lagu Always Be There by Maher Zain.. Menandakan ada panggilan masuk... Tertera nama "MAMA".. My Mum In Law @ Ibu Mertuaku.. Dia cakap sambil-sambil nak berkemas barang-barang nak pergi Mekah bersama Ayah Mertua minggu depan.. Dia teringatkan T.. Terus ambil handphone dan call T.. Waaa!! Terharunya!! Mertua yang call Menantu bertanya khabar.. Ngeeeee.. :-D Ok Mama.. Next week kita jumpa di Kelana Jaya ye? Menantu semua dah get ready nak masak-masak untuk dibuat bekalan di Kelana Jaya nanti.. Masing-masing dah ada menu untuk dijamu makan kita sekeluarga..
Selamat mengerjakan Haji buat Mama dan Ayah.. Kali ke dua buat Ayah dan pertama kalinya buat Mama.. T doakan semoga Mama dan Ayah selamat pergi dan selamat kembali.. Sihat tubuh badan selama berada di sana.. Mendapat Haji Mabrur.. Kalian pun tolonglah doakan yang sama ye? Terima Kasih!!
** untuk kawan t jugak, syikin mamat.. selamat mengerjakan haji buat you my dear! selamat pergi dan selamat kembali.. doakan kesihatan dan kebahagiaan t sekeluarga di sana ye? berkat doa you nanti, semoga family kami hidup bahagia selalu dunia dan akhirat.. semoga mendapat haji mabrur.. Amin.. Amin.. **

Comments

KSWSK said…
wa doakan FIL n MIL tie selamat menjalankan ibadah haji dan dpt haji mabrur...amin
My Putri said…
fuyoo..mak mertua call tanye khabar.. mesti menantu kesayangan nih..heheheehhe ...
doa mak n ayah mertua T selamat menjalankan ibadah haji..aminnn...
Emy Omar said…
Moga kedua2nya mendapat haji yang mabrur
en_me said…
aminn ya robbal alaminn..
dilaOHdila said…
Menantu yang di sayangi
rasa tumpang bahagia T....

** T
shuntek lagi skarang
slim melim wei

Popular posts from this blog

Klana Beach Resort, Port Dickson

SAVE BABY TAQHIF