Monday, November 08, 2010

PERMINTAAN SUAMI

Assalamualaikum
Selera En. Suami simple aje
Tak cerewet pasal makanan
Lauk gini pun dia ok saja
Ni gambar masa lunch semalam
Masa breakfast dok makan
Roti Canai Sardine
Pagi semalam
Dia cakap
Nak makan lauk Ikan Singgang
Siap g kedai beli Ikan Kembung
So, inilah hasilnya
Ikan Kembung Masak Singgang



Ini pula
Ikan Tenggiri Jeruk
B teringin makan ni jugak
Gorengkan ajerlah

Menu ringkas kami
Lunch semalam
Sungguh pun ringkas
Tapi makan bertambah tu
Pulok!



Anak-anak start
Final exam ari ni
Harap dapat buat
Dengan baik
Dan juga semoga
Dapat kekal di dalam
Kelas No. 1 lagi tahun depan
Seperti tahun-tahun lepas
Insya Allah
Ummi Abah doakan
Amin Amin Ya Rabbal Alamin

4 comments:

Aimi said...

T, yg simple2 mcm ni la yg buat kita tmabah berpinggan2...saya suka sgt dgn tenggiri jeruk.... pastu ada lak singgang ikan...adoi.... menambah selera betul... mana nak cari tenggiri jeruk??? tgk ni teringin lak nak mkn for lunch...kitorang kalau weekdays, beli je kat kedai...huhuh...

en_me said...

sodappnyerr makk..

Jasfyra said...

sedapnya...saya lg suka menu yg simple2 gini..

Emy Omar said...

Ruzi walaupun menunya simple tapi kalau dah menjadi kegemaran keluarga memang sedap punye..ikan tenggiri jeruk tu macam ikan pekasam ke ye??tak penah makan la...nak juga try..