Wednesday, March 17, 2010

WELCOME TO MY LIFE

Welcome to my life...

Do you ever feel like breaking down?
Do you ever feel out of place?
Like somehow you just don't belong
And no one understands you

Do you ever wanna run away?
Do you lock yourself in your room?
With the radio on turned up so loud
That no one hears you screaming

No you don't know what it's like
When nothing feels all right
You don't know what it's like
To be like me

To be hurt
To feel lost
To be left out in the dark
To be kicked when you're down
To feel like you've been pushed around
To be on the edge of breaking down
And no one's there to save you
No you don't know what it's like
Welcome to my life

Do you wanna be somebody else?
Are you sick of feeling so left out?
Are you desperate to find something more?
Before your life is over

Are you stuck inside a world you hate?
Are you sick of everyone around?
With their big fake smiles and stupid lies
While deep inside you're bleeding

No you don't know what it's like
When nothing feels all right
You don't know what it's like
To be like me

To be hurt
To feel lost
To be left out in the dark
To be kicked when you're down
To feel like you've been pushed around
To be on the edge of breaking down
And no one's there to save you
No you don't know what it's like
Welcome to my life

No one ever lied straight to your face
And no one ever stabbed you in the back
You might think I'm happy but I'm not gonna be okay

Everybody always gave you what you wanted
You never had to work it was always there
You don't know what it's like, what it's like

To be hurt
To feel lost
To be left out in the dark
To be kicked when you're down
To feel like you've been pushed around
To be on the edge of breaking down
And no one's there to save you
No you don't know what it's like (what it's like)

To be hurt
To feel lost
To be left out in the dark
To be kicked when you're down
To feel like you've been pushed around
To be on the edge of breaking down
And no one's there to save you
No you don't know what it's like

Welcome to my life
Welcome to my life
Welcome to my life

Friday, March 12, 2010

MELUAP-LUAP...

Assalamualaikum..

Keinginan untuk menulis blog semakin meluap-luap.. Tidak tertahan lagi rasanya memendam perasaan itu.. Ceh.. Ayat tak hingat!! So, malam ni ada masa.. I doklah mengupdate belog ni.. Tak ada cite bes.. Biasa2 aje..

Ni lunch kami pada 26/02/10.. B beli kat Restoran Pak Usop ..


Sebelah petang g makan kat Cafe SR.. Anak-anak ajak makan kat sini..





Nak balik dah.. Bungkus kek lagi.. Diaorang nak sambung makan di rumah pulak..



Hari ini, 27/02/10.. Ada kenduri kawin di rumah kawan hubby.. Tak ada gambar ngan pengantin.. Tak pelah.. Selamat Pengantin Baru kepada kedua mempelai..



Kenduri kat area perumahan T aje..



Ni yang kami dapat.. Banyak tu!!



Dinner malam ni kat Rest. Rizki Tom Yam di Mentakab.. Dah lama tak pekena Ikan Siakap Black Pepper dia..



28/02/10

Kami ke Genting hari ini.. Syiok!! Anak-anak pun happy dapat main mainan kat sana.. Tq B.. Bawa kami jalan2..








01/03/10

Anak2 request masakkan Ayam Masak Kicap lagi.. Berselera diaorang makan.. Bertambah-tambah.. Baik Nur, Baik Adib.. Sama aje.. :-)



03/03/10

My lil sis, Mak Su.. Datang dari Segamat.. Ada "date" ngan doktor esok di HOSHAS.. T masakkan Ikan Patin Masak Tempoyak..


Untuk B tak letak tempoyak.. Dia ngade skit.. Tak makan tempoyak kunun.. :-p


Goreng Ikan Talapia jugak...


Menu kami for dinner ..



04/03/10

Breakfast makan Roti Canai Banjir.. Sekali dengan hubby jugak..



Kat HOSHAS.. Masa ni dah siap jumpa doktor.. T jumpa kawan T lak kat sini.. 1st time jumpa ngan kawan T ni.. Tq Ta, sudi jpa Kak T..



Then kami g berpoya-poya dengan "poyos" sekali di Esplanade Temerloh.. :-)






Pas tu kami tapau Nasi Ayam dan Cendol.. Makan kat opis ngan 2 orang staff my hubby.. Yummy.. Makan sambil boraks.. Best!


Sebelum balik ke rumah.. Beli barang-barang dapo, majalah dan juadah utk minum petang.. My adik dah balik ke Segamat .. Naik bas pukul 4.00 petang tadi..


Ralit dok membaca G3 dia...



Juadah minum petang.. Sedap tau semua makanan ni.. Semua berasa di tekak T.. Pulut Panggang, Cucur Jagung dan jugak Mee Hoon Sup Utara.. Wah!!



05/03/10

Dinner 2nite.. Ikan Patin Goreng + Sambal Telur.. Alhamdulillah..



06/03/10

Hari Sukan di sekolah my kids..


Adib cuma masuk acara perbarisan ni aje.. Rumah Pluto.. Biru..


Nur masuk acara isi air dalam botol.. Tapi dah buat kat sekolah semalam.. Dapatlah hadiah "face towel" yg size besar tu.. Bolehla Nur..
:-p


Jadik alien dia ari ni..

Dengan kawan-kawannya.. Adib dan Nur sama rumah sukan.. Pluto..


Jom balik jom.. Panas.. Ummi tak tahan dah..


Comel je budak2 ni semua.. Kan?? :-) Teringat zaman persekolahan dulu.. Pantang cikgu halakan camera.. I pose aje.. :-0



Pn. Zarinah.. Seorang guru yang penuh dedikasi.. Cikgu contoh ni.. Baik sangat.. Beruntunglah budak2 yang menjadi anak muridnya.. My kids masuk darjah 1, cikgu ni yang jadi guru kelas mereka.. Alhamdulillah..


Beli buku latihan anak-anak sebelum balik ke rumah..


Lunch pulak, kami ke Restoran S.Z. Rahmah.. Esok nak g lunch kat sini lagi.. Sedap sangat2!! Ikan Patin Masak Tempoyak dia memang mari..


Dah kenyang dah..


Bergambar bersama Mak Ngah.. Tokey kedai ni..


Ada sorang mamat tu, dia yang nak ambilkan gambar kami ramai-ramai ni.. :-)


07/03/10

Lunch di Bukit Angin.. Weekend dok kat rumah saja.. Dok pulun baca majalah yang bertimbun tu.. :-p


Minum petang di opis pada 09/03/10.. B suruh buat air dan dia belikan juadah..



Selamat berhujung minggu.. Cuti sekolah ni.. Tapi my kids ada kelas tuisyen dan mengaji..

Thursday, March 04, 2010

ESPLANADE TEMERLOH







040310






hang out with my lil sis @Esplanade Temerloh..
my sis datang dari Segamat.. ada temujanji dengan doktor gigi di Hospital Temerloh.. pas jpa doktor, kami ke sini.. saja-saja amik gambar.. hari ni b yang dok settle hantar amik anak-anak ke sekolah.. tq b! today is ladies day out!! happy dapat luangkan masa bersama adik dari pukul 10am-4pm.. pukul 4pm dia balik Segamat dah.. Ari esok, 050310 ada kelas.. walau sekejap, tapi kami puas dapat luangkan masa bersama.. love you dear.. muah!!





Tuesday, March 02, 2010

SELAMAT ULANGTAHUN SAYANG..



Hari ini merupakan hari ulangtahun kelahiran satu-satunya sahabat yang amat T sayangi.. Siti Juana bt. Saini.. Selamat Ulangtahun yang ke 31 my dear Juana.. Juana yang jauh di mata.. Di Singapura sana.. Walau jauh dan tak pernah bersua muka.. (kami dah berkawan selama hampir 18 tahun.. wah! lama tu, sejak kami berumur 13 tahun lagi.. Dia kenal T melalui majalah Media Hiburan.. Gambar T ada masuk dalam majalah tu, dan dia telah memulakan persahabatan ini.. Tak putus saling berutus surat.. ).. Tetapi kami tetap dekat di antara satu sama lain.. 18 tahun persahabatan kami penuh suka dan manis.. Tiada nota duka yang tercipta.. Tak pernah pun sekali kami bergaduh atau yang seangkatan dengannya.. T paling selesa sekali dapat berkawan dengannya.. Kami cuma berhubung melalui surat, telefon dan emels sahaja sehingga ke hari ini.. Ya Allah.. Aku amat-amat bertuah dikurniakan sahabat yang sempurna sepertinya.. Semoga satu hari nanti.. Kami dapat dipertemukan.... Saat itu T nak peluk-peluk cium sahabat T yang sorang ini.. Tanda T amat menyayanginya.. Bilakah hari itu akan muncul?? Harap-harap hari itu akan muncul.. Kalau boleh sebelum saatnya T menutup mata..

Buat Juana.. Wati ucapkan.. Semoga dilanjutkan usia.. Dimurahkan rezeki.. Berbahagia di dunia dan di akhirat sana.. Amin.. Insya Allah..

Wati sayangkan Juana.. Juga persahabatan yang telah lama terjalin di antara kita berdua.. Hanya kita yang memahami sesama kita.. Ingat janji kita.. hanya mati yang memisahkan kita berdua....

As we walk the golden mile

Down the pretty aisle

I know that you are mine

And there's nothing in this world

That I know I wouldn't do

To be near you every day

Every hour, every minute

Take my hand and let me lead the way

All through your life I'll be by your side

Till death do us part Baby,

I'll be your friend

My love will never end

Till death do us part

When I wake up every day

With you lying in my arms

I wonder if I'm dreaming

When I look into your eyes

I just can't believe it's true

That my heart belongs to you Baby,

we can have it all Girl,

take my hand and let me lead the way

here'll be good times

And there'll be bad

But I will stand beside you woman

All the way And through the years

As life will put us through

When snow will fall on winter nights

I'll keep you warm inside Yeah, baby, I will

Yeah, baby, I'll be there

Yeah, baby, I'll be there Baby

I'll be there All through your life

And I know that you'll be there

I know that you'll be there Forever, oh, yeah

Sayang kamu,

Wati