Thursday, April 29, 2010

JIRAN OH JIRAN

Assalamualaikum...

Kali ni mak nak bercerita tentang jiran mak... Er.. Buleh dipanggil jiran ke kalau tak bercakap tu ye? Betul .. Mak tak bercakap dengannya sejak 3 tahun lepas kot.. Mak start dok berjiran ngan dia sejak tahun 2003. Tapi itulah.. Sebab perangai dia jugak mak tak bercakap dengan dia.. Paling baru (sejak dia meninggalkan rumah dan pergi entah ke mana sejak bulan 12 tahun lepas).. Inilah hasilnya.. Tengoklah gambar ni.. Tadi mak tengok penuh lalat dok hurung pampers yang ada tah* tu. Yek! Dengan baunya.. Jangan citelah.. Yak!! Memang macam nilah cara diaorang buang sampah ye puan-puan.. Kadang-kadang depa buang sampah dari tingkat atas.. Kedebom bersepai sampah-sarap tu atas jalan raya.. Ada ye orang gini? Zaman moden macam ni pun? Tak ada kesedaran sivik langsungla.. Dahlah kawasan kejiranan mak ni black area dek Demam Denggi.. Mak tak katalah mak ni pembersih sangat orangnya.. Tapi tahulah cara nak buang sampah tu macam mana.. Ikat plastik sampah tu betul-betul.. Letak dalam tong sampah. Tunggu pulak pekerja Alam Flora tu datang 3 kali seminggu ke kawasan ni.. Senang jekan? Tak susah mana punlah nak jaga kebersihan ni.. Hari tu dia buat sambung rumah.. Dekat 2 tahunla.. Tukar jamban baru.. Jamban lama ada dok berkulat depan rumah dia lagi.. Dalam semak tu.. Tak dipedulikan sampai sekarang.. Mak? Bersabar ajelah.. B tak suka mak bz body sound orang gini.. Nanti dia kata jadi benda lain pulak.. Tapi apa yang pasti, setiap kali diaorang balik dari entah mana-mana selama berbulan tu.. Adalah anak-anak pompuan dia bawa balik baby.. (Anak-anak pompuan dia pakai baju macam tak ada duit nak beli kain.. Seksi nak mamp**!!) Setahu mak dan jiran-jiran lain di sini.. Anak-anak dia tak pernah pun berkahwin.. Tapi tak tahulah kalau depa dah kawin.. Mak tak tahulah pulak tu.. Kalau depa kawin dan ada anak.. Mak syukurlah sangat.. Tapi kalau tidak?? Apa nak dikata?

Cerita yang lain.. Dulu mak pernah tanya anak-anak dia yang berumur lebih kurang 10 dan 8 tahun... "Awak berdua tak pergi sekolah ke?" Salah seorang anak dia jawab, "Tak.. Mak kata dia tak ada duit!" Aku ...... ??? Oh! Patutlah kerja anak-anak dia dok buang sampah dalam kawasan rumah mak.. Hari-hari tu.. Sampai pernah sekali mak sound.. "Kenapa hari-hari buang sampah/kertas kat rumah auntie?" Diaorang diam aje.. Mak cakap "Lain kali kalau nak buang sampah/kertas ni semua.. Jangan buang kat rumah auntie.. Buang kat rumah sendiri ok?" .. Depa senyap aje.. Mak tak tahu nak kata apa dah!!

Mak penah cakap kat atas mak tak bercakap dengan jiran mak nikan? Pasal benda-benda ginilah.. Benda-benda kecik yang dok bercampur itu ini.. Jadila besar dan naik menyampah!! Penah dulu agaknya anak-anak dia.. Lempar pampers ada tah* kat belakang rumah mak.. Mak ambik pampers tu dan campak balik kat belakang rumah dia!!.. Mak peduli apakan? Sape suruh awak buat dulu? Dan dulu dia pernah berniaga makanan masa bulan pose.. Makanan yang tak habis tahu dia buang kat mana? Dalam longkang di depan dan di belakang rumah... Punyala busuk wei! Nak-nak pulak yang dia buang tu bahan macam masakan untuk petai.. Mak pun makan petai.. Taklah dok hina busuk petai tu.. Tapi buanglah dengan baikkan? Mak kesian kat sape-sape yang beli makanan dengan dia memandangkan dapurnya tu kotor.. Dia sambung belakang rumah tutup dengan zink saje.. Adalah lubang ari tu.. Mak intai. Kotor beb!! Tak sanggup mak.. Tak sanggup!!.. Mak tak tahu nak kata apa lagi...

Suami dia cikgu.. Dah sambung amik degree.. Tapi ni kes takut B1N1.. Tu yang jadik gitu.. Dia pun tak ke mana-mana menghilang.. Yang ada kat rumah ni sekarang anak-anak pompuan dia aje.. Jugak ada lelaki yang mak tak kenal.. Ada baby dan budak-budak kecik.. Yang lain tak ada.. Penah fikir nak bersemuka bagai.. Tapi lebih senang kami mengambil sikap berdiam diri.. Dah besar.. Dah pandai fikir.. Takkan nak g cakap nasihat lagikan? Sementelah anak dara mak yang berumur tak sampai 8 tahun tu dok cakap tadi.. "Ummi.. Nanti hari-hari ke diaorang ada kat rumah diaorang tu?" Mak cakap "Iyelah.. Dah rumah dia".. Nur jawab, "Habislah kita Ummi".. Mak tanya "Kenapa?" Nur jawab "Kena hirup udara kotor hari-hari..."! Emm... Gitulah Nur.. Apa nak dikata??

Ramai orang dok tanya mak jugak.. "Mana pegi jiran awak?" Mak cakap mak tak tahu.. Nak kutip hutang kata mereka.. Dah lama tak berbayar.. Telefon pun tak dapat-dapat.. Mak ?? Sudah tak terkata.. Alahai...



nota betis : mak berjaya mengumpat dengan jayanya hari ini.. Syabas to mak! Beravo!

Wednesday, April 28, 2010

IB FITNESS CENTRE

Assalamualaikum..

Gambar-gambar ni masa di gym pagi tadi.. Hari ni pakai baju dan seluar baru. T beli semalam dengan Cikgu Julia.. Sebelum ni dah beli sepasang.. Design lain.. Tapi warnanya tetap gabungan merah + hitam. T suka gabungan warna-warna ni!!.. Misteri dan seksi.. Yeah!! ;-O

Okey.. Sekarang nak bercerita tentang perkembangan terbaru T.. Setelah start gym pada 161009 sehingga hari ini... Berat T telah menurun sebanyak 7kg.. Mula-mula start gym, 86kg dan hari ini telah menurun kepada 79kg.. Kalau dilihat kepada angkanya, taklah membanggakan sangat pun.. Banyak masa lagi yang perlu T ambil untuk menurunkan berat badan T ni... Lemak tegar... Anda harus berwaspada selepas ini ye? Haha..... Harap-harap berat badan T dapat turun lagi dan lagi dan lagi.. Please pray for me ya! Tq... :-D

Layanla gambar-gambar yang T amik hari ni..











nota betis: eya tak leh curik gmbr kak t dah... hoho..

Tuesday, April 27, 2010

30 MINIT

Ini untuk dinner kami tonite.. Ni saja yang ada kat dapor tu.. Ingat malas nak masak coz tak beli lauk hari ni... Tapi bila tengok B penat, T kata kat dia.. "Ummi masak sardin dan goreng telur letak kicap je boleh"? Dia kata ok.. Dan terus T masuk dapor.. Klentung-klentang dan setengah jam kemudian inilah hasilnya... Laju diaorang makan.. Same goes to me.. ;-O Haha!! Tengahari tadi T makan roti aje.. Laporla.. Ikan Sardin + Telur Kicap + Buah Oren Sunkist + Air Laici.. Cukuplah untuk malam ni.. Kenyang.. Alhamdulillah..





Dan sekarang T sedang menonton MERCY @711.. Pas tu sambung tengok DESPERATE HOUSEWIVES @708 lak. Beginilah keadaan T pada hari Selasa malam-malam gini..

MENU FOR DINNER

Entry kali ini T dok tayang makanan yang kami makan untuk 2 malam yang lepas.. Alhamdulillah dengan rezeki yang ada.. Syukur..

250410

Kami g makan kat Restoran Rizki Tom Yam di Mentakab.. T order Ikan Talapia Bakar, Ikan Siakap Black Pepper, Tom Yam Campur dan Telur Dadar.. Cuba tengok Telur Dadar dia.. Bentuk LOVE daaaa... Nice.. Ari tu pun T penah goreng Telur Dadar.. Dapat bentuk LOVE jugak.. Ada gak masuk dalam entry yang lepas.. Hehehe..




260410

Ni menu malam tadi.. Sup Ketam, Sambal Kicap, Ayam Goreng Black Pepper dan Buah Oren Sunkist.. Emy Omar, http://mummyezhanerfan.blogspot.com Terima kasih banyak-banyak bagi resepi Sup Ketam ni.. Tq amik berat pasal Ruzi dan family.. Youlah sahabat baik Ruzi ketika susah dan senang.. Dulu dan kini.. Sayang kamu Emy.. Kau memang tak pernah menghampakan.. Sentiasa ada ketika aku memerlukan.. Aku ulangi.. Aku sayang.. Sayang.. Kamu..


Monday, April 26, 2010

WATER MARK

Assalamualaikum..

Ada yang jeles tengok my watermark ni tak? Hehe.. Jangan jeles.. Ada banyak lagi design cantik-cantik kat sini http://eybizzonline.blogspot.com

Senang berurusan dengan Eya.. T dah lama kenal Pn. Eya kita ni.. Cuma lately jarang singgah di blognya.. FB pun dia ada.. T pun baru nak add jap lagi.. Search aje for Pn. Eya..

Ari tu T dah tengok entrynya pasal watermark ni.. Tapi T tak endahkan.. Masa tu tak berkenan sangat.. Tapi bila ramai geng bloggers dok pakai watermark ni.. T pun naik teruja sama.. Nak-nak bila tengok kat blog kawan T, Emy Omar, http://mummyezhanerfan.blogspot.com T pun terus terpikat dan g ke blog bizz Pn. Eya.. So.. Selamat menjamu mata melihat watermark T yang merah segala ini ye!! Sangat-sangat suka dan cukup berpuas hati!! Yeay!!





Sunday, April 25, 2010

KALI KEDUA...

My B sayang... Ini gambar 1004 ari tu... Kali ke dua buat blood test today for denggi.. Cerita seterusnya ada di bawah...



240410

Hari ini anak-anak bersekolah ganti.. Untuk Hari Raya Aidilfitri tahun ini... Adib bersekolah pagi dan sebelum menghantar Nur pula ke sekolah sessi petang, kami keluar lunch dulu di Restoran S.Z Rahmah di Jalan Maran.. Ini menu for lunch... Yum... Yum..



Dah siap makan.. Kenyang betul.. Tu bungkus lak nasi dan lauk buat Adib.. Ha.. Pas kuar dari kedai makan inilah B cakap badan dia ada bintik-bintik merah.. T terus gesa dia g klinik kawannya... Klinik tu depan sekolah anak-anak T.. Dia drop T kat sekolah dan T hantarkan Nur.. T temankan dia berjumpa doktor dan bila doktor bagitahu kena buat blood test.. T g amik Adib dan kami terus ke Klinik Kesihatan Bandar Mentakab.. B kata urusan di sana lebih cepat dan mudah.. Sebab dia ada pengalaman buruk.. Menunggu lama di Hospital Temerloh.. Tak kisahlah tu.. Mana-mana pun tak apa...



KLINIK KESIHATAN BANDAR MENTAKAB.. Dulu inilah dia Hospital Mentakab. Adib teruja bila T bagitahu T lahirkan dia dan Nur di sini. Last T datang ke sini adalah pada tahun 2004. Masa tu Adib kena Demam Denggi.. Kali ini yang sakit bukan Adib.. Tetapi Abahnya.. :-(



250410

Hari ini kami ke Mentakab lagi... Sebelum ke Klinik Kesihatan Bandar Mentakab, kami pergi bersarapan dahulu di Restoran Ali ni. T & anak-anak makan Nasi Beriani... T kongsi dengan Nur.. Dah lama tak pekena Nasi Beriani kat restoran ni.. Rasanya sama macam yang T makan sejak kecil dulu.. Tak berubah.. Malah makin SEDAP..



B makan Roti Canai Sardine... I curik makan skit.. Sedap... :-)



Sekarang masanya untuk mengambil darah untuk kali ke dua.. Kalau semalam platletnya 148... Hari ini turun ke 143.. Dalam 40 minit urusan di sana sudah selesai.. B okey.. Cuma dia penat sajelah.. Ni dia tido kat sebelah.. Esok kena buat blood test lagi untuk kali ke tiga... Oh hati.. Memang risau serisaunya.. :-(

Saturday, April 24, 2010

DEMAM DENGGI

Bukan i, tapi suami i.. Dia demam ari Isnin lepas.. Pas tu okey... Tadi pas lunch dia mengadu di badannya ada red sport.. Banyak.. So, i gesa dia g klinik.. G Klinik Zul dan doktor suruh g hospital buat blood test.. Bergerak pulak ke Klinik Kesihatan Bandar Mentakab.. B tak nak g Hospital Temerloh.. Lama ngat menunggu kalau ke hospital.. Dekat setengah jam dah settle amik darah.. Doktor suruh balik.. Datang esok pulak.. Bagus tak kena tahan.. Alhamdulillah.. Balik rumah tadi, pas makan ubat.. Ni dia tengah tido kat sebelah.. Baru dia pas berpaling letak kaki dan pehanya atas i yang dok tergolek manja kat sebelah dia ni.. (suka buat badan i macam bantal pelok tau!) :-O Tadi berbual jap ngan jiran sebelah .. Dia kata dia dan familynya pun dh seminggu demam.. Jiran-jiran sederet kami pun semua demam belaka.. Doktor kata kawasan perumahan kami black area. Nak-nak TJ 2 dan TJ 6.. Anak jiran baru ni platletnya 1 saja.. Teruk dia kena.. Kesian.. Sekarang dh sihat dah.. Alhamdulillah..

Pagi esok kena g Klinik Kesihatan Bandar Mentakab lagi.. Emmmm....

Friday, April 23, 2010

5 BAKUL TU!!

230410

Sekali arung lipat kain baju ni tadi... Yang dah sedia ada 2 bakul... Campur ari ni 3bakul.. 5 bakul kesemuanya!!.. Dua jam dok menghabiskan masa emasku dok melipat kain tadi.. Start pukul 2 dan sudahnya pukul 4 sat ni.. Selalu ke macam ni ye? Eh! Idaklah selalu.. Time rajin datang.. Sebakul tu dah dilipat terus.. Ada masa-masanyalah.. Ala... Bukan keje penting mana sangat pun.. Tapi yang buat bertangguh-tangguh tulah yang terus jadi 5 bakul terus tu.. Haha... Dasar!!



5 buah bakul ini sudah kosong! Bermakna semua kain sudah siap dilipat.. Yeay!! Leganya... -=p Terus update kat fb dan blog gitu.. Cite panas ni.. Hehe....



220410

Ni gambar kat gym semalam.. Ngan Kak Gina yang vogue!! Tq upload gambar ni kat FB semalam ye akak!! =-D

Wednesday, April 21, 2010

AYAM MASAK KICAP



Hari ini.. 21/04/10 untuk kesekian kalinya.. Anak-anak dok mintak T masakkan Ayam Masak Kicap lagi.. Adoila!! Tak puas-puas lagi ke? Boringla lauk yang sama.. Tapi dah itu yang mereka mintak.. Masakkan ajelah.. Hehe.. B baru call tadi.. Dia kata nak balik dah hari ni.. Kes jalan sehari aje.. Bagus.. Lagipun aku dah tahap gaban dah rindukan dia.. Dia nak balik hari ni.. Syukur sangat2 Ya Allah.. Suka!!

Kat bawah gambar-gambar dan cerita itu ini T uploadkan sama.. Jom layan... Nak tak??

14/04/10

Hari ni T masak Ikan Patin Stim Bawang Jeruk, Sayur Bayam Goreng, Ayam Goreng Lada Hitam dan Buah Tembikai.. Alhamdulillah.. Suami dan anak-anak suka... :-D



18/04/10

Me & my sis yang balik dari UITM Segamat malam tadi.. Ni bergambar kat depan area rumah T.. Kuar nak g breakfast.. Makan Nasi Berlauk dan minum Air Teh 'O' Panas.. Sedap!!



Sedang bergunting rambut.. Suka sangat dia masa ni.. Tengok gaya rambut dia.. Gelak besar dia!!



Beli spek mata baru untuk anak bujang T ni.. Power mata makin bertambah.. Hem.. Rambut baru.. Spek mata pun baru.. Pas beli spek mata ni, kami terus pulang ke kampung T di Kuala Krau...



Menu for lunch.. Balik-balik Ma dah sediakan ni semua.. Ayam Goreng tak sempat disnap.. Sedang digoreng di atas dapo.. :-) Tq Ma... Sedap semua masakan Ma ni!!



Dinner kami.. Lauk tengahari tadi banyak yang lebih.. Jadi Ma masakkan Ikan Kembung Percik saja... Yummy!! Selepas dinner, kami pun pulang ke Temerloh semula..



20/04/10

Hari ni masak Ayam Masak Kicap, Telur Dadar dan jugak ada Buah Anggur.. B gerak g PJ malam ni.. Esok ada kes di sana.. Sian I kena tinggal.. Kan?? :-(



21/04/10

Hari ni baru start g gym setelah seminggu T "ponteng".. T demam.. Tak larat sungguh rasanya.. Seingat T, last T demam adalah pada hujung bulan 12 tahun 2008.. Demam Denggi masa tu.. Tapi tak warded.. Just berulang-alik ke hospital untuk diambil darah.. Samalah jugak dengan B.. T demam dia pun demam.. Alhamdulillah.. Kali ni demam biasa saja.. Demam urat kot? Penat di gym.. Doktor pun kata T darah rendah.. T penat sangat katanya.. B pun berjangkit demam dengan T... 2 hari dia demam.. Kesian.. Panas membahang badannya.. Selepas makan ubat dan berehat.. Dia sembuh akhirnya.. Alhamdulillah..

Hari ni T dapat hadiah dari kawan T, Emy.. Hadiah harijadi T yang lalu.. Tq Emy.. Tq so much.. Susah-susahkan u pulak.. Ari tu dah wishkan bday Ruzi pun dah cukup.. Tq.. Nanti T gunakan hand bag baru Sembonia ni.. :-)

I HATE THIS PART



tak suka keadaan begini
saat-saat ditinggalkan..
b ke pj
ada kes di court sana
"rape case" yang tak sudah-sudah
malam tadi dengan tak malunya
nangis-nangis manja depan dia
tak sanggup ditinggalkan
b kata kali ni 2 hari kesnya berjalan
b.. nanti cakap kat tuan hakim tu
suh set date masa cuti sekolahlah
sebabnya
bolehla bawak umi dan anak-anak sekali.. kan?
haha...

b.. miss u.. like crazy..

Wednesday, April 14, 2010

FOR THE FIRST TIME...

Inilah tajuk utama entry kali ini.. FOR THE FIRST TIME.. For what? Ni ha.. 1st time guna laptop nk update blog yang suami T belikan ni... Beli di MV hari Ahad lepas.. Masa kat MV dia tanya, "Nak laptop tak?" T jawabla, "Nak!".. Dan terus dia ajak T masuk kedai DELL.. Beli laptop brand ni.. Reaksi aku? Huh! Sampai sekarang tak berhenti-henti dok tersenyum... lalalallalala... Tq B.. Tq So Much.. T sayang Abang.. Dah lama teringin nak pakai lappy cam org lain.. Akhirnya, kau menjadi milikku jua.. T yang pilih warna merah.. Memang suka this colour.. Nampak sexy dan berani.. Cewah!!



070410

Gambar terbaru kami di gym.. SEMANGAT!! Kakak ni semua best2.. Walaupun depa kaya, depa tak sumbong.. Suka berkawan dengan orang yang begini.. Kaya tapi berlagak tak ada dalam kamus hidup diaorang.. Best!!






Hari ni T masak Ayam Masak Kicap, Sayur dan Ikan Kembung Goreng.. Ada buah Oren Sunkist sbg pencuci mulut.. Alhamdulillah...


080410

Hari ni T masak Kari Ayam, Sayur dan Ikan Kembung Goreng, Ikan Masin Gelama, Budu dan Buah Kiwi..Air lak T buat Air Sunquick.. T tak ke opis sepanjang minggu ni.. So, rajinlah memasak tu.. Kalau tak malas je rasanya.. Dah penat-penat kat opis, balik tu ingat nak rehat2lakan?



090410

Hari ni T masak Tom Yam Ayam, Telur Dadar dan Ikan Masin Gelama.. Alhamdulillah..



100410

Hari ni anak-anak tuisyen.. So, dari kul 8 pagi hingga ke pukul 2 petang setiap hari sabtu adalah masa utk T berdua bersama suami terchinta.. Hehe.. Apa lagi, kuar dating arr.. Heheh.. Sebelah petangnya, kami ke KL.. Memang plan nak pegi pun sebab B kata nak soping baju kerja dia.. Sebelum ke KL, kami makan dulu di Temerloh.. Kali ini, kami tinggal di The Regency dekat Chow Kit Road... 1st time stay kat sini.. Kalau kat The Regency PD, dah dua kali.. Best! Suka!!





Pas berehat, solat, kami keluar ke Jalan TAR.. Cari tudung sebab T tertinggal tudung untuk nak dipakai esok harinya.. Dah beli tudung, kami masuk ke dalam SOGO.. Orang ramai betul dok soping kat lantai 1 tu.. Macam semut bila dipandang dari atas.. Tak kuasa nak berebut-rebut gitu.. T g kat area baju wanita saja.. Tak ada yg berkenan pun.. Cuma B yang membeli bajunya di sini... Kami keluar tepat-tepat pukul 10 malam.. Sepanjang turun tangga, staff2 dok tunduk hormat sambil cakap tq.. Oh.. Macam tu rupanya ye? Bagus... Bagus.. Tanda ucapan sebab kita dh soping di mall dia.. :-) Selepas kuar dari SOGO, B bawa kami makan di Chow Kit.. Ada satu kedai orang kelate kat situ.. Memang port kami kalau ke KL.. Kalau tak ke sini kami ke Restoran Mat Zain yang dekat Hotel Internasional tu.. Nasi + Ikan Singgang + Budu + Petai.. Mari3!! =-D Pas makan kami terus balik ke bilik... T tidur pukul 3 pagi.. Layan tv...






110410

Kami bersarapan dulu sebelum berehat sebentar dan terus check out dari bilik... Tak sabar nak soping2 ni!! lol





Keluar dari bilik, kami terus menuju ke MV... Ada Fashion Show.. Ada model Mazin tu.. Hensem beb!! Haha...Pas tengok show nilah, B ajak g beli laptop.. Yeay!! Suka!!







Balik dari KL, berehat sejam di rumah dan kami terus ke rumah kenalan kami, Cikgu Julia.. Ada birthday party di rumahnya.. Tapi sayang... Bday Boy tak sihat.. Kena food poisoning.. Tapi tadi dah dibawa ke Hospital Ampang Puteri.. Cikgu cakap dia dah makin sihat.. Alhamdulillah.. Happy 4th Birthday for u Rahman.. Ada gambar sikit semasa majlis sedang berlangsung.. Tq Cikgu Julia.. Cikgu Din.. Sudi menjemput kami.. Harap Rahman suka hadiah dari Auntie Wati dan Uncle Bob tu ye?






120410

Hari ni T masak Ikan Patin Tempoyak, Ikan Patin Stim dan Sayur Bayam Goreng.. Alhamdulillah...



Kain batik sarung ni kawan suami T yang beri.. Dia belikan di Tanjung Balai.. Memang pun dia selalu belikan kalau pergi ke sana.. Tq.. Tq.. T suka... =-D



Selepas dinner B tanya nak balik Kuala Krau bagi hadiah untuk Ma dan Abah tak? T on je.. Terus berkemas dan singgah beli makanan di Pasar Malam dan balik ke Kuala Krau.. Ini sessi membuka hadiah.. Ma sedang membuka hadiah harijadinya!



Cantik tak handbag ni? T belikan utk Ma... Happy sangat dia!



Belikan baju untuk Abah jugak...



Ma bergaya bersama beg barunya.. Baju kat belakang tu pulak, hadiah harijadi untuk T. Ma belikan di Kelantan last week... Kami sambut birthday pada hari yang sama, 3 April.. Tq Ma.. Cantik baju tu... T suka.. Harap Ma pun suka pemberian yang tak seberapa daripada anaknya ini.. Huhu..



Ma buat tempahan utk jiran-jirannya.. Hari ni Ma buatkan Nasi Berlauk, Laksam dan Kuih Bengkang...Hari-hari lain Ma buatkan Nasi Lemak, Nasi Kerabu dan pelbagai jenis kuih yang lain.. Dia bosan tak ada buat apa di rumah selain pergi ke surau..