Thursday, January 27, 2011

SUHANA, YOU MAKE MY DAY!




Tengah bersiap nak kluar rumah g sekolah ambik kids tadi, van Pos Laju datang ke rumah. T memang tertunggukan parcel ni. Hehe? Apa isi di dalam? Oh! Pes Laksa Sarawak. T order dengan kawan T. Dapat tahu dia dok kat sana & tanpa segan-silu T order pes ni dengan dia. T kenal si dia, Suhana melalui FB. Last Friday T order & hari ni dah selamat sampai pun. Pertama & terakhir kali T masak menu ni tak silap 5 tahun lepas. Kawan T beri pes ni selepas dia balik bercuti dari Sarawak. Makan kat Laksa Shack tak bestla. Tak berapa "mari". Makan kat Secret Recipe Temerloh ni pulak sampai termuntah cirit T. Banyak kilo boh Mr. Ajinomoto agaknya. Kemuncak yang tak tahan sangat bila tengok program Warung Kita. Si Angah Raja Lawak dok pulun makan Laksa Sarawak dalam 2 minggu lepas. T telan je air liur melihatnya. So sebab mengidam sangat, T dok cari mana-mana kawan yang boleh tolong T belikan pes ni. Nak g terbang ke sana tak cukup budget lagi. Hehe! So Ana, tqvm my dear! You make my day ah! (Tq Ana, siap bagi FM & T-Shirt untuk my kids. Suke!)

4 comments:

~suhana~ said...

tie..nnti bgtau yer yg mana plg sedap pes...biasa kat sini guna yg peket hijau tu....pastikan tie tapis yer sbb pes laksa srwk bnyk rempah....ok selamat menjamu selera....pasnie kalau nk oredr lg pun boleh yer...jgn segan2 hehehe....tqvm tie....

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

rezeki tu namanya kak tie

tak pernah try lagi makan laksa sarawak kak..sedap erk...
tp kat sini mana nak cari laksa sarawak tu kak tie....laksa shack mmg kitorg tak nak masuk dah..tak sedappp...hu hu hu hu...(matiler kena saman lepas nie)

kena pergi sarawak gamaknyer

Emy Omar said...

wa..best..best..saya pun dah jatuh hati dengan laksa sarawak ni ruzi..sebelum2 ni pernah makan orang buat je,last year baru try bila kawan bagi pes dari sana..saya pun pernah cuba laksa sarawak kat laksa shack memang tak sedap langsung..huhuhu ingat lagi time saya makan tu pregnant Erfan teringin sangat time tu tapi balik rumah muntah2 & cerry berry dibuatnya

NiezaMan said...

Ti, nanti kalau msak jgn lupa jemput akak ye..

hehehe..tak malu je kan