Wednesday, July 06, 2011

TUPPERWARE

Assalamualaikum...


Hai! Apa khabar? Lately T update cerita hanya di http://chakapchakap.wordpress.com but from now on T try update cerita terkini T di sini. Paling baru sekarang T dah 10 weeks pregnant & Alhamdulillah, tak ada sakit apa melainkan terasa mual, lawyer eh loya-loya & nasib tak baik akan muntah-muntah. T tak tahan bila bab muntah-muntah tu. Menggigil satu badan babe! Memang tak tahan. Harap ianya tidaklah lama berlanjutan. Kadang-kadang dapat T rasakan baby tengah bergerak-gerak. Macam berdenyut-denyut gitu. Cuit-cuit mesra gitu! Abah, Abang & Kakaknya tak sabar-sabar nak merasa pergerakannya juga. Insya Allah, bulan ke-5 nanti baru depa dapat merasakannya dengan lebih kerap sebab baby sudah mula bergerak aktif.

Hari ni nak bercerita tentang koleksi Tupperware T. Sebelum ni adalah sedikit koleksi yang T kumpulkan dan hari ini jumlah koleksi tu semakin bertambah. T beli Tupperware seperti di dalam gambar di bawah. Suka brand ini kerana bentuk dia comel, tahan lasak dan selamat untuk digunakan. Itu kriteria yang paling penting. Selamat untuk digunakan.


Ini adalah bekas yang berisi Buah Kurma. Memang sesuailah untuk T makan ketika mengandung ni. Suka kotak dan bentuk bekasnya. Boleh buat bekas kuih raya nanti, kan?



Ini pulak bekas yang berisikan kek. Ada Lemon Blackcurrant Cheese Cake dan Black Forest Cake.


Full of joy!!! Yeah!




Inilah keknya setelah T potong tadi. Sedap rasa kedua jenis kek ini. Yummy!!!



3 comments:

noorsafone said...

salam T..mama juga suka tpware...bentuk yg cantik,color yg menarik & selamat digunakan..

mysha said...

kaK t maNa laMa taK hapdet ciTer nih.. peNat tGGU nak dGr ciTer prEGgy mummy nih...

eH kak tu yaNg kolEksi Ramadhan punye kan... terBaekkk la kakkk...

salina said...

hai tie..lama tak berkunjung sini..btw, cake tu nmpk sedap laaaa