40 MINGGU NAN AJAIB : Minggu Ke-17

22082011- 28082011

Bayi : Anggota badan bayi kini terbentuk dengan sempurna. Deria rasanya juga sudah mula dibina. Bayi anda sekarang sudah mempunyai cap jari sendiri.

Ibu : Pinggang ramping anda kini sudah menghilangkan dirinya. Yang tinggal hanyalah perut yang semakin membesar di samping kehadiran sedikit tanda rekahan pada bahagian tersebut. Selain perut, gusi juga mengalami sedikit gangguan. Gusi berdarah ialah antara masalah yang biasa.

Bab pinggang ramping tu, memang T tidaklah. Tapi kalau 12 tahun dulu, ukurannya ialah sekitar 25-26cm. Sekarang, vavavava... Tak mo cakap, tak mo bilang sama kamu! Malu dong ah! Ye, perut semakin membesar dan memang pada dasarnya perut tu memang buncit sebelum mengandung kali ke tiga ni pun (lalalala). Tapi bab gusi berdarah, so far, Alhamdulillah. Belum mengalaminya lagi. Puasa pun Alhamdulillah. Belum ponteng lagi dan masih larat berpuasa. Tinggal tak lama je lagi ni. 6 hari saja lagi sebelum kita berhari raya. Insya Allah, seronoknya kalau dapat puasa penuh tahun ini. Syukur Alhamdulillah.

Sumber : Majalah Pa & Ma, Februari 2005

Comments

azza_irah said…
yang..
mmuahhh..
jaga diri elok2..
moga sehat2 saja...

Popular posts from this blog

Klana Beach Resort, Port Dickson

SAVE BABY TAQHIF