Skip to main content

Posts

Showing posts from June, 2011

AKU HAMIL

Assalamualaikum…

Aku hamil lagi. Setelah hampir 9 tahun tidak mengandung, aku akan menempuhinya lagi saat-saat itu. Dua tiga hari ni aku rasa tak sedap badan. Teringat masa di Gambang Water Park last week, aku ada merasa lawyer, eh loya-loya tapi aku ingatkan aku tertelan air di dalam kolam tu aje. Siap naik 6 Lane Racer tu lagi tau! Kecut perut aku bila memikirkannya! Dan pulak melalui trip yang jauh iaitu ke Pulau Pinang juga pulang ke Kelantan. Tiba masa nak sujud ketika bersolat, aku merasa sakit kepala yang amat. Dan terasa sekali loya-loya tu, tapi sehingga ke hari ini aku tak muntah-muntah lagi. Adib pulak bagi pihak aku yang berbuat demikian. Anak bujang aku ni pulak dok sakit. Batuk, demam dan muntah tadi. Rupanya dia ada tonsil. Merah. Tadi dah berjumpa dengan doktor dan ambil jugak MC untuknya untuk diberikan kepada cikgunya esok. Berbalik kepada aku, tadi aku berjumpa Dr. Fatimah di Klinik Rawatan Keluarga di Temerloh. Apabila Doktor bertanya bila first day last period, pan…