Friday, January 13, 2012

I WANNA BE...



Assalamualaikum...

"Ummi, Adib nak jadi Chef! Masak-masak macam Ummi"

"Ummi, Nur nak jadi lawyer macam Abah!"

Apa-apa pun yang kamu mahu jadi, Ummi doakan kamu berjaya. Bukan sahaja di dunia. Malah di akhirat sana. Ummi sayang anak-anak Ummi!

** kesian tengok anak-anak dah start sekolah ni. Hari persekolahan terbahagi kepada 4 tugasan. Pergi sekolah, mengaji di Kelas Q-fa, ke kelas tuisyen, malam sambung buat homework. Tetapi T pastikan mereka akan masuk tidur sebelum jam 9.00 malam. So mereka akan mendapat rehat yang secukupnya setelah seharian berkejar masa dari satu tempat ke satu tempat. Kita yang nak menghantar dan mengambil ni pun dah semput, mereka apatah lagi. Penat mental fizikal. Apa boleh buat, demi kebaikan anak-anak kita juga di kemudian hari, kan? **

1 comment:

My Putri said...

wahhh...pandai nyer..sorang nak jd cam Ummi...sorang g nak jd cam Abah ...bagusss !!!

OOhh...T pun nak due dah ni.. kejap jer rs nyer mase berlalu kan.. anyway T pun jg diri elk2 k ..Take care.. Slm..