Wednesday, May 16, 2012

FRIDGE MAGNET

Assalamualaikum...

T memang pengumpul pelekat peti aka fridge magnet ni. Salah satu benda wajib yang dibeli tatkala berpergian selain daripada t-shirt dan mug.

Arakian ceritera pada suatu hari, my anak bujang, Adib yang baru balik dari Perpustakaan Temerloh (yang telah menyertai Kuiz Alam Sekitar pada waktu tersebut) telah memberitahu T untuk menanggalkan kesemua fridge magnet ni coz katanya magnet tu boleh meresap ke dalam makanan yang disimpan di dalam peti ais dan akan menyebabkan kanser. Ada juga T terbaca yang mana fridge magnet ini akan menambahkan cas aliran elektrik. Dan akan memberikan kesan kepada peti ais tersebut.

Setelah berfikir panjang dan sementelah tak lama lagi Honey bakal "melasak", T suruh saja Adib tanggalkan fridge magnet tu. Tapi tak semua. T hanya lekatkan fridge magnet "over the sea" sahaja. Ingat nanti nak beli papan yang khas untuk T tampalkan kesemua koleksi fridge magnet ni.

Uols macammana? Jom berubah!


Published with Blogger-droid v2.0.4

3 comments:

EdaManAli said...

really, k.T???...mujur ade adib, br laa aunty ida tau...tp ida pya FM xbyk mcm k.T, skit drp yg K.T dh tanggalkn tu...nnt nk beli board jgk laa utk buat koleksi FM ni...lps tu dh xpanggil FM lg laa kan...

wati said...

salam T...

amboi byknyer koleksi FM tuh...umah kita takboleh letak anak2 buat main kemudian campak merata2...

Fizah said...

Tambah kolrksi FM jom!

http://susunatursioca.blogspot.com/2013/09/sticky-post-berita-baik-ada-penaja.html