Thursday, June 14, 2012

SELERA CIK SITI

Pulut Pauh

Makanan yang ditapau di Restoran Selera Cik Siti.
Ini pula ialah Keoy Teow Sup dan Nasi Air yang dibeli oleh Hubby di gerai di hadapan Restoran Selera Cik Siti.

Assalamualaikum...

090612

Selepas bersarapan Nasi Kerabu, Kuih-Muih dan Air Nescafe 'O', kami ke Hospital Raja Perempuan Zainab II untuk melawat Biras T. Dari situ, kami ke Restoran Selera Cik Siti untuk membeli lauk for lunch. Perbualan di antara me and waitress:

Me : I nak order Banana Cheese

Waitress : Pisang tak dok kak

Me : Ok, I nak Maggi Ketam

Waitress : Ketam tak dok kak

Me: Hurm. Tak naklah makan. Semua benda I order tak ada!

Waitress : *Diam*, manakala seorang lagi waitress di belakang dok gelak- gelak coz muka waitress yang ambik order I dah terkulat-kulat. (Dalam hati, "aku bagi penampor karang gelak-gelak takde pasal ni!")

Me : I nak Tembikai Juice

Me nampak Waitress yang dok gelak-gelak tadi sambung gelak besar lagi bila Waitress yang ambik order me bagi list makanan yang diorder kepadanya. Bangang betulla! Tak ada etika bekerja langsong!

Apa yang me dapat memang Tembikai Juice tetapi cuma rasa manis air gula saja. LOL!

Okey! Dah siap tunggu makanan, kami pun pulang ke Bukit Abal. Nak hidang makanan, nasi putih yang me order tak ada. *BENGONG*! Maka kenalah dimasak nasi dahulu baru boleh makan iye? Perut dah lapar bagai. Memang kena sumpah dengan akulah woi!

Cukuplah sekali me datang makan di sini and fyi Chicken Chop yang dimakan semalam tak adalah sedap mana pun. Keras je lebih! Dan bila me rasa ABCnya pula, yang rasa cuma Susu Cair saja. Harga yang dibayar untuk semua makanan ialah RM70.00

Apalah malang punya nasib!


Published with Blogger-droid v2.0.4

1 comment:

fifie said...

Fie pernah makan dekat sini, so-so jelah makanan dia. Hehe.