Monday, July 30, 2012

HONEY MENGEMOP LANTAI

Assalamualaikum...
Honey membantu Ummi mengemop lantai today. Kelihatan licin dan bersih permukaan lantai jubin di ruang tamu ini ye tuan puan. Terima kasih ye nak!
Haish kamu budak kecik! Hamboi! Tak lama lagi pandai pulak dok kutip bendasing "puap boh daley mulok tu" (makan segala benda yang dijumpai di atas lantai). Semalam dok tarik dah plastik pengalas meja makan, (Ummi dah buang dah masa sahur tadi plastik dan kain alas meja tu)  today ini pulak aktivitinya.
Puas Ummi kutip dan g basuh tangan dia. Ada habuk melekat di tangan. Nanti dok hisap jari-jari tu pulak.
Sokmo kena alert dengan pergerakan dia sekarang. Ummi tak leh lalai langsong! Tugas baru menanti Ummi. Day by day, ada-ada saja peel kamu Honey!
Haip!
Honey madu Ummi...

Published with Blogger-droid v2.0.6

2 comments:

Bibu Wilda said...

heheh welkam to mop club. lepas ni kene pastikan sentiasa bersihla lantai kan? cam kite ni haa tak sah kalo tak sapu 2 kali pagi sblum g keje kang balik sapu lagi..mop toksah citer la tah bape kali seminggu hahaha

Lya Colours said...

salam. amboi berkilat la lantai si comel tolong mop. hehe