Posts

Showing posts from December, 2012

RESTORAN REBUNG, KUALA LUMPUR

Image
Assalamualaikum... 241212 Malam ini kami dinner di sini. Di Restoran Rebung milik Chef Ismail. Me pada mulanya malu nak ajak dia bergambar. But then, dia tarik Nur dan cakap, "Mari kakak bergambar dengan Uncle. Keluarkan camera kakak"! Nur dengan pantas mengambil handphonenya lalu dia berkata lagi, " I like her! Pantas bila I suruh keluarkan camera"! So, tadaaaa.... Inilah gambar kami bersama chef tersohor di Malaysia, Chef Ismail.
Chef menyuruh pekerjanya mengambil gambar-gambar kami. Bila dia tengok gambar-gambar kurang clear, Disuruhnya lagi pekerjanya mengambilkan gambar. Hehehe... Malu pulak rasanya coz di depan kami ada sekumpulan peminat Chef yang datang dari Singapura mahu bergambar bersama. Kenangan manis bersama Chef Ismail di restorannya.

Puas hati dengan layanan, Rasa minuman juga makanan. Lain kali bolehlah singgah makan lagi iye Hubby?

HAPPY BIRTHDAY MY KIDS!

Image
Assalamualaikum... Happy Birthday my kids! Nur berumur 10 tahun pada 191212. Adib berumur 12 tahun pada 201212. Ummi sayang anak-anak ummi! Ummi doakan kesejahteraan dan kebahagiaan anak-anak Ummi, Di dunia juga di akhirat. Semoga menjadi anak yang soleh. Semoga menjadi anak yang solehah. Insya Allah. Amin. Adib dan Nur, 15.02.2009 At Vistana Hotel, Kuala Lumpur.
Adib dan Nur. Gambar terkini. Sambut birthday mereka di Secret Recipe Aeon Bandaraya Melaka.

BOLEH JALAN!

Image
Assalamualaikum... 071212 Honey dah boleh berjalan! Boleh jalan! Pada hari yang ke 313. hehe tapi cuma dua langkah ajelah pun...

VIETNAM ~DAY 4 ~

Image
Assalamualaikum... 21212 Hari terakhir di Vietnam. Selepas bersarapan pagi, Kami ke Pasar Ben Thanh. Shopping untuk kali terakhir, Sebelum bertolak pulang ke tanah air tercinta, Malaysia. Menu pagi ini, Nasi Lemak Ayam Goreng. Kuih Karipap dan juga Kopi Ais. Alhamdulillah.

En. Suami pun bukan main dia! Bershopping kemeja, kain linen bagai. Kalah mak ni ok?
Bersama Mr. Kevin dan petugas hotel. Kami sudah mahu pulang ke Malaysia! Sedang menantikan teksi kami. Tambang teksi dari hotel kami ke airport sekitar RM45. Perjalanan lebih kurang 40 minit. Mereka membunyikan hon tidak berhenti ok? Tanda mereka meminta laluan daripada pengguna jalan raya yang lain. Oh sangat tensi! Pon! Pon! Pon!
Mahu menjimatkan masa, Kami lunch Nasi Bungkus sahaja. Hubby beli di Kedai Makan Hajah Basiroh. Kenyang Alhamdulillah. Sedang molek memasuki ruang menunggu untuk menaiki kapal terbang pulang ke Malaysia. In time. Syukur. Mujur sempat.
Finally. Safely arrived at Malaysia at 7.00 p.m. Check itu ini sekitar…

VIETNAM ~ DAY 3 ~

Image
Assalamualaikum... 11212 Pagi-pagi lagi kami sudah bersarapan. Beli bungkus sahaja dan makan di dalam bilik. Harga makanan beserta minuman sekitar RM92.00. Ada misi for today after breakfast. Projek baek punya!
Me pakai selipar ini for Mekong Tour. Selesa amats!
Singgah di Phuong Nam. Melihat bagaimana gambar kaca daripada kulit telur ini dibuat. Kreatif dan cantik hasil seninya!


Kami seramai lebih kurang 30 orang menaiki bas ke Jeti ini. For Mekong Tour. Bayaran untuk seorang RM80.00. Sangat berbaloi sekali mengikuti trip ini. Perjalanan dari Bandar Ho Chi Minh ke sini mengambil masa lebih kurang 2 jam. Pemandangan indah di kiri dan kanan jalan raya sangat-sangatlah cantik. Terutama di kawasan sawah padi. Mengagumkan sekali! Sesampai di jeti, Bot sudah menunggu kami. Menaiki bot menyusuri Sungai Mekong.
Dalam 20 minit lebih kurang, Kami singgah di tempat pertama ini. Di sebuah pulau yang indah. Minum Air Madu. Manis dan sedap sekali.

Tempat ke 2 yang kami singgah, Untuk makan buah-…