Tuesday, June 19, 2012

KEMAAFAN DENDAM YANG TERINDAH


satu pengajaran yang aku perolehi hari ini

"belajar untuk memaafkan"

indahnya perasaan ini Ya Allah!


iye, aku maafkan kalian

setulus hati ini


maafkan setiap kata yang ditutur

setiap perilaku aku yang pastinya

membuatkan kalian terasa

pahitnya bagaikan hempedu

namun

kemanisannya

aku rasakan kini


andainya aku yang bersalah

maafkan saja

kemaafan

kemaafan

dendam yang terindah


aku bahagia

aku mahu kalian juga rasa begitu

bahagia seperti aku


sayangi aku tanpa sebarang syarat

aku akan sayangkan kamu

seluruh jiwaku

seluruh hidupku


Published with Blogger-droid v2.0.4

Monday, June 18, 2012

LIFE IS...

Hidup ini susah

Hidup ini payah

Dan yang sebenarnya

Hidup ini bukan mudah

Pada yang selesa dengan kehidupannya sekarang

Bersyukurlah

Bertuahlah badan

Berterima kasihlah kepada-Nya

Bagi aku

Hidup ini

Bukan hanya diriku sendiri

Ianya melingkari bersama orang-orang di sekeliling

Di antara keluarga, saudara, teman-teman

Hidup ini

Penuh dengan konflik

Bila diutarakan perkataan konflik, maka

Ianya bukan kehendak kita

Sesuatu yang berlaku

Ada positif dan negatif

Konflik yang terjadi

Lebih mematangkan diri

Untuk kita menilai

Siapa seseorang itu di dalam kehidupan kita

Membuatkan aku lebih berwaspada

Tidak semua orang boleh dilayan dengan baik

In the end

Some people are just so full of hate that no matter what you say or do

They'll always have something hurtful to say

Buatlah baik setara mana pun

Kalau dah orang benci

Kalau dah orang tak suka

Akan dikatanya juga sesuka dia

Akan tetapi

No matter how much negativity gets thrown your way

Lift your head up and approach it with a positive attitude

Take it as an experience

Life's too short to wake up in the morning with regrets

So, love the people who treat you right

And forget about the ones who don't

Because

People are always going to do what the hell they want to

So no point in trying to change them

So

Never expect

Never assume

Never ask and

Never demand

Just let it be

Cause if it's meant to be

It will happen the way you want it to

But baby

What goes around comes around

That's what people say

So all the pain you caused me

Will come back to you someday!

And hey!

One day

I'll start messing with your feelings and you'll get mad because

I finally learned how to play your game

Remember this

Respect is earned

Honesty is appreciated

Love is gained

And loyalty is returned

Tiada yang lebih utama melainkan jujur dan setia

Tetapi setelah apa yang terjadi ini

I don't have trust issues

I just don't trust you!

Cause Babe

I would much rather be hurt with the truth

Than temporarily protected by a lie

Pilihan kamu jika terus-terusan mahu menipu

Kebenaran aku ketahui jua

Biasalah manusia

Suka berpura-pura

FAKE!

Something for sure

I am who I am

I like what I like

I love what I love

I do what I want

Get off my back and deal with it

It's my life

Not yours!

And one more thing

You know my name, not my story

You've heard what I've done

Not what I've been through

STOP JUDGING ME!


Published with Blogger-droid v2.0.4

Thursday, June 14, 2012

INSTAGRAM


Assalamualaikum...

"Addicted to Instagram"


Published with Blogger-droid v2.0.4

BUAH TANGAN

Assalamualaikum...

Kak Long berikan T Dodol Durian dan Kain Batik Sarung yang dibelinya di Kelantan manakala Cheese Cake dan Potato Bread tu Mr. Hubby belikan di Mid Valley. Yummy!

Terima Kasih!   :-)


Published with Blogger-droid v2.0.4

SOUVENIR

Assalamualaikum...

100612

Sebelum pulang ke Temerloh, singgah di kedai ini untuk membeli sedikit souvenir. Berbual-bual dengan isteri tuan punya kedai ni, Firdaus namanya. Dia orang Hawaii tau tetapi dah convert to Islam dan berkahwin dengan local people here. Sangat friendly dan me terus suka sama dia. Nampak air mukanya sangat suci dan dia memang baik hati orangnya. Next time kalau pergi Cherating, sure nak shopping di kedai ini lagi!


Published with Blogger-droid v2.0.4