Monday, December 31, 2012

SMA AL-KHAIRIAH

Assalamualaikum...
 
261212
 
Adib pergi daftar untuk memasuki Tingkatan 1 today,
Di SMA Al-Khairiah di Temerloh.
 
Alhamdulillah.
Ummi doakan Adib berjaya di dalam pelajaran.
Dapat belajar dengan baik di sekolah baru.
Bersama guru-guru dan kawan-kawan baru.
Dengan penuh semangat jitu.
 
Semoga Adib berjaya.
Di dunia dan di Akhirat sana.
Insya Allah.
Amin.
 
 
 

MID VALLEY MEGAMALL


Assalamualaikum...

251212

Kami singgah di Mid Valley Megamall dulu,
Sebelum pulang ke rumah.
Voir ada buat sale di MVEC.

Gambar ini diambil di tapak lama Food Court di MV.
Dah berubah wajah pun kan?
Baru perasan masa pergi kali ini.
Entah bila siap renovationnya pun daku tak pasti.
Tapi masa bulan puasa dulu,
Tempat ini belum siap lagi.
Nampak kawasannya lebih luas dan yang best,
Ada kawasan Food Court yang baru!
Lagi selesa rasanya.
Tidak bersesak jalannya seperti sebelum ini.
Me like it so much!




Masa ini si cilik Honey,
Baru sudah mengorek mata maskot cute ni.
Hahaha!
Honey! Honey!




Okey.
Siap shopping baju Ummi dan baju Nur.
Kesuntukan masa sebenarnya.
Ikut hati mahu memilih lagi dan lagi.
Tetapi apakan daya.
Dah nak kena balik dah.
Tetapi sebelum itu,
Temankan my Sil shopping baju untuk anak bujangnya,
Yang akan mendaftarkan diri di Universiti Teknologi Petronas di Perak awal tahun 2013 nanti.
Then kami terus pulang.
Balik ke rumah.



Bye-bye Mid Valley!





Singgah lunch di rumah Kak Long yang terletak berdekatan rumah kami.
Tq Kak Long!




Abang T pun ada balik juga.
Ma pun ada sekali.
So, lunch di rumah Kak Long.
Tea Time di rumah kami pula.
Sayang Ma.
Sayang Kak Long.
Sayang Abang Yus!
Terima kasih sudi singgah ke rumah iye?





Anak saudara Hubby datang singgah ke rumah.
Berikan barang-barang yang me kirim ini.
Sukalah sangat!



RESTORAN REBUNG, KUALA LUMPUR

 
Assalamualaikum...
 
241212
 
Malam ini kami dinner di sini.
Di Restoran Rebung milik Chef Ismail.
Me pada mulanya malu nak ajak dia bergambar.
But then, dia tarik Nur dan cakap,
"Mari kakak bergambar dengan Uncle.
Keluarkan camera kakak"!
Nur dengan pantas mengambil handphonenya lalu dia berkata lagi,
" I like her!
Pantas bila I suruh keluarkan camera"!
So, tadaaaa....
Inilah gambar kami bersama chef tersohor di Malaysia,
Chef Ismail.
 
 

 
Chef menyuruh pekerjanya mengambil gambar-gambar kami.
Bila dia tengok gambar-gambar kurang clear,
Disuruhnya lagi pekerjanya mengambilkan gambar.
Hehehe...
Malu pulak rasanya coz di depan kami ada sekumpulan peminat Chef yang datang dari Singapura mahu bergambar bersama.
Kenangan manis bersama Chef Ismail di restorannya.
 
 


 
Puas hati dengan layanan,
Rasa minuman juga makanan.
Lain kali bolehlah singgah makan lagi iye Hubby?
 
 


HOTEL MIDAH, KUALA LUMPUR

 
 
 
 
 
 
Assalamualaikum...
 
241212
 
Kami ambil bilik di sini.
Bermalam di sini malam ini.
Di Hotel Midah.
Kali ke - tiga dalam tahun ini kami stay di sini.
 
 
 
 
 
 






 
Baju pemberian my Biras, Shikin.
Terima kasih Kin!
 
 

 
251212
 
Breakfast time.
Alhamdulillah!
 
 

 
Tunggu Abah ambil kereta.
Mau pulang sudah!
Good Bye Hotel Midah!
 
 

BANGSAR VILLAGE SHOPPING CENTRE

Assalamualaikum...
 
241212
 
Dari Melaka,
Kami terus ke sini.
Nak makan-makan.
 
 




Kami lunch di sini,
Restoran Mahbub, Bangsar.
 
 
 

 
Nasi Bukhara yang enak dan sedap.
Alhamdulillah!
 
 

GOOD BYE SG. RAMBAI

Assalamualaikum...
 
241212
 
Okey,
Tibalah masa untuk kami pulang.
 

Sarapan pagi yang enak yang telah disediakan oleh my Biras, Shikin.
Kin, tq so much.
Kami tumpang tidur di rumah Kin.
Jaga makan dan minum kami.
Terima kasih banyak-banyak iye?
To my Bil, Abe Aid dan you my dear Shikin!
 
 

 
Masa tengah isi minyak di Shell,
Ada promosi jual kerepek ini berserta beg ni.
Hubby beli for RM10.00
Me like it!
 
Kami meneruskan perjalanan balik ke Kuala Lumpur.
 
 

MELAKA, AKU DATANG!

 
Assalamualaikum...
 
231212
 
Kami "brunch" di sini.
Restoran Hajah Rahmah binti Haji Ibrahim.
Restorannya terletak di Bukit Katil, Melaka.
First time datang makan di sini.
Tidak mengecewakan.
Lauk-pauk sedap belaka!
 
 


 
My biras, Shikin yang belanja kami makan today.
Tq Shikin!
Kenyang kami dok makan di sini.
 
\

 
Ok. Bungkus kuih-muih pula.
Seri Muka yang paling sedap sekali.
 
 

 
Shopping barang-barang sekolah my kids di Mydin, MITC.
First time shopping di Mydin.
Barang-barang dia okey jugak ye?
Lain kali bolehlah datang shopping di Mydin lagi.
 
 

 
Lokasi seterusnya kami ke sini,
Aeon Bandaraya Melaka.
Sambung shopping di sini pula.
 
 


 
Celebrate birthday my kids di Secret Recipe.
Happy Birthday anak-anak Ummi!
Ummi sayang anak-anak Ummi.
 

 
Sementara menunggukan yang lain sudah makan,
Kami sambung cari barang sekolah untuk Nur lagi.
Nak kejar masa coz hari dah nak malam.
 
Kelihatan Honey dok main bergurau dengan salah seorang pekerja di BATA ni.
Dia memang tak takut orang.
Lagi ditegurnya orang adalah.
 
 
 


 
Baru keluar dari F.O.S
Stok baju sudah habis.
Carilah sehelai dua di sini untuk my daughters.
 



 
Done for today.
Jom balik rumah!
 
 

Dinner kami malam ini.
Alhamdulillah.
Terima Kasih Shikin!
 
 

SUNGAI RAMBAI, MELAKA

Assalamualaikum...
 
221212
 
Kami sampai di Sg. Rambai pada pukul 5.00 petang.
Singgah di kedai membeli sedikit barang.
Ice Cream Kacang Merah ni best.
Harganya 20 sen satu.
Me beli 20 batang.
Heaven!
 
 

 
Dinner yang my Biras, Shikin sediakan.
Me makan selepas berurut satu badan dengan seorang kakak tukang urut ni.
Oh sangat best rasanya!
Hilang segala penat badan.
Malam pun tidur dengan lena.
 
 

 
Me with Sil,
Teacher Ieqa yang mengajar di Sarawak.
Juga datang di rumah my Bil that day.