Wednesday, July 23, 2014

Mayonnaise Lady's Choice

Assalamualaikum...

I beli Mayonnaise Lady's Choice ni on 6.7.2014 di Pacific Star Mall, Mentakab. Balik rumah simpan dalam almari. Bila I nak tukarkan Mayonnaise ke dalam bekas botol yang boleh dipicit tu on 16.7.2014, I tengok teksturnya lain macam. Bila dirasa macam pahit tengik gitu. Bila I compare dengan Mayonnaise yang dah sedia ada di dalam fridge, teksturnya rasa seperti biasa. Fresh and delicious. Cakap kat Mr. Hubby, I nak buang Mayonnaise ni. Mr. Hubby cakap, buanglah kalau dah rosak.

Rugi jew rasa beli mahal-mahal. Geram I tau! By the way expired datenya on 20.11.2014.

Geram! Lepas ni tak yah beli dah Mayonnaise brand ni. Try ajew buat sendirik. Aritu dah screen shots resepi home made Mayonnaise ni. My friend, Rosemah aka Shah Rose yang beri. Ini I sertakan sekali resepinya. Chicken Bread Spread tu pun sedap hokey!

Trylah buat jugak uols!

1 comment:

mysha said...

Macam mn leh rasa lain ek kak?Membazir jer kan beli takleh nak makan...

Akak mmg dari dulu rajin bab2 resepi2 nih hehehe..