Wednesday, July 09, 2014

Sahur Dan Iftar

4.7.2014
Berbuka puasa. Semuanya beli di Bazaar Ramadan. Nasi, Sunquick dan Teh 'O' aje air tangan I.
5.7.2014
Bersahur. Goreng Telur Dadar Cili Api.
5.7.2014
Berbuka puasa. I cuma masak Nasi, Sayur Goreng & buat Air Jagung & Teh 'O' Panas. Lauk-pauk dan Kuih-Muih my Hubby beli di Bazaar Ramadan. 
6.7.2014
Bersahur. Telur Dadar with Mozarella Cheese.
6.7.2014
Berbuka. I cuma masak Nasi, goreng Sayur Kobis Cina, Potong Buah Tembikai Kuning, buat Jus Tembikai Merah & sediakan Budu serta Ulam-ulaman. My Mom buat Sambal Ikan Bilis. Selainnya Mr. Hubby beli di Bazaar Ramadan Temerloh. 
7.7.2014
I pergi ke Bazaar Ramadan di dalam taman perumahan ini with Honey & Mom. Mr. Hubby yang suruh coz dia tunggu pekerja siapkan dapur rumah. Itulah sebab I jarang masak lately coz pekerja cuma balik around 6.00 p.m. Once my kitchen dah siap, Insya Allah, bertambah rajinlah I di dapur nanti.
Hopefully! Hiks!
Sup Gear Box. My friend yang masak. Sedap berasa!
Mmy Mom cari sayur pula.
Inilah padahnya kalau I ke Bazaar Ramadan. Memang tak sedar diri. Semuanya mahu! Semuanya nak beli! Ini tidak termasuk dengan Kuih Cara Daging & Pulut Sekaya yang my Hubby beli di Bazaar Ramadan di Temerloh sebelum pulang ke rumah tadi.
Air Kelapa Muda (Tua actually), Teh ' O ' Panas & Air Jagung requested by Nur.
Lauk-pauk yang dibeli di Bazaar Ramadan. My Mom sediakan Budu dan celurkan Terung & Kacang Buncis.
Besarnya selera! Semuanya nak dibeli. Bukan apa. I kenal ramai orang yang berniaga di Bazaar Ramadan ini. So I beli untuk menjaga hati mereka tatkala melintasi gerai-gerai mereka.
Agak-agaknya kukuh tak alasan yang I beri ni?
8.7.2014
Berbuka puasa. My Mom bakar Ikan Selar & sediakan Budu. I masak Nasi, goreng Sayur Kobis Cina, potong Buah Tembikai Merah & Zucchini serta buatkan Teh ' O ' Panas & Air Teh ' O Ais. Lauk-pauk yang lain Mr. Hubby beli di Bazaar Ramadan di Temerloh. Big Mac Burger tu I beli sekali dengan Bubur Nasi & Fries untuk Honey for lunch.
9.7.2014
Bersahur tadi. My Mom masak Nasi Goreng. I potong Buah Zucchini & buat Air Teh ' O ' Panas.
Alhamdulillah. Dengan rezeki yang Allah beri buat kami. 

No comments: