Thursday, November 13, 2014

Kabinet Dapur

Assalamualaikum...

Bulan puasa aritu sambung buat dapur. Alhamdulillah dekat nak raya dapur tu siap. Tapi tak dibina sekali kabinet dapurnya. Tunggu ada modal dulu. Hiks! So lepas raya baru Mr. Hubby berkira-kira mahu membuatnya.

Kami ke Perniagaan Terlak yang terletak di Industrial Park, Mentakab. Sekejap aje dok memilih material dan colour bagai. Tak sampai satu jam pun. Settle berbincang dan mereka datang ke rumah untuk mengambil ukuran dapur.

Hampir 3 minggu menunggu, baru mereka datang ke rumah. Maka bermulalah kerja-kerja pemasangan kabinet.

Hasilnya? Alhamdulillah. Happy sangat! I yang pilih jenis kabinet dan warnanya. Mr. Hubby yang beri kebenaran. White putih suci gitu! Aha!

Suka tau!

10.9.2014

Dapur sebelum dipasang kabinet. So messy right? 
11.9.2014

Perniagaan Terlak, Industrial Park, Mentakab. 
30.9.2014

Berkemas segala pinggan mangkuk dan periuk belanga. Hihi so eksaited! 
1.10.2014

Mereka datang memasang kabinet. Yeah! 
2.10.2014

Yeah! I'am so happy! Sudah siap berkemas di dapur masa ni. Thanks Mr. Hubby kerana telah merealisasi. Impian saya seorang suri. Hiks!
Berangan-angan jika almari coklat dan rak hitam itu berwarna putih. Mesti dapur rumah ni lagik awesome!

4 comments:

Anonymous said...

x lawa pun. buruk gila

samson yatie said...

Cantik la kabinet sis...berkenan pulak, brape kos nk pasang kabinet tu yer?
Jom jalan-jalan kat sini

Ruziawati Yusof said...

Kos kitchen cabinets ni rm4500 dik. Paling murah. Tu paling berjimat cermat dah. Hihi. Sorry baru baca komen ni. Anyway tq sudi jenguk blog kita.

Ruziawati Yusof said...

Anonymous, tak kiralah siapa pun awak.

Ala, memang tak lawa pun kc ni. Maklumlah kos pun murah aje. Tapi kita happy sangat sebab husband kita yg suruh kita pilih material kc tu semua.

Happy tahu? Happy.