Posts

Showing posts from June, 2014

Ulu Yam Di Liverpool 2 by Nazali Noor

Image
Assalamualaikum...Fenomena Ulu Yam Di Liverpool by Mr. Nazali Noor yang hangat di pasaran. Kini muncul sequelnya pula, Ulu Yam Di Liverpool 2. Allah! Seronok sangat apabila I terima parcelnya tengah hari tadi.I beli pakej buku edisi terhad & t-shirt UYDL yang berjumlah RM140.00.Satu hijrah yang menyentuh rasa. Travelog yang sama-sama membelai jiwa. Baru tiba di muka surat 10, I dah sebak dan mengalirkan air mata. Rasa perasaan penulis ketika itu. Pembacaan akan diteruskan lagi. I akan beri reviewnya kemudian and of course untuk rasa yang lebih meruntun, bacalah dahulu Ulu Yam Di Liverpool yang pertama. Sediakan tisu tatkala membacanya. Jika anda berjiwa sensitif, anda akan merasai apa yang penulis rasa dan ingin sampaikan. Hidupnya yang tidak akan menyerah kalah. Never give up. Sentiasa berfikiran tenang dan positif tatkala berdepan cabaran yang datang. I wanna be like him, Naz. I wanna be like his wife, Ain.Bersambung...

Salam Ramadhan 1435H

Image
Assalamualaikum...Selamat menjalani ibadah berpuasa buat semua yang beragama Islam. Semoga ibadah kita diterima Allah S.W.T.Pertama Ramadhan. Bulan yang dinanti-nanti. Bulan yang ditunggu-tunggu. Alhamdulillah. Ku mengharapkan Ramadhan kali ini penuh makna. Agar dapat ku lalui dengan sempurna.

Restoran Tawan, Temerloh

Image
Assalamualaikum...15.6.2014Kami ke Restoran Tawan (berhampiran Kem Batu Tiga Temerloh) untuk dinner. Sudah agak lama juga tidak datang makan di sini. Selepas mengambil order, Honey sibuk aje nak pakai lipstick dan bedak muka her Kak Ngah. Tengoklah ni, Kak Ngah make-upkan dia. Tersengih-sengih dok senyum sebagai tanda cukup berpuas hati. Lepas tu cakap kat kami, "antik", "antik" meaning "cantik".Huhu tak menahan!

Restoran Serasi, Temerloh

Image
Assalamualaikum...14.6.2014Dari B.S Market kami terus ke Restoran Serasi yang terletak berhampiran untuk dinner pula. I order Sayur Campur dan ehem ehem... Tembikai Ais. Sedaps!

Honey & Frozen

Image
Assalamualaikum...Terima parcel dari Penang. Rupanya my friend, Farah Fazlin Halim poskan baju ini untuk my daughters, Nur & Honey.Thank you so much Aunty Farah. Honey so excited! Diciumnya baju Frozen ini dan bilang, "Emmm, wangi!" Amboikan?  Hihihi. So terus dia nak mandi dan pakai baju baru. Apabila sudah dibasuh dan kering di jemuran, mahu mengulang-pakai baju ini lagi.Haish Honey!

Air Tangan Ibu

Image
Assalamualaikum...My mom masak Nasi Goreng & Nasi Berlauk ini. Memang favourite kami terutama my son, Adib. Pantang bertemu muka his Nenek pasti dimintanya menu ini. Hihihi. Adib, Adib. Kuat makan sungguh anak Ummi ni!

Menu Selera Atkins

Image
Assalamualaikum...
Menu Diet Atkins. Biarpun mengulang menu yang sama, I tetap happy & kenyang selepas makan.
Mozarella Cheese digoreng dengan Telur tu sangat awesome guys!

Resorts World Kijal, Terengganu

Image
Assalamualaikum...
9.6.2014
Bangun sekitar jam 6.20 pagi, bersolat Subuh lantas "bermorning walk" di tepian pantai dan sekitar hotel. View so stunning! Setiap saat dok mengambil gambar saja. Guna hand phone pun boley.
Selepas itu kami bersiap untuk keluar makan. Bersarapan di cafe hotel iaitu Restoran Kampung Meraga Beris. Orang sungguh ramai. Foods bolehlah. Boleh diterima oleh anak tekak.
Seawal jam 10.00 pagi, kami check out bilik. Mahu segera pulang ke rumah. Ada "sesuatu" yang menanti di rumah.
Kami pun semuanya. Teruja!
Nanti-nanti I story iya?