Posts

Showing posts from January, 2017

happy 5th birthday sayang

Image
Assalamualaikum...happy 5th birthday πŸŽ‚ anak ummi, honey. mulut dia semakin becok. ikut sape ntah tak tau πŸ™„ummi sayang dia banyak². jadi anak yang solehah ok?Celebrate her birthday bawak pergi makan kek kat secret recipe. Honey sendiri pilih nak makan Black Forest Cake 🍰. Sebelum ni dia tak pernah makan pun cake ni.I love you to the moon and back. Always.πŸŽŠπŸŽ†πŸŽ‡πŸŽˆπŸŽ‰πŸŽ✨😍

dugaan

Image
Assalamualaikum,Peti ais Samsung yang Mr. Hubby beli lewat lima tahun lepas sudah tidak berfungsi. Habis rosak barang-barang makan di dalamnya. Terus kita buang dan yang mana masih elok kita simpan bebaik. Panggil orang datang ke rumah untuk dibaiki. Bersepah-sepah dapur kita dibuatnya ha! Start kereta Kia Carens. Tak hidup. Panggil Mr. Mechanic datang ke rumah dan apabila enjin kereta dapat dihidupkan, Mr. Mechenic bawa pergi ke bengkelnya. Mujurlah Mr. Mechanic yang baik hati itu saudara kita. Senang kerja. Kereta rosak gak, hulur ko dio selalu seperti kebiasaannya. Biso dio ni✌Start kereta Honda CRV, tak hidup jugak. Ok fine. Call Uncle Chee Wah then dia dengan segera datang menghantar bateri ke rumah. Lepas tukar bateri, enjin kereta hidup selalu boh! Ok settle doh kat situ.πŸ‘Keluar dinner malam kelmarin. Kena air hujan. Tak sakit kepala as usual tapinya dia datang bersin tak berhenti. Pening kita awak. Dah kenapa tak berhenti-henti dok bersin pulak ni? Alahai.Ok stress. Kerana te…

her first kindergarten

Image
Assalamualaikum,Her first day at kindergarten today. Alhamdulillah, masih ada tempat for her. Baru daftar semalam aje pun. Suka buat kerja last minutekan? Gitulah dia. Ummi tak rasa risau nak tinggalkan Honey sebab Ummi tahu anak Ummi ni super friendly orangnya. Cuma Ummi terkilan sesangat sebab Honey tak dapat her uniform lagi. So pakai baju biasa dulu for now. Kesian anak Ummi ni ye? Tak sama pakaiannya macam kawan-kawan yang lain tu. Lahai...Tadi masa hantar Honey, parents kena stay sekejap. Luangkan masa buat heart craft with the kids. Touching aje Ummi baca mesej yang teacher beri. Seolah-olah ditulis by Honey sendiri. Sampai menitislah juga air mata ni ha! Badan aje sado. Hati? Hurmmm lembut macam tisu!Waktu sekolah bermula dari 8.30 pagi sehingga 12.30 tengah hari. Masa ambik tadi, Honey okay aje. Sama macam seperti Ummi tinggalkan selepas membuat heart craft. Ada juga yang menangis bagai minta nak balik rumah. Alahai. Mujurlah Honey baik perangai. Happy je Ummi rasa. Siap caka…