Posts

Showing posts from April, 2012

CUCUK HONEY : 3 BULAN

Image
Assalamualaikum...

Hari ni Honey berusia 91 hari. Bawa Honey pergi cucuk di Klinik Kesihatan Simpang Songsang. Honey menangis semasa me baringkan dia di atas riba. Ha! Dia dah tahu dia nak kena cucuk! Dia berhenti menangis tatkala nurse sudah mencucuk. Me terus bagi breast feeding. Alhamdulillah dia ok. On the way nak balik ke rumah dia tidur saja.

Perkembangan Honey di dalam usia kini:

* nak ikut abah kalau abah siap berpergian

* suka mendengar bunyi-bunyian

* merengek minta didukung pabila ada orang yang menegurnya

* memberi reaksi pabila orang mengusik. Seperti tersenyum bila orang memuji dan masamkan @ cebikkan bibir bila kak ngah usik dia "honey botak!"

* masa mandi tak pernah menangis. Mulut ternganga suka sambil dok melonjakkan badan

* tengok orang makan, dia dok jilat bibir. Apa yang me makan, suap juga sikit padanya

* suka "berbual-bual"

* suka tengok langsir. Di mana-mana tempat ada langsir dia akan tengok langsir, "menegur" langsir dan tersenyum-senyum

* …

MY BIRTHDAY CAKE

Image
Assalamualaikum... Chocolate Indulgence Cake. Thank you so much my darling hubby! wajah-wajah kesayangan hamba...

HAPPY BIRTHDAY TO ME!

Happy Birthday to me. Menjengah ke usia 33 tahun pada hari ini. Syukur Alhamdulillah. Masih diberikan nikmat untuk terus hidup. Masih mampu bernafas tanpa sebarang sekatan atau halangan. Tubuh badan yang sihat tanpa adanya sebarang penyakit yang menjengah (Sehingga ke detik ini. Esok lusa di luar pengetahuan me pula), dikelilingi oleh insan-insan tersayang, keluarga tercinta. Si suami pujaan hati pengarang jantung belahan jiwa, anak-anak-anak yang Ummi kasihi, serta keseluruhan ahli keluarga me yang besar jumlah ahlinya, kawan-kawan di alam maya dan tidak lupa sahabat-sahabat sejati yang berjanji untuk setia hingga ke mati. Betapa bertuah diri ini hidup dikelilingi kalian. Membuat hidup me bahagia tidak pernah suram. 

Semoga hari-hari mendatang, akan lebih membawa kebahagiaan dan kejayaan. Di dunia. Juga di akhirat sana. Bukan untuk diri sendiri malah me doakan untuk semua sekali.

Terima kasih di atas ucapan kalian. Setiap tahun tidak culas untuk mengucapkannya. Mendoakan yang baik-…

KAD MERAH JAMBU

Image
Assalamualaikum...

Sabtu lepas, 31.03.2012, T dapat kad pink ni dari Nur. Pen hitam tu pun dia bagi jugak. T suka menulis. Ari tu ada pesan dengan B nak pen jenis gini, tak nak pakai ball pen macam selalu coz tak sesuai dengan kertas yang T nak pakai tu.

Ok. Senyum. Tak perlu kata apa-apa :-)





I love you too, Nur!