Skip to main content

Posts

Showing posts from May, 2018

Syafakallah Abang

I swear I couldn't love you more than I do right now, and yet I know I will tomorrow.




I have nothing special to offer except my capacity to love you Abe๐Ÿ’•. Always.

Rindu

ุงู„ุณَّู„ุงَู…ُ ุนَู„َูŠْูƒُู…ْ ูˆَุฑَุญْู…َุฉُ ุงู„ู„ู‡ِ ูˆَุจَุฑَูƒَุงุชُู‡ُ

Abe,
Abe tahu tok?
Allah tu, kan?
Sayang benar dekat Abe ni.
Sebab tu Allah uji Abe gini.

Allah bukan uji Abe sore diri.
Allah uji kami ni belako.
Seluruh ahli keluarga kito.
Sahabat-sahabat kito pom jugok.

Nak bui nyo kami ni semuo ingat dekat DIO.
Mitok gapo-gapo bergantung dekat DIO sore jah.
Buke denga ore lain.
Buke denga sapo-sapo pom.

Abe cukup bertuoh.
Allah pilih dan uji Abe sapa lagu ni sekali.
Tapi kami redha Abe.
Kak Shikin, isteri Abe ghoyak,
Abe syurga dio dan anok-anok.
Abe bukan beban.
Abe tok menyusahkan mereka pom.
Selamo ni Abe hok jago mereka semuo.
Kali ni, mereka pulok hok pakak dok jago Abe.
Janji suci seorang isteri.
Buke setakat manis di bibir dok meniti.
Dio tepati, dio turuti segalo janji.
Bertuah sungguh Abe dapat isteri serupo Kak Shikin ni.

Wati tahu, kami tahu.
Masih ada Abe di dalam diri Abe lo ni.
Cumonyo Abe tok buleh nok ghoyak ko kami jah.
Hok gapo dio hok Abe raso selamo jatuh sakit ni.
Abe buleh…

Ramadan Kareem 1439H

May the spirit of Ramadan bless you with prosperity,
wealth and happiness in life.
May Allah forgive you for all of your fault and wrongdoings. Let this divine season wash away your burden,
lighten the darkness and ease the pain you may have at this moment.
Allah, the almighty,
will surely bless you with all the best things in life.
Just repent, worship and pray.
Happy Ramadan peeps!

Anwar Ibrahim

Terkurung lama di dalam penjara tidak merencatkan waima sedikit pun corak pemikiran beliau. Malah kelihatannya semakin hebat and he looks more stronger.

Welcome back Sir #anwarbebas #myidol #daripenjarakeistana

Congratulations Tun Dr Mahathir Mohamad

Congratulations! Our new Prime Minister, Tun Dr. Mahathir bin Mohamad.

Proud of you Tun M. Semoga berada di dalam lindungan Allah senantiasa. Take a good care of your health. I love my PM ๐Ÿ’˜ Tak malu dah menyatakan ayat ini๐Ÿ˜…. Bangga lagi ada. Terharu dengan pengorbanan Tun membantu bina semula negara kita, Malaysia. Semoga terus kekal utuh di mata dunia. Kembali pulihkan nama dan imej negara seperti semasa pentadbiran Tun as a Prime Minister before. InshaAllah. InshaAllah.

Congratulations Malaysians! Semua kaum menyokong Tun. Bangga melihat suasana ini. Kita bersatu guys! Tanpa mengira warna kulit dan agama. Semoga terus hidup aman dan damai. Harmoni dan sejahtera bersama-sama. No more racist please. Much love๐Ÿ’•

#malaysiamemilih
#malaysiamengundi
#fastabiqulkhairat
#pakatanharapan
#pru14

Demi negara yang tercinta
Di curahkan bakti penuh setia
Demi raja yang disanjung tinggi
Kesetiaan tak berbelah bagi

Kepada pemimpin kepada rakyat
Khidmat diberi penuh taat
Sama bekerja sama berusaha

Pilihan Raya Umum 14

Assalamualaikum,

Setelah penuh debar di dada sepanjang malam menunggu & mendengarkan keputusan by Suruhanjaya Pilihan Raya;


Congratulations Tun Mahathir Mohamad & team #pakatanharapan #pru14
Hoping to be a better government next. Kami rakyat Malaysia bergantung harap terhadap kalian bina semula negara ini. Hopefully. InshaAllah.

Congratulations & Thank you Malaysian ๐Ÿ’•







#malaysiamemilih
#malaysiamengundi
#fastabiqulkhairat
#ge14

Pilihan Raya Umum 14 2018

Assalamualaikum,

Syukur Alhamdulillah, done voting today ๐Ÿ’•. From Pasir Puteh, Kelantan to Temerloh, Pahang take 5 hours only. Hubby kita mengundi di sana dahulu. Lepas tu terus pecut laju nak balik ke sini ๐Ÿ˜…. Sampai-sampai sahaja di tempat mengundi, terus ke saluran yang telah ditetapkan oleh Suruhanjaya Pilihan Raya. Tak perlu beratur sebab tiada orang pun masa tu (around 2.15 pm) Pap, pap, pap terus siap mengundi gitew ๐Ÿคž

#malaysiamemilih
#pru14
#fastabiqulkhairat
#pakatanharapan
#TeamNONA

Sanah Helwah Husband

You are the person who listens to my silly tantrums and controls them nicely. 

Life has been better since the day I met you. Sanah Helwah dear husband, grow old with me. I want to live this day for 100 more years with you.