Posts

Showing posts from July, 2014

Tak Puas Hati

Image
Assalamualaikum...
Lepas solat Subuh tadi, I berkemas sikit di kawasan ini. Tak puas hati sebab kerusi-kerusi tu membelakangkan ruang tamu yang di sebelah television ni. Tak puas hati sejak dari malam tadi lagi. So, zap, zap, zap maka inilah yang terhasil.
Nak sambung packing baju dulu. Nak balik  kampung uols!

Berkemas Rumah

Image
Assalamualaikum...Walau pun penat berpuasa, I tetap merajinkan diri untuk berkemas rumah for hari raya. I cat semula meja bulat tu dan tunggu orang datang pasang jeriji di tingkap bilik Nur. So I terus suruh mereka gantungkan rak dan gambar dalam frame di dinding. Juga tadi. Berkemas di ruang tamu. Pagi esok lepas bersahur, nak sambung berkemas kain dan baju pula. Ada sikit lagi nak masukkan barang-barang.Kelate, mu tunggu aku kelik!

Sahur dan Iftar

Image
Assalamualaikum...
Juadah bersahur dan Iftar. Alhamdulillah.

Baju Raya For Honey

Image
Assalamualaikum...23.7.2014Dapat parcel from my Bff, Emy Omar. Ada dress dan blouse for Honey. Siap bagi duit raya for my kids too seperti kebiasaannya menjelang syawal.You are so sweet my dear bestie! Thank you very much. I heart you!

Biskut Raya

Image
Assalamualaikum...23.7.2014Tengah ralit dok membasuh carpet di depan rumah semalam, my neighbour datang bertanya nak beli Biskut Raya tak? Dia tolong jual untuk kawannya. I cakap okay dan nak tengok dulu. Bila dah tengok Biskut yang dia bawa, I pun ambillah 6 bekas ni. Malam tadi dah rasa sebiji yang chocolate tu. Sedap uols! Nak rasa datang rumah eh?!

I Heart London

Image
Assalamualaikum...21.7.2014I beli beg ni dekat Big 10 Super Store, Temerloh. Memang favourite gambar bendera England ni. Bertambah koleksi I sudah. Suka!Oh! You have no idea how much i heart London!

Big 10 Super Store, Temerloh

Image
Assalamualaikum...21.7.2014Cari barang sikit di K.S Walk Mart & Big 10 Super Store di Jalan Bahagia, Temerloh. Cantikkan pelita buluh I yang berwarna Fuschia Pink ni? Kelas gitu ha! Harganya pula cuma RM1.00 untuk sebatang. Suka dan teruja sangat I dibuatnya tau!Apa motif ambik gambar Air Kotak Tebu brand Yeos ni? Owh! Tokey kedai yang beri kepada Honey secara percuma. Cek Mek tu tak dok diam dalam kedai tadi. Mulut tu becok sangat. Hihihi...

I Heart Tupperware

Image
Assalamualaikum...Semakin hari semakin daku jatuh cinta dengan koleksi Tupperware ini. Warna-warna terutama Fuschia Pink sungguh memikat hati. Giler wei dok belek-belek kataloguenya! Koleksi bakal mencecah satu almari. Ada sebahagian botol-botol air yang digunakan di dapur dan ada juga yang diberi khas kepada orang. Dan ada pula bekas yang belum dikembalikan setelah diberi makanan. Ok. Siapa yang belum pulangkan bekas Tupperware tu nanti I akan tuntut kemudian. Hiks!Ya. Akan beli dan beli lagi bekas-bekas brand ini. Hopefully Mr.Hubby tidak jadi botak nanti.Hiks!