Posts

Showing posts from June, 2016

karut semata-mata

Image
Assalamualaikum & Selamat Sejahtera,Hello there readers,Apa khabar semuanya? Hopefully kamu baik-baik sahaja.Mahu tulis apa iya? Rasa-rasa macam mahu menulis something. Ermmm.Tapi serupa tidak ada idea sahaja pada waktu ini.Konon-konon bloggerlah sangat. Kan? Tak macam dulu-dulu. Setiap hari mesti mahu update belog. Sehari tak update tak tentunya rasa. Tak lengkap tanpa aktiviti yang satu ini. Alahai. Sampai ke tahap begitu sekali.Ceritanya tak sudah-sudah tentang kerenah baby honey, acara masak-memasak, makan-makan sedap, jenjalan ke hotel sana dan sini, membebel kat isu-isu yang tidak tentu pasal. At the end, rasa macam tak puas-puas jugak. Something is missing.Ermmm.Tiba-tiba terasa benda-benda ini semua tidak perlu diceritakan secara terperinci lagi.Tiba-tiba terasa macam benda-benda ini semua  karut semata. Hanya karut semata-mata. Bosan. Ermmm.Kalian bagaimana fikirnya pula? Mahu aku terus berkongsi rasa? Mahu diri aku yang dulu itu? Atau biarkan sahaja aku duduk diam membis…

Ramadan Kareem

Image
Assalamualaikum,‘Fasting is, first and foremost, an exercise for identifying and managing adversity in all its forms. With faith, in full conscience, fasting calls women and men to an extra degree of self-awareness.’ – Tariq RamadanHappy fasting guys! Semoga Allah memberkati ibadah berpuasa kita tahun ini. Insya Allah.