Skip to main content

Pekan Sehari, Temerloh

Assalamualaikum...

Hari Ahad jika tidak ke mana-mana, kami akan ke Pekan Sehari, Temerloh. Cari stok lauk dan makanan yang pelbagai jenis. For sure jika datang kena beli Daging Lembu, Air Coconut Shake, Kuih Pulut Serunding Kelapa, Ikan Patin, Ikan Talapia, Sayur-sayuran, Kuih-muih dan Air Asam Boi.

Balik rumah prepare masak for lunch. This is our typical lunch on sunday afternoon.

Lepas makan, solat Zohor dan bermalas-malasan. Menonton Dvd bersama-sama. Makan Ice Cream Magnum. Tidur. Bangun tidur. Solat Asar. Minum petang Teh 'O' Panas with Biskut Jacobs Weetmeal.
Solat Maghrib. Dinner. Solat Isyak. Now layan Korean drama, Lie To Me.

But never lie to me baby. Never. I know. I will always know.

Comments

Anonymous said…
Sedap nya....
Bibu Wilda said…
bestne...lama kite tak pegi pekan sehari tu
Anonymous said…
Ruzi,

kalau next blog, cuba you cerita pasal pembangunan Temerloh ke.. dulu dan sekarang serta projek2 terkini dan apa yang you idamkan utk ada kat Temerloh, mesti lagi best pembaca nak baca. Lagipun hubby you kan lawyer, mesti dia tau projek2 latest kat Temerloh mcm water theme park ke, shopping complex terbaharu nak bina ke, Universiti/kolej yang nak didirikan ke, latest taman2 perumahan ke..

sekadar cadangan..

Anonymous said…
As salam,

Dah try Ressang cafe kat Seri Semantan (barisan 7 eleven)? Dari luar xnampak macam restoran pun.. tapi dalam deko dia cun.. tentang food pulak, nanti wati ulaslah dalam artikel akan datang yer.
Ruziawati Yusof said…
Bibu Wilda:
Seronok nak cari stok makanan tu. Maklumlah kita orang local. Orang koi pepaleh sukenyer datang sini. Hiks!
Ruziawati Yusof said…
Insya Allah. Saya cuba usahakan nanti. Terima kasih.
Ruziawati Yusof said…
Insya Allah. Saya cuba di next entry. Thank you so much!
Ruziawati Yusof said…
Hiks! Masak yang mudah2 aje. Btw, mmg best g jln2 ke pekan sehari ni.

Popular posts from this blog

Riverside 3rd Point Beach Motel, Cherating

Klana Beach Resort, Port Dickson

Assalamualaikum...
15.9.2014
Kami tiba di Klana Beach Resort, Port Dickson pada pukul 2.00 petang. Very Islamic resort tau uols! Bacaan ayat Al-Quraan diperdengarkan di ruang lobi. First time kami datang ke sini. Terletak di atas bukit dan jalan masuknya berdekatan Ancasa All Suites Resort & Spa. Kalau nak ke Ancasa tu kita ambik jalan kanan, tapi kalau nak ke Klana Beach Resort, kita ambil jalan ke kiri. Masuk ke dalam sikit dan ambil jalan kanan. Menghadap ke arah pantai.
Masuk ke dalam bilik, berehat, mandi dan bersolat jamak Zohor dan Asar. Jam 5.00 petang, kami turun untuk mandi di kolam renang dan seterusnya turun ke pantai.
Cuaca panas terik. Sangat! Dalam pukul 6.40 petang gitu, barulah cuaca bertukar redup dan semakin menggelap. View sangat cantik seperti gambar-gambar yang I paparkan ini. So breathtaking views.
Cubalah datang sendiri dan alamilah pengalaman seperti kami. Klana Beach Resort, Port Dickson pasti menjadi pilihan kami lagi selain Eagle Ranch Resort. Cuma y…

SAVE BABY TAQHIF

Assalamualaikum...

Mohon share dan bantuan tuan puan yang budiman. Baby Taqhif merupakan bayi yang berusia 9 hari dan anak kepada my friend, Sariza Omar. Beliau memerlukan RM50K ASAP untuk membiayai operasi pembedahan kerana komplikasi jantung yang dialami oleh anaknya. Facebook beliau, Chik Eiza dan page Taqhif, Save Baby Taqhif.
Doakan Baby Taqhif sembuh dan dapat membesar dengan sihat. Pertolongan dan bantuan yang tuan puan berikan saya dahului dengan ucapan ribuan terima kasih.
Saya tidak mendapat sebarang faedah di dalam perkara ini. Niat cuma membantu kawan sahaja. Hanya Allah yang bisa membalas jasa baik tuan puan sekalian.
Terima kasih.
Eiza & suami, bertabahlah. Be strong for Baby Taqhif. Ini ujian Allah kepada kalian berdua. Kita berusaha, berdoa dan bertawakal. Insya Allah, Allah akan menyelamatkan Baby Taqhif.