Sunday, February 09, 2014

Pekan Sehari, Temerloh

Assalamualaikum...

Hari Ahad jika tidak ke mana-mana, kami akan ke Pekan Sehari, Temerloh. Cari stok lauk dan makanan yang pelbagai jenis. For sure jika datang kena beli Daging Lembu, Air Coconut Shake, Kuih Pulut Serunding Kelapa, Ikan Patin, Ikan Talapia, Sayur-sayuran, Kuih-muih dan Air Asam Boi.

Balik rumah prepare masak for lunch. This is our typical lunch on sunday afternoon.

Lepas makan, solat Zohor dan bermalas-malasan. Menonton Dvd bersama-sama. Makan Ice Cream Magnum. Tidur. Bangun tidur. Solat Asar. Minum petang Teh 'O' Panas with Biskut Jacobs Weetmeal.

Solat Maghrib. Dinner. Solat Isyak. Now layan Korean drama, Lie To Me.

But never lie to me baby. Never. I know. I will always know.

8 comments:

Anonymous said...

Sedap nya....

Bibu Wilda said...

bestne...lama kite tak pegi pekan sehari tu

Anonymous said...

Ruzi,

kalau next blog, cuba you cerita pasal pembangunan Temerloh ke.. dulu dan sekarang serta projek2 terkini dan apa yang you idamkan utk ada kat Temerloh, mesti lagi best pembaca nak baca. Lagipun hubby you kan lawyer, mesti dia tau projek2 latest kat Temerloh mcm water theme park ke, shopping complex terbaharu nak bina ke, Universiti/kolej yang nak didirikan ke, latest taman2 perumahan ke..

sekadar cadangan..

Anonymous said...

As salam,

Dah try Ressang cafe kat Seri Semantan (barisan 7 eleven)? Dari luar xnampak macam restoran pun.. tapi dalam deko dia cun.. tentang food pulak, nanti wati ulaslah dalam artikel akan datang yer.

Ruziawati Yusof said...

Bibu Wilda:
Seronok nak cari stok makanan tu. Maklumlah kita orang local. Orang koi pepaleh sukenyer datang sini. Hiks!

Ruziawati Yusof said...

Insya Allah. Saya cuba usahakan nanti. Terima kasih.

Ruziawati Yusof said...

Insya Allah. Saya cuba di next entry. Thank you so much!

Ruziawati Yusof said...

Hiks! Masak yang mudah2 aje. Btw, mmg best g jln2 ke pekan sehari ni.