Skip to main content

The Legend Resort, Cherating ~Day 2~

Assalamualaikum...

13.4.2014

Kami turun breakfast sekitar jam 8.30 pagi. Cafe sesak dengan orang ramai. Semua makanan sedap terasa di anak tekak. Kopi dia memang best. Nasi Dagang tu rasanya habis awal. Orang yang datang dalam pukul 9.30 pagi dah tak dapat makan. Chef masak Mee Goreng sebagai ganti.

Moral of the story, kalau tidur di hotel kena bangun breakfast awal. Boleh makan sedap-sedap. Hihihi...
Seronok makan ramai-ramai gini. Borak-borak, gelak-gelak.

Kelihatan Honey dok berjalan dengan Uncle Hafiznya. Tak hiraukan Ummi dan Abahnya pun. Makan pun dengan isteri dan anak-anak Uncle Hafiz. Sementelah Uncle Hafiz punya 2 anak teruna. Gedik jew aku nengokkan anak dara aku ni.

Jangan over ye Honey! Hiks...

Selepas bersarapan, kami lepak berehat di dalam bilik masing-masing. At 12.00 noon, kami keluar check out bilik.

Bye-bye The Legend! Ada masa nanti, aku akan pulang ke pangkuanmu. Kau tunggu aku kembali ya? Hihihi...

A million thanks to Mr. Hubby yang membawa kami jalan-jalan cari makan di Kuantan dan Cherating. Next trip ke mana pula ye Abang? Haaa can't wait!

Comments

Popular posts from this blog

Riverside 3rd Point Beach Motel, Cherating

Klana Beach Resort, Port Dickson

Assalamualaikum...
15.9.2014
Kami tiba di Klana Beach Resort, Port Dickson pada pukul 2.00 petang. Very Islamic resort tau uols! Bacaan ayat Al-Quraan diperdengarkan di ruang lobi. First time kami datang ke sini. Terletak di atas bukit dan jalan masuknya berdekatan Ancasa All Suites Resort & Spa. Kalau nak ke Ancasa tu kita ambik jalan kanan, tapi kalau nak ke Klana Beach Resort, kita ambil jalan ke kiri. Masuk ke dalam sikit dan ambil jalan kanan. Menghadap ke arah pantai.
Masuk ke dalam bilik, berehat, mandi dan bersolat jamak Zohor dan Asar. Jam 5.00 petang, kami turun untuk mandi di kolam renang dan seterusnya turun ke pantai.
Cuaca panas terik. Sangat! Dalam pukul 6.40 petang gitu, barulah cuaca bertukar redup dan semakin menggelap. View sangat cantik seperti gambar-gambar yang I paparkan ini. So breathtaking views.
Cubalah datang sendiri dan alamilah pengalaman seperti kami. Klana Beach Resort, Port Dickson pasti menjadi pilihan kami lagi selain Eagle Ranch Resort. Cuma y…

SAVE BABY TAQHIF

Assalamualaikum...

Mohon share dan bantuan tuan puan yang budiman. Baby Taqhif merupakan bayi yang berusia 9 hari dan anak kepada my friend, Sariza Omar. Beliau memerlukan RM50K ASAP untuk membiayai operasi pembedahan kerana komplikasi jantung yang dialami oleh anaknya. Facebook beliau, Chik Eiza dan page Taqhif, Save Baby Taqhif.
Doakan Baby Taqhif sembuh dan dapat membesar dengan sihat. Pertolongan dan bantuan yang tuan puan berikan saya dahului dengan ucapan ribuan terima kasih.
Saya tidak mendapat sebarang faedah di dalam perkara ini. Niat cuma membantu kawan sahaja. Hanya Allah yang bisa membalas jasa baik tuan puan sekalian.
Terima kasih.
Eiza & suami, bertabahlah. Be strong for Baby Taqhif. Ini ujian Allah kepada kalian berdua. Kita berusaha, berdoa dan bertawakal. Insya Allah, Allah akan menyelamatkan Baby Taqhif.