Skip to main content

Open House & Small Reunion

Assalamualaikum...

16.8.2014

Dari rumah my ex-classmate, Yus di Temerloh, my family and I ke Kg. Sri Gombak Indah, Batu Caves, Selangor untuk memenuhi jemputan Open House merangkap Majlis Aqiqah anak saudara seorang lagi my ex-classmate, Ap or Dewi.

Alhamdulillah. Berjumpa my ex-schoolmates Sek. Men. Vokasional Sanggang 1995/1996. Ada yang pernah beberapa kali berjumpa selepas SPMV dan ada yang tidak pernah bertemu langsung setelah tamat peperiksaan! Beberapa tahun ini sahajalah hanya "bertemu" di Facebook juga group Ladies Vokay di WhatsApp.

Bayangkanlah havocnya kami tatkala bertemu kembali. Cukup gamat, meriah dan dengan hanya melihat gambar-gambar ini sahaja, membuatkan I  tersenyum-senyum sendiri hampir lewat pertemuan ini uols!
Hiks! Angau seperti orang tengah galak bercinta dibuatnya!

Agak...


Masa ni baru sampai. Kami sampai berperingkat-peringkat. Luckily, I yang mula-mula sampai. Hiks!

My friends. Zue, Sham, Mi, Ap and I.

I order 3 kotak Blueberry Cheese Brownies dan 2 bekas Marble Cake dengan Sham. Buat sebagai buah tangan untuk tuan-tuan rumah yang kami kunjungi.


Anak Ummi, Honey.

Yeah! Happy sangat dapat bertemu kalian kembali!

Kawan-kawan yang dapat hadir di reunion ini. Thanks korang!


With my friend, Thita yang baru sampai.


Comments

Popular posts from this blog

Riverside 3rd Point Beach Motel, Cherating

Klana Beach Resort, Port Dickson

Assalamualaikum...
15.9.2014
Kami tiba di Klana Beach Resort, Port Dickson pada pukul 2.00 petang. Very Islamic resort tau uols! Bacaan ayat Al-Quraan diperdengarkan di ruang lobi. First time kami datang ke sini. Terletak di atas bukit dan jalan masuknya berdekatan Ancasa All Suites Resort & Spa. Kalau nak ke Ancasa tu kita ambik jalan kanan, tapi kalau nak ke Klana Beach Resort, kita ambil jalan ke kiri. Masuk ke dalam sikit dan ambil jalan kanan. Menghadap ke arah pantai.
Masuk ke dalam bilik, berehat, mandi dan bersolat jamak Zohor dan Asar. Jam 5.00 petang, kami turun untuk mandi di kolam renang dan seterusnya turun ke pantai.
Cuaca panas terik. Sangat! Dalam pukul 6.40 petang gitu, barulah cuaca bertukar redup dan semakin menggelap. View sangat cantik seperti gambar-gambar yang I paparkan ini. So breathtaking views.
Cubalah datang sendiri dan alamilah pengalaman seperti kami. Klana Beach Resort, Port Dickson pasti menjadi pilihan kami lagi selain Eagle Ranch Resort. Cuma y…

SAVE BABY TAQHIF

Assalamualaikum...

Mohon share dan bantuan tuan puan yang budiman. Baby Taqhif merupakan bayi yang berusia 9 hari dan anak kepada my friend, Sariza Omar. Beliau memerlukan RM50K ASAP untuk membiayai operasi pembedahan kerana komplikasi jantung yang dialami oleh anaknya. Facebook beliau, Chik Eiza dan page Taqhif, Save Baby Taqhif.
Doakan Baby Taqhif sembuh dan dapat membesar dengan sihat. Pertolongan dan bantuan yang tuan puan berikan saya dahului dengan ucapan ribuan terima kasih.
Saya tidak mendapat sebarang faedah di dalam perkara ini. Niat cuma membantu kawan sahaja. Hanya Allah yang bisa membalas jasa baik tuan puan sekalian.
Terima kasih.
Eiza & suami, bertabahlah. Be strong for Baby Taqhif. Ini ujian Allah kepada kalian berdua. Kita berusaha, berdoa dan bertawakal. Insya Allah, Allah akan menyelamatkan Baby Taqhif.