Skip to main content

Wad Neurosurgeri 1 (7B), Hospital Sungai Buloh

Kak Shikin: Abang, bukalah mata. Abang sedar tak Wati datang melawat Abang ni?

Abang: (membukakan matanya perlahan-lahan)

Kak Shikin: Kalau Abang tahu Wati datang cuba Abang kelipkan mata tu

Abang: (mengelip-ngelipkan matanya)

Kak Shikin: Abang kenal ke Wati ni siapa? Kalau Abang kenal Abang keliplah mata.

Abang: (mengelip-ngelipkan matanya sekali lagi)

Sama juga keadaannya apabila my kids, Adib & Nur masuk melawat. Mereka excited sangat-sangat bila Pak Teh dok kelip-kelip mata camtu. Nur cakap, "comel aje Pak Teh tadi Ummi!" Haish anak Ummi yang sorang ni! 😄

Abe, Wati pun happy sungguh tau Abe bagi tindak balas camtu. Semalam Wati datang Abang hanya membukakan sebelah matanya sahaja (yang tertutup sendiri before, sebelah kanan). Mata sebelah kiri pula asyik tertutup sahaja. Lepas tu tak bagi sebarang reaksi pun. Maybe Abang lemah sebab tidak diberikan makanan iaitu susu. Abang pun baru sahaja membuat CT scan sekali lagi sebentar tadi. Sebab doktor mahu mengenal pasti punca kenapa Abang mengalami sesak nafas dalam 2 ke 3 hari ini.

Stay strong Abe💪. I love you. Always. Forever. Wati sayang ko Abe banyak-banyak tau 😘. Don't you ever forget that.

Comments

Popular posts from this blog

Riverside 3rd Point Beach Motel, Cherating

Klana Beach Resort, Port Dickson

Assalamualaikum...
15.9.2014
Kami tiba di Klana Beach Resort, Port Dickson pada pukul 2.00 petang. Very Islamic resort tau uols! Bacaan ayat Al-Quraan diperdengarkan di ruang lobi. First time kami datang ke sini. Terletak di atas bukit dan jalan masuknya berdekatan Ancasa All Suites Resort & Spa. Kalau nak ke Ancasa tu kita ambik jalan kanan, tapi kalau nak ke Klana Beach Resort, kita ambil jalan ke kiri. Masuk ke dalam sikit dan ambil jalan kanan. Menghadap ke arah pantai.
Masuk ke dalam bilik, berehat, mandi dan bersolat jamak Zohor dan Asar. Jam 5.00 petang, kami turun untuk mandi di kolam renang dan seterusnya turun ke pantai.
Cuaca panas terik. Sangat! Dalam pukul 6.40 petang gitu, barulah cuaca bertukar redup dan semakin menggelap. View sangat cantik seperti gambar-gambar yang I paparkan ini. So breathtaking views.
Cubalah datang sendiri dan alamilah pengalaman seperti kami. Klana Beach Resort, Port Dickson pasti menjadi pilihan kami lagi selain Eagle Ranch Resort. Cuma y…

SAVE BABY TAQHIF

Assalamualaikum...

Mohon share dan bantuan tuan puan yang budiman. Baby Taqhif merupakan bayi yang berusia 9 hari dan anak kepada my friend, Sariza Omar. Beliau memerlukan RM50K ASAP untuk membiayai operasi pembedahan kerana komplikasi jantung yang dialami oleh anaknya. Facebook beliau, Chik Eiza dan page Taqhif, Save Baby Taqhif.
Doakan Baby Taqhif sembuh dan dapat membesar dengan sihat. Pertolongan dan bantuan yang tuan puan berikan saya dahului dengan ucapan ribuan terima kasih.
Saya tidak mendapat sebarang faedah di dalam perkara ini. Niat cuma membantu kawan sahaja. Hanya Allah yang bisa membalas jasa baik tuan puan sekalian.
Terima kasih.
Eiza & suami, bertabahlah. Be strong for Baby Taqhif. Ini ujian Allah kepada kalian berdua. Kita berusaha, berdoa dan bertawakal. Insya Allah, Allah akan menyelamatkan Baby Taqhif.