Skip to main content

Wad Neurosurgeri 1 (7B), Hospital Sungai Buloh

Cik Wati rasa sangat-sangat happy hari ini. Abang sudah boleh menggenggam juga menarik tangan Cik Wati tadi tau? Semalam Abang tidak mampu untuk berbuat sedemikian rupa. Minggu lepas pun tidak. Mata Abang di sebelah kanan yang tertutup sebelum ini pun boleh dibuka separuh tadi. Apabila tiba giliran anak perempuan Cik Wati masuk melawat pula, dia berkata, "tadi Pak Teh angkat tangan Ummi. Pak Teh angkatlah tangan Nur ni pula". Terus aje Pak Teh angkatkan tangan dia ha! Seronok tau ada tindak balas begitu walau setakat itu sahaja pun.

Abang juga sudah boleh bernafas sendiri. Tidak lagi memakai alat bantuan pernafasan sejak enam hari yang lepas. Syukur, Alhamdulillah. Salah satu perubahan positif dari Abang 😍

Abe kuatkan semangat okay? Cepat² sembuh iya? Ramai yang doakan Abe pulih semula ni. Wati sayang Abe banyak-banyak tau! 😍 Rindu sangat² ni sebab lama benar doh tok dapak nok kecek denga Abe. I just want to hear your voice Abe.

Comments

Popular posts from this blog

Riverside 3rd Point Beach Motel, Cherating

Klana Beach Resort, Port Dickson

Assalamualaikum...
15.9.2014
Kami tiba di Klana Beach Resort, Port Dickson pada pukul 2.00 petang. Very Islamic resort tau uols! Bacaan ayat Al-Quraan diperdengarkan di ruang lobi. First time kami datang ke sini. Terletak di atas bukit dan jalan masuknya berdekatan Ancasa All Suites Resort & Spa. Kalau nak ke Ancasa tu kita ambik jalan kanan, tapi kalau nak ke Klana Beach Resort, kita ambil jalan ke kiri. Masuk ke dalam sikit dan ambil jalan kanan. Menghadap ke arah pantai.
Masuk ke dalam bilik, berehat, mandi dan bersolat jamak Zohor dan Asar. Jam 5.00 petang, kami turun untuk mandi di kolam renang dan seterusnya turun ke pantai.
Cuaca panas terik. Sangat! Dalam pukul 6.40 petang gitu, barulah cuaca bertukar redup dan semakin menggelap. View sangat cantik seperti gambar-gambar yang I paparkan ini. So breathtaking views.
Cubalah datang sendiri dan alamilah pengalaman seperti kami. Klana Beach Resort, Port Dickson pasti menjadi pilihan kami lagi selain Eagle Ranch Resort. Cuma y…

SAVE BABY TAQHIF

Assalamualaikum...

Mohon share dan bantuan tuan puan yang budiman. Baby Taqhif merupakan bayi yang berusia 9 hari dan anak kepada my friend, Sariza Omar. Beliau memerlukan RM50K ASAP untuk membiayai operasi pembedahan kerana komplikasi jantung yang dialami oleh anaknya. Facebook beliau, Chik Eiza dan page Taqhif, Save Baby Taqhif.
Doakan Baby Taqhif sembuh dan dapat membesar dengan sihat. Pertolongan dan bantuan yang tuan puan berikan saya dahului dengan ucapan ribuan terima kasih.
Saya tidak mendapat sebarang faedah di dalam perkara ini. Niat cuma membantu kawan sahaja. Hanya Allah yang bisa membalas jasa baik tuan puan sekalian.
Terima kasih.
Eiza & suami, bertabahlah. Be strong for Baby Taqhif. Ini ujian Allah kepada kalian berdua. Kita berusaha, berdoa dan bertawakal. Insya Allah, Allah akan menyelamatkan Baby Taqhif.