Skip to main content

Wad Neurosurgeri 1 (7B), Hospital Sungai Buloh

Cik Wati rasa sangat-sangat happy hari ini. Abang sudah boleh menggenggam juga menarik tangan Cik Wati tadi tau? Semalam Abang tidak mampu untuk berbuat sedemikian rupa. Minggu lepas pun tidak. Mata Abang di sebelah kanan yang tertutup sebelum ini pun boleh dibuka separuh tadi. Apabila tiba giliran anak perempuan Cik Wati masuk melawat pula, dia berkata, "tadi Pak Teh angkat tangan Ummi. Pak Teh angkatlah tangan Nur ni pula". Terus aje Pak Teh angkatkan tangan dia ha! Seronok tau ada tindak balas begitu walau setakat itu sahaja pun.

Abang juga sudah boleh bernafas sendiri. Tidak lagi memakai alat bantuan pernafasan sejak enam hari yang lepas. Syukur, Alhamdulillah. Salah satu perubahan positif dari Abang 😍

Abe kuatkan semangat okay? Cepat² sembuh iya? Ramai yang doakan Abe pulih semula ni. Wati sayang Abe banyak-banyak tau! 😍 Rindu sangat² ni sebab lama benar doh tok dapak nok kecek denga Abe. I just want to hear your voice Abe.

Comments

Popular posts from this blog

Riverside 3rd Point Beach Motel, Cherating

Klana Beach Resort, Port Dickson

Assalamualaikum...
15.9.2014
Kami tiba di Klana Beach Resort, Port Dickson pada pukul 2.00 petang. Very Islamic resort tau uols! Bacaan ayat Al-Quraan diperdengarkan di ruang lobi. First time kami datang ke sini. Terletak di atas bukit dan jalan masuknya berdekatan Ancasa All Suites Resort & Spa. Kalau nak ke Ancasa tu kita ambik jalan kanan, tapi kalau nak ke Klana Beach Resort, kita ambil jalan ke kiri. Masuk ke dalam sikit dan ambil jalan kanan. Menghadap ke arah pantai.
Masuk ke dalam bilik, berehat, mandi dan bersolat jamak Zohor dan Asar. Jam 5.00 petang, kami turun untuk mandi di kolam renang dan seterusnya turun ke pantai.
Cuaca panas terik. Sangat! Dalam pukul 6.40 petang gitu, barulah cuaca bertukar redup dan semakin menggelap. View sangat cantik seperti gambar-gambar yang I paparkan ini. So breathtaking views.
Cubalah datang sendiri dan alamilah pengalaman seperti kami. Klana Beach Resort, Port Dickson pasti menjadi pilihan kami lagi selain Eagle Ranch Resort. Cuma y…

The Taaras Beach Resort & Spa, Pulau Redang

Assalamualaikum...
Day 3 at Pulau Redang
16.3.2015
Bangun bersolat Subuh dan kemudiannya keluar berjalan kaki ke lobi untuk bersarapan di cafe hotel. Segar terasa menghirup udara di sini. After makan-makan yang best super sedap delicious,  ha gitu! dan ditemani ketua chef yang sangat friendly di sini, (beliau yang suggest supaya pergi buat jungle trekking semalam), kami berjalan-jalan di sekitar resort untuk mengambil gambar buat terakhir kali. Eh! Hopefully, boley datang ke sini lagi one fine day. Hihihi...
Ha, ni baru ada gambar pool yang jelas berbanding entry semalam. Seronok je melayan bebudak ni dok bermandi-manda. Orang tak ramai so apa lagi? Ini kolam kami yang punyalah!
Masuk ke bilik, berkemas kain baju (actually tak nak balik lagi, haha!), kami pun ke lobi dengan menaiki buggy. Selepas urusan daftar keluar selesai, kami dihantar ke jeti dengan menaiki sebuah van. Tiba di jeti, kami singgah untuk lunch di sebuah kedai makan. Kedai "Orang Kelantan". Paper Kosmo suk…