Skip to main content

Syafakallah Abang

اَلسَلامُ عَلَيْكُم وَرَحْمَةُ اَللهِ وَبَرَكاتُهُ‎
Dear families and friends,

Syukur Alhamdulillah, setelah 3 bulan warded di Hospital Sungai Buloh, Abang Yusram sudah boleh discaj dari wad dan pulang ke rumahnya pada pukul 5.00 petang tadi.
Kondisi Abang masih sama seperti ketika berada di hospital. Tidak boleh bercakap mahupun bergerak. Harapannya semoga Abang sedar dan pulih kembali seperti sediakala. Keep praying for him guys. Ternyata itu yang Abang benar-benar perlukan kini. Terima kasih banyak-banyak di atas kiriman doa-doa kalian selama Abang terlantar sakit. Semoga Allah memberikan kesembuhan kepadanya. Semoga Allah mempermudahkan segala urusan dalam proses penyembuhan Abang semula. Semua di atas izin-Nya juga. InshaAllah. InshaAllah.

  لاَّ إِلَـهَ إِلاَّ أَنتَ سُبْحَـنَكَ إِنِّى كُنتُ مِنَ الظَّـلِمِينَ
“…There are none worthy of worship besides You. Glorified are You. Surely I am from the wrongdoers.” (21:87)
***Pakteh, sorry banyak² tau. Makcik tak dapat nak jenguk Pakteh minggu ni. Anak² Makcik banyak homework & dah mula nak menghafaz Quran. Abang Adib nak ambil STAM tahun ni. Kakak Nur pula ada exam SMA. InshaAllah. Nanti Makcik curi² masa bila² nak ziarah Pakteh okay. I love you. Rindu sangat² doh ni tau? Tak dok aroh doh hati ni nok g jupo Pakteh gak. Kuat semangat okay? Semoga Pakteh cepat² sembuh. Syafakallah Pakteh 

Comments

Popular posts from this blog

Riverside 3rd Point Beach Motel, Cherating

Klana Beach Resort, Port Dickson

Assalamualaikum...
15.9.2014
Kami tiba di Klana Beach Resort, Port Dickson pada pukul 2.00 petang. Very Islamic resort tau uols! Bacaan ayat Al-Quraan diperdengarkan di ruang lobi. First time kami datang ke sini. Terletak di atas bukit dan jalan masuknya berdekatan Ancasa All Suites Resort & Spa. Kalau nak ke Ancasa tu kita ambik jalan kanan, tapi kalau nak ke Klana Beach Resort, kita ambil jalan ke kiri. Masuk ke dalam sikit dan ambil jalan kanan. Menghadap ke arah pantai.
Masuk ke dalam bilik, berehat, mandi dan bersolat jamak Zohor dan Asar. Jam 5.00 petang, kami turun untuk mandi di kolam renang dan seterusnya turun ke pantai.
Cuaca panas terik. Sangat! Dalam pukul 6.40 petang gitu, barulah cuaca bertukar redup dan semakin menggelap. View sangat cantik seperti gambar-gambar yang I paparkan ini. So breathtaking views.
Cubalah datang sendiri dan alamilah pengalaman seperti kami. Klana Beach Resort, Port Dickson pasti menjadi pilihan kami lagi selain Eagle Ranch Resort. Cuma y…

The Taaras Beach Resort & Spa, Pulau Redang

Assalamualaikum...
Day 3 at Pulau Redang
16.3.2015
Bangun bersolat Subuh dan kemudiannya keluar berjalan kaki ke lobi untuk bersarapan di cafe hotel. Segar terasa menghirup udara di sini. After makan-makan yang best super sedap delicious,  ha gitu! dan ditemani ketua chef yang sangat friendly di sini, (beliau yang suggest supaya pergi buat jungle trekking semalam), kami berjalan-jalan di sekitar resort untuk mengambil gambar buat terakhir kali. Eh! Hopefully, boley datang ke sini lagi one fine day. Hihihi...
Ha, ni baru ada gambar pool yang jelas berbanding entry semalam. Seronok je melayan bebudak ni dok bermandi-manda. Orang tak ramai so apa lagi? Ini kolam kami yang punyalah!
Masuk ke bilik, berkemas kain baju (actually tak nak balik lagi, haha!), kami pun ke lobi dengan menaiki buggy. Selepas urusan daftar keluar selesai, kami dihantar ke jeti dengan menaiki sebuah van. Tiba di jeti, kami singgah untuk lunch di sebuah kedai makan. Kedai "Orang Kelantan". Paper Kosmo suk…