Skip to main content

Selera Ramai Ikan Singgang, Kota Damansara

Assalamualaikum...

17.2.2014

Dari Plaza Shah Alam, kami gerak ke sini, Restoran Selera Ramai Ikan Singgang yang terletak di Kota Damansara. Ini merupakan kali ke dua kami singgah makan tengah hari di sini.

Mr. Hubby order dua ekor Ikan Kembung yang dimasak Kuah Singgang, Lidah Goreng (first time makan okey? Rasanya tersangatlah sedap. Macam tak percaya aku boleh makan lidah lembu! Hiks!), dua biji Telur Dadar, Ulam-ulaman dan yang tersangat sedap dan so special, Budu!

Siap makan, kami terus gerak ke Mahkamah di Jalan Duta, Kuala Lumpur. Alhamdulillah! Mr. Hubby menang his case today!  Syukur Ya Allah!

Anak-anak ikut their Abah masuk Court. Duduk di sini sementara Abah masuk mendengar keputusan Hakim di dalam Kamar. Ummi jaga Honey dalam car. Honey tidur.

Comments

Popular posts from this blog

Riverside 3rd Point Beach Motel, Cherating

Klana Beach Resort, Port Dickson

Assalamualaikum...
15.9.2014
Kami tiba di Klana Beach Resort, Port Dickson pada pukul 2.00 petang. Very Islamic resort tau uols! Bacaan ayat Al-Quraan diperdengarkan di ruang lobi. First time kami datang ke sini. Terletak di atas bukit dan jalan masuknya berdekatan Ancasa All Suites Resort & Spa. Kalau nak ke Ancasa tu kita ambik jalan kanan, tapi kalau nak ke Klana Beach Resort, kita ambil jalan ke kiri. Masuk ke dalam sikit dan ambil jalan kanan. Menghadap ke arah pantai.
Masuk ke dalam bilik, berehat, mandi dan bersolat jamak Zohor dan Asar. Jam 5.00 petang, kami turun untuk mandi di kolam renang dan seterusnya turun ke pantai.
Cuaca panas terik. Sangat! Dalam pukul 6.40 petang gitu, barulah cuaca bertukar redup dan semakin menggelap. View sangat cantik seperti gambar-gambar yang I paparkan ini. So breathtaking views.
Cubalah datang sendiri dan alamilah pengalaman seperti kami. Klana Beach Resort, Port Dickson pasti menjadi pilihan kami lagi selain Eagle Ranch Resort. Cuma y…

SAVE BABY TAQHIF

Assalamualaikum...

Mohon share dan bantuan tuan puan yang budiman. Baby Taqhif merupakan bayi yang berusia 9 hari dan anak kepada my friend, Sariza Omar. Beliau memerlukan RM50K ASAP untuk membiayai operasi pembedahan kerana komplikasi jantung yang dialami oleh anaknya. Facebook beliau, Chik Eiza dan page Taqhif, Save Baby Taqhif.
Doakan Baby Taqhif sembuh dan dapat membesar dengan sihat. Pertolongan dan bantuan yang tuan puan berikan saya dahului dengan ucapan ribuan terima kasih.
Saya tidak mendapat sebarang faedah di dalam perkara ini. Niat cuma membantu kawan sahaja. Hanya Allah yang bisa membalas jasa baik tuan puan sekalian.
Terima kasih.
Eiza & suami, bertabahlah. Be strong for Baby Taqhif. Ini ujian Allah kepada kalian berdua. Kita berusaha, berdoa dan bertawakal. Insya Allah, Allah akan menyelamatkan Baby Taqhif.