Skip to main content

Eagle Ranch Resort, Port Dickson

Assalamualaikum...

14.9.2014

Alhamdulillah. Kami tiba di Eagle Ranch Resort, Port Dickson pada pukul 5.15 petang. Pernah datang survey ke sini dulu pada bulan April baru ni. Lepas check out dari Best Western Prima Inland Sea Resort. Masa tu kami dah booking bilik di Hotel Thistle. So, memang memendam perasaan dan keinginan untuk datang tidur bermalam di sini. Nak-nak selepas melihat Instagram Betty Rahmat dan a few friends yang datang berkunjung ke sini. In a simple word, hotel ini awesome sangat kau!

Mr. Hubby booking bilik thru booking.com. Ambil bilik jenis Kampung House. I teringin jugak nak tidur dalam bilik Bandwagon, Tepee, Log Cabin and Paddock Chalet. Semua bilik best ah! Kena pergi lagi dan lagi nanti! Banyak kali pergi pun tak rasa bosan kot. Aktiviti pun banyak tapi disebabkan masa yang terhad kami berjalan-jalan di sekitar resort saja. Hari dah petang so mandi kolam pun tidak. Ambil gambar dulu pada hari ni.

Tengoklah gambar-gambar kami ni. Tak teringin nak datang jugak ke?

Hihihi...

Kampung Houses. Bilik kami yang belah kanan. Setiap block ni ada 4 bilik ye?
Bilik kami.
View menghadap Tepees. Kolam renang di sebelah kiri Kampung House ni.
Di dalam bilik air.
Bilik kami di bahagian bawah belah Adib tu. Ada 4 bilik di setiap rumah macam ni. Bukan keseluruhannya bilik kami. 
Depan pintu masuk bilik kami sahaja. So, memang berbaulah akan si kuda ini iya bila angin bertiup sepoi-sepoi bahasa. Bau bahan buangan dia. Bila dok mandi dalam bilik air. Sebab bilik air tak ada bumbung. Jenis open gitu. Hiks!
Konon nak g mandi tapi hari dah lewat senja pun. Berjalan-jalan di sekitar resort saja. 
Tepees yeah!
Tempat favourite I dekat resort ni!

Comments

Assalamualaikum Tie...
Memang teringin juga nak pegi situ Tie... dah byk kali juga tengok member2 yg pegi sini.. tp belum ada rezeki lagi nampaknya.. kena ambik order kuih lebih sikit baru dpt pegi kot.. hehehe...

Popular posts from this blog

Riverside 3rd Point Beach Motel, Cherating

Klana Beach Resort, Port Dickson

Assalamualaikum...
15.9.2014
Kami tiba di Klana Beach Resort, Port Dickson pada pukul 2.00 petang. Very Islamic resort tau uols! Bacaan ayat Al-Quraan diperdengarkan di ruang lobi. First time kami datang ke sini. Terletak di atas bukit dan jalan masuknya berdekatan Ancasa All Suites Resort & Spa. Kalau nak ke Ancasa tu kita ambik jalan kanan, tapi kalau nak ke Klana Beach Resort, kita ambil jalan ke kiri. Masuk ke dalam sikit dan ambil jalan kanan. Menghadap ke arah pantai.
Masuk ke dalam bilik, berehat, mandi dan bersolat jamak Zohor dan Asar. Jam 5.00 petang, kami turun untuk mandi di kolam renang dan seterusnya turun ke pantai.
Cuaca panas terik. Sangat! Dalam pukul 6.40 petang gitu, barulah cuaca bertukar redup dan semakin menggelap. View sangat cantik seperti gambar-gambar yang I paparkan ini. So breathtaking views.
Cubalah datang sendiri dan alamilah pengalaman seperti kami. Klana Beach Resort, Port Dickson pasti menjadi pilihan kami lagi selain Eagle Ranch Resort. Cuma y…

The Taaras Beach Resort & Spa, Pulau Redang

Assalamualaikum...
Day 3 at Pulau Redang
16.3.2015
Bangun bersolat Subuh dan kemudiannya keluar berjalan kaki ke lobi untuk bersarapan di cafe hotel. Segar terasa menghirup udara di sini. After makan-makan yang best super sedap delicious,  ha gitu! dan ditemani ketua chef yang sangat friendly di sini, (beliau yang suggest supaya pergi buat jungle trekking semalam), kami berjalan-jalan di sekitar resort untuk mengambil gambar buat terakhir kali. Eh! Hopefully, boley datang ke sini lagi one fine day. Hihihi...
Ha, ni baru ada gambar pool yang jelas berbanding entry semalam. Seronok je melayan bebudak ni dok bermandi-manda. Orang tak ramai so apa lagi? Ini kolam kami yang punyalah!
Masuk ke bilik, berkemas kain baju (actually tak nak balik lagi, haha!), kami pun ke lobi dengan menaiki buggy. Selepas urusan daftar keluar selesai, kami dihantar ke jeti dengan menaiki sebuah van. Tiba di jeti, kami singgah untuk lunch di sebuah kedai makan. Kedai "Orang Kelantan". Paper Kosmo suk…