Skip to main content

Restoran Mee Tarik Warisan Asli, Sg. Besi

Assalamualaikum...

16.9.2014

Dari Klana Beach Resort, Port Dickson, kami terus ke sini. Lunch di Restoran Mee Tarik Warisan Asli, Sg. Besi. First time kami datang ke sini setelah tidak tertahan rasa mahu mencuba. Sudah bertahun-tahun cuba nak datang. Finally, dapat jugak merasa.
Ketika menjamu selera, terimbau memori ketika makan-makan di Guangzhou, China hampir setahun yang lalu. Tooth Pick Lambnya seenak rasa Satey di sana. Cuma Satey di Guangzhou lagi enak dimakan ketika masih panas-panas. Garlic Noodlesnya juga. Lembut je rasa. Super duper delicious nak bagitahu kat korang ni!

Hubby dan anak-anak pula  makan Nasi. Akan repeat untuk datang ke sini lagi. Tengah menulis dan melihat gambar-gambar ni pun dah buat aku menjejes air liur tau! Haish!
Hai Mr. Hubby, bilalah nak bawa I pergi lagi ni?!

Comments

miesha said…
makan kat sini memang best sangat.
sekarang kat Seksyen 8, Bandar Baru Bangi pun baru bukak restoran cawangan ke 5 mee tarik warisan.

Popular posts from this blog

Riverside 3rd Point Beach Motel, Cherating

Klana Beach Resort, Port Dickson

Assalamualaikum...
15.9.2014
Kami tiba di Klana Beach Resort, Port Dickson pada pukul 2.00 petang. Very Islamic resort tau uols! Bacaan ayat Al-Quraan diperdengarkan di ruang lobi. First time kami datang ke sini. Terletak di atas bukit dan jalan masuknya berdekatan Ancasa All Suites Resort & Spa. Kalau nak ke Ancasa tu kita ambik jalan kanan, tapi kalau nak ke Klana Beach Resort, kita ambil jalan ke kiri. Masuk ke dalam sikit dan ambil jalan kanan. Menghadap ke arah pantai.
Masuk ke dalam bilik, berehat, mandi dan bersolat jamak Zohor dan Asar. Jam 5.00 petang, kami turun untuk mandi di kolam renang dan seterusnya turun ke pantai.
Cuaca panas terik. Sangat! Dalam pukul 6.40 petang gitu, barulah cuaca bertukar redup dan semakin menggelap. View sangat cantik seperti gambar-gambar yang I paparkan ini. So breathtaking views.
Cubalah datang sendiri dan alamilah pengalaman seperti kami. Klana Beach Resort, Port Dickson pasti menjadi pilihan kami lagi selain Eagle Ranch Resort. Cuma y…

The Taaras Beach Resort & Spa, Pulau Redang

Assalamualaikum...
Day 3 at Pulau Redang
16.3.2015
Bangun bersolat Subuh dan kemudiannya keluar berjalan kaki ke lobi untuk bersarapan di cafe hotel. Segar terasa menghirup udara di sini. After makan-makan yang best super sedap delicious,  ha gitu! dan ditemani ketua chef yang sangat friendly di sini, (beliau yang suggest supaya pergi buat jungle trekking semalam), kami berjalan-jalan di sekitar resort untuk mengambil gambar buat terakhir kali. Eh! Hopefully, boley datang ke sini lagi one fine day. Hihihi...
Ha, ni baru ada gambar pool yang jelas berbanding entry semalam. Seronok je melayan bebudak ni dok bermandi-manda. Orang tak ramai so apa lagi? Ini kolam kami yang punyalah!
Masuk ke bilik, berkemas kain baju (actually tak nak balik lagi, haha!), kami pun ke lobi dengan menaiki buggy. Selepas urusan daftar keluar selesai, kami dihantar ke jeti dengan menaiki sebuah van. Tiba di jeti, kami singgah untuk lunch di sebuah kedai makan. Kedai "Orang Kelantan". Paper Kosmo suk…