Skip to main content

Hotel Grand Puteri, Kuala Terengganu

Assalamualaikum...

Gambar sudah terlalu banyak. Naik pening kepala dok mikir nok update cerita hok mano so. Sudohnyo maso dok berlalu gitu jah. Malas getek. Tengok tbla, dok masokla. Pah gak bilo dok ngadop laptop, nyo sero nok g tandahlah. Perut mulahlah. Hihi. Sajakan? Saja cari alasan. Tahu doh mu ni wati! Malas je cerita sebenarnya. 

Kita tak suka skip cerita. So kita mula dengan hok paling dulu deh? Cerita bulan 3 baru ni. 13.3.2015 g tido di Hotel Grand Puteri, Kuala Terengganu. Tak pernah tido sini sebelum ni. First time yang pertama kali tido sini. Hihi. Very Islamic hotel I tell you! Macam di Klana Beach Resort Port Dickson. Masuk daley hotel jah doh dengar alunan ayat-ayat suci Al-Quran. Raso tenang jiwa adik kakok ter.

Masuk bilik. Bersolat jamak Maghrib dan Isyak, kami keluar dinner. Mr. Hubby bawa kami ke Restoran Tenang di Pantai Batu Burok. Walawei! Bila ku tatap gambar lauk dinner ni, sero nok g sano loni jugop. Sedak senghoti demo wei lauk dio. Ikan Siakap Stim ter. Daku ratah sapa tingga tuley. Sotong Celup Tepung pun. Highly recommended gitew. G ar try makey. Tok soh rusing pasal hargo. Makey sedak tak dok hal pong kalu baya maha pun.

Okla. Esoknya, 14.3.2015, pas breakfast, kami check out bilik. Then menuju ke jeti untuk ke Pulau Redang.
Yeah! Happy teruja eksaited sero!

Comments

Popular posts from this blog

Riverside 3rd Point Beach Motel, Cherating

Klana Beach Resort, Port Dickson

Assalamualaikum...
15.9.2014
Kami tiba di Klana Beach Resort, Port Dickson pada pukul 2.00 petang. Very Islamic resort tau uols! Bacaan ayat Al-Quraan diperdengarkan di ruang lobi. First time kami datang ke sini. Terletak di atas bukit dan jalan masuknya berdekatan Ancasa All Suites Resort & Spa. Kalau nak ke Ancasa tu kita ambik jalan kanan, tapi kalau nak ke Klana Beach Resort, kita ambil jalan ke kiri. Masuk ke dalam sikit dan ambil jalan kanan. Menghadap ke arah pantai.
Masuk ke dalam bilik, berehat, mandi dan bersolat jamak Zohor dan Asar. Jam 5.00 petang, kami turun untuk mandi di kolam renang dan seterusnya turun ke pantai.
Cuaca panas terik. Sangat! Dalam pukul 6.40 petang gitu, barulah cuaca bertukar redup dan semakin menggelap. View sangat cantik seperti gambar-gambar yang I paparkan ini. So breathtaking views.
Cubalah datang sendiri dan alamilah pengalaman seperti kami. Klana Beach Resort, Port Dickson pasti menjadi pilihan kami lagi selain Eagle Ranch Resort. Cuma y…

SAVE BABY TAQHIF

Assalamualaikum...

Mohon share dan bantuan tuan puan yang budiman. Baby Taqhif merupakan bayi yang berusia 9 hari dan anak kepada my friend, Sariza Omar. Beliau memerlukan RM50K ASAP untuk membiayai operasi pembedahan kerana komplikasi jantung yang dialami oleh anaknya. Facebook beliau, Chik Eiza dan page Taqhif, Save Baby Taqhif.
Doakan Baby Taqhif sembuh dan dapat membesar dengan sihat. Pertolongan dan bantuan yang tuan puan berikan saya dahului dengan ucapan ribuan terima kasih.
Saya tidak mendapat sebarang faedah di dalam perkara ini. Niat cuma membantu kawan sahaja. Hanya Allah yang bisa membalas jasa baik tuan puan sekalian.
Terima kasih.
Eiza & suami, bertabahlah. Be strong for Baby Taqhif. Ini ujian Allah kepada kalian berdua. Kita berusaha, berdoa dan bertawakal. Insya Allah, Allah akan menyelamatkan Baby Taqhif.