Skip to main content

Warung Pok Nong, Kuala Terengganu

Assalamualaikum...

16.3.2015

Dari Jeti Syahbandar Kuala Terengganu, kami terus menuju ke Warung Pok Nong. Aritu tonton Romantika Aziz M. Osman with her beautiful wife. Tempat favourite mereka dok makan seafood celup tepung. Kami pun trylah google cari kat mana terletaknya kedai ni. Ha! 40 minit beratur kau! Gila punya kerja. Punya sanggup berbaris lelama gitu!

So, bila sampai my turn teros jew I nak bayar. Kakak tu kata, "Makanlah dulu". I tanya, "Percaya ke?" Kakak tu jawab, "Terpulang je kat customer nak bayar atau tak". Haaa, bagus tak cara dia layan customer? Tak heran sangat dengan duit segala. Kan?

Okay, bab rasa tu sedaplah. Fresh juicy gitu. Bolehlah. Cumanya lain kali kalau pergi ke Kuala Terengganu, tidaklah kata mahu datang ke kedai ni lagi. I prefer seafood celup tepung di Kg. Penarik, Pantai Rhu Sepuluh. Yang tu sos pencicah dia lagik power. Well, terpulang ikut selera anak tekak memasing kot?

What ever ajelah kan?

Next entry, Batu Burok Beach Resort, Kuala Terengganu.

Honey nak main layang-layang. So abah belikan untuknya.
Pantai di hadapan Warung Pok Nong.

Comments

T... percaya tak? akak org asal dari Tganu ni kalau balik sana pun tak pernah merasa ikan celup tepong bagai tu... malu lak rasanya... hehehee... yelah... balik sana lebih kepada melawat sedara mara gitu.. itupun kdg ada sedara yg tak sempat nak ziarah.. nampaknya kalau blk kg kena gak try mkn goreng2 ni...
Ruziawati Yusof said…
Ye ke sis? Sedap mkn di tepi pantai yg cantik mcm d terengganu sis. Cubalah sekali. Sotong so juicy.

Popular posts from this blog

Riverside 3rd Point Beach Motel, Cherating

Klana Beach Resort, Port Dickson

Assalamualaikum...
15.9.2014
Kami tiba di Klana Beach Resort, Port Dickson pada pukul 2.00 petang. Very Islamic resort tau uols! Bacaan ayat Al-Quraan diperdengarkan di ruang lobi. First time kami datang ke sini. Terletak di atas bukit dan jalan masuknya berdekatan Ancasa All Suites Resort & Spa. Kalau nak ke Ancasa tu kita ambik jalan kanan, tapi kalau nak ke Klana Beach Resort, kita ambil jalan ke kiri. Masuk ke dalam sikit dan ambil jalan kanan. Menghadap ke arah pantai.
Masuk ke dalam bilik, berehat, mandi dan bersolat jamak Zohor dan Asar. Jam 5.00 petang, kami turun untuk mandi di kolam renang dan seterusnya turun ke pantai.
Cuaca panas terik. Sangat! Dalam pukul 6.40 petang gitu, barulah cuaca bertukar redup dan semakin menggelap. View sangat cantik seperti gambar-gambar yang I paparkan ini. So breathtaking views.
Cubalah datang sendiri dan alamilah pengalaman seperti kami. Klana Beach Resort, Port Dickson pasti menjadi pilihan kami lagi selain Eagle Ranch Resort. Cuma y…

SAVE BABY TAQHIF

Assalamualaikum...

Mohon share dan bantuan tuan puan yang budiman. Baby Taqhif merupakan bayi yang berusia 9 hari dan anak kepada my friend, Sariza Omar. Beliau memerlukan RM50K ASAP untuk membiayai operasi pembedahan kerana komplikasi jantung yang dialami oleh anaknya. Facebook beliau, Chik Eiza dan page Taqhif, Save Baby Taqhif.
Doakan Baby Taqhif sembuh dan dapat membesar dengan sihat. Pertolongan dan bantuan yang tuan puan berikan saya dahului dengan ucapan ribuan terima kasih.
Saya tidak mendapat sebarang faedah di dalam perkara ini. Niat cuma membantu kawan sahaja. Hanya Allah yang bisa membalas jasa baik tuan puan sekalian.
Terima kasih.
Eiza & suami, bertabahlah. Be strong for Baby Taqhif. Ini ujian Allah kepada kalian berdua. Kita berusaha, berdoa dan bertawakal. Insya Allah, Allah akan menyelamatkan Baby Taqhif.