Friday, May 29, 2015

Warung Pok Nong, Kuala Terengganu

Assalamualaikum...

16.3.2015

Dari Jeti Syahbandar Kuala Terengganu, kami terus menuju ke Warung Pok Nong. Aritu tonton Romantika Aziz M. Osman with her beautiful wife. Tempat favourite mereka dok makan seafood celup tepung. Kami pun trylah google cari kat mana terletaknya kedai ni. Ha! 40 minit beratur kau! Gila punya kerja. Punya sanggup berbaris lelama gitu!

So, bila sampai my turn teros jew I nak bayar. Kakak tu kata, "Makanlah dulu". I tanya, "Percaya ke?" Kakak tu jawab, "Terpulang je kat customer nak bayar atau tak". Haaa, bagus tak cara dia layan customer? Tak heran sangat dengan duit segala. Kan?

Okay, bab rasa tu sedaplah. Fresh juicy gitu. Bolehlah. Cumanya lain kali kalau pergi ke Kuala Terengganu, tidaklah kata mahu datang ke kedai ni lagi. I prefer seafood celup tepung di Kg. Penarik, Pantai Rhu Sepuluh. Yang tu sos pencicah dia lagik power. Well, terpulang ikut selera anak tekak memasing kot?

What ever ajelah kan?

Next entry, Batu Burok Beach Resort, Kuala Terengganu.

Honey nak main layang-layang. So abah belikan untuknya.
Pantai di hadapan Warung Pok Nong.

2 comments:

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

T... percaya tak? akak org asal dari Tganu ni kalau balik sana pun tak pernah merasa ikan celup tepong bagai tu... malu lak rasanya... hehehee... yelah... balik sana lebih kepada melawat sedara mara gitu.. itupun kdg ada sedara yg tak sempat nak ziarah.. nampaknya kalau blk kg kena gak try mkn goreng2 ni...

Ruziawati Yusof said...

Ye ke sis? Sedap mkn di tepi pantai yg cantik mcm d terengganu sis. Cubalah sekali. Sotong so juicy.