Skip to main content

The Taaras Beach Resort & Spa, Pulau Redang

Assalamualaikum...

Day 2 at Pulau Redang
15.3.2015

Selepas breakfast yang amat sedap dan mengenyangkan, kami buat jungle trekking pula. Berjalan dalam 30 minit dan kami berhenti rehat seketika untuk mandi laut dan bermain pasir. Dalam setengah jam kemudian, kami sambung buat jungle trekking. Mr. Hubby mendukung Honey so perjalanan yang sepatutnya mengambil  masa selama 30 minit berlanjutan ke 45 minit. Seronok sangat buat jungle trekking ni korang! Nak-nak bila keluar daripada hutan dan bertemu air laut membiru begini. Cukup berpuas hati even berjalan di tengah terik matahari untuk ke Laguna Redang. Nak lunch.

Banyak pilihan makanan. Semua sesedap rasa. Kami duduk relax bersantai di tepian pantai kemudiannya. Oh! I'm in heaven! Ya Allah! Seronok benar dapat bercuti di sini! Thank you so much Mr. Hubby!

Pulang ke hotel, kami menaiki boat pula. Kena caj RM150 pula untuk boat dan van untuk dihantar ke hotel. Balik ke hotel, bilik sudah siap dikemaskan.

Selepas mandi dan bersolat jamak Asar dan Zohor, kami berehat di dalam bilik. Sekitar jam 6.00 petang, Mr. Hubby and I berjalan-jalan di pantai. Tak ramai orang dah masa ni. Suasana damai dan tenang sesangat!

Kami keluar berjalan kaki untuk dinner di kedai makan yang terletak berhadapan hotel. Sedap semua rasa makanannya. Campur nasi bungkus untuk Adib, harganya RM130++.

Penat mental dan fizikal. Namun puas hati dan berbaloi-baloi rasanya! Thanks Mr. Hubby for the treat!

Gambar terlalu banyak. I pilih-pilih aje untuk entry ini. Korang jikalau berpeluang, diberi ruang, go jelajah Pulau Redang. Awesome ngat baq hang!

Comments

Popular posts from this blog

Riverside 3rd Point Beach Motel, Cherating

Klana Beach Resort, Port Dickson

Assalamualaikum...
15.9.2014
Kami tiba di Klana Beach Resort, Port Dickson pada pukul 2.00 petang. Very Islamic resort tau uols! Bacaan ayat Al-Quraan diperdengarkan di ruang lobi. First time kami datang ke sini. Terletak di atas bukit dan jalan masuknya berdekatan Ancasa All Suites Resort & Spa. Kalau nak ke Ancasa tu kita ambik jalan kanan, tapi kalau nak ke Klana Beach Resort, kita ambil jalan ke kiri. Masuk ke dalam sikit dan ambil jalan kanan. Menghadap ke arah pantai.
Masuk ke dalam bilik, berehat, mandi dan bersolat jamak Zohor dan Asar. Jam 5.00 petang, kami turun untuk mandi di kolam renang dan seterusnya turun ke pantai.
Cuaca panas terik. Sangat! Dalam pukul 6.40 petang gitu, barulah cuaca bertukar redup dan semakin menggelap. View sangat cantik seperti gambar-gambar yang I paparkan ini. So breathtaking views.
Cubalah datang sendiri dan alamilah pengalaman seperti kami. Klana Beach Resort, Port Dickson pasti menjadi pilihan kami lagi selain Eagle Ranch Resort. Cuma y…

SAVE BABY TAQHIF

Assalamualaikum...

Mohon share dan bantuan tuan puan yang budiman. Baby Taqhif merupakan bayi yang berusia 9 hari dan anak kepada my friend, Sariza Omar. Beliau memerlukan RM50K ASAP untuk membiayai operasi pembedahan kerana komplikasi jantung yang dialami oleh anaknya. Facebook beliau, Chik Eiza dan page Taqhif, Save Baby Taqhif.
Doakan Baby Taqhif sembuh dan dapat membesar dengan sihat. Pertolongan dan bantuan yang tuan puan berikan saya dahului dengan ucapan ribuan terima kasih.
Saya tidak mendapat sebarang faedah di dalam perkara ini. Niat cuma membantu kawan sahaja. Hanya Allah yang bisa membalas jasa baik tuan puan sekalian.
Terima kasih.
Eiza & suami, bertabahlah. Be strong for Baby Taqhif. Ini ujian Allah kepada kalian berdua. Kita berusaha, berdoa dan bertawakal. Insya Allah, Allah akan menyelamatkan Baby Taqhif.