Tuesday, July 19, 2016

Ikea Malaysia Turns 20

Assalamualaikum,

Happy birthday to you Ikea! Turns 20 already. First time kita jumpa sekitar tahun 2000. Masa tu you dekat Jusco Damansara Utama. Happy sesangat setiap kali datang "bertemu" kamu. Banyak dah barang-barang kat rumah ni hasil bershopping di Ikea. Kalaulah boleh, seisi rumah aku hanya perlukan kamu sahaja. Tak nak dah brand lain.

Hiks. Over gitu.

I love you. Always. Forever.

Nampak barang dalam troli tu sikit aje kan? Tapi mencecah juga angka RM500++. Gara-gara over eksaited dok memilih quilt cover buat si anak dara kita, Nur. Silap tak check the price first. I thought the price is RM59.00 sebab corak seakan nak sama dengan quilt cover idaman kalbu I jenis Ljusoga tetapi yang ni jenis Stenort dan berharga RM229.00. Made from Turkey. Single quilt cover and pillowcase. Bila tengok bill, alahai barang apa harga ratus gini, check dengan staff Ikea, quilt cover Nur rupanya. Careless betul tau! Biasanya kita check harga dulu, maklumlah takut over budget. But then terkena jugak. 

What to do, iols redha ajelah ha. Macam orang kaya aje kan? Beli quilt cover single harga ratus-ratus bagai. Padahal tak kaya mana pun. Not even close pun ha.

Alahai. Tak pepasal membazirkan duit saja. Ada sesapa yang nak beli? Kita nak let it go. Let it go. Quilt tu pun kita ada beli. Cuma berharga RM15.90 sahaja.

Anyone? Let me know ya? Thanks!


No comments: