Skip to main content

Ikea Malaysia Turns 20

Assalamualaikum,

Happy birthday to you Ikea! Turns 20 already. First time kita jumpa sekitar tahun 2000. Masa tu you dekat Jusco Damansara Utama. Happy sesangat setiap kali datang "bertemu" kamu. Banyak dah barang-barang kat rumah ni hasil bershopping di Ikea. Kalaulah boleh, seisi rumah aku hanya perlukan kamu sahaja. Tak nak dah brand lain.

Hiks. Over gitu.

I love you. Always. Forever.

Nampak barang dalam troli tu sikit aje kan? Tapi mencecah juga angka RM500++. Gara-gara over eksaited dok memilih quilt cover buat si anak dara kita, Nur. Silap tak check the price first. I thought the price is RM59.00 sebab corak seakan nak sama dengan quilt cover idaman kalbu I jenis Ljusoga tetapi yang ni jenis Stenort dan berharga RM229.00. Made from Turkey. Single quilt cover and pillowcase. Bila tengok bill, alahai barang apa harga ratus gini, check dengan staff Ikea, quilt cover Nur rupanya. Careless betul tau! Biasanya kita check harga dulu, maklumlah takut over budget. But then terkena jugak. 

What to do, iols redha ajelah ha. Macam orang kaya aje kan? Beli quilt cover single harga ratus-ratus bagai. Padahal tak kaya mana pun. Not even close pun ha.

Alahai. Tak pepasal membazirkan duit saja. Ada sesapa yang nak beli? Kita nak let it go. Let it go. Quilt tu pun kita ada beli. Cuma berharga RM15.90 sahaja.

Anyone? Let me know ya? Thanks!


Comments

Popular posts from this blog

Riverside 3rd Point Beach Motel, Cherating

Klana Beach Resort, Port Dickson

Assalamualaikum...
15.9.2014
Kami tiba di Klana Beach Resort, Port Dickson pada pukul 2.00 petang. Very Islamic resort tau uols! Bacaan ayat Al-Quraan diperdengarkan di ruang lobi. First time kami datang ke sini. Terletak di atas bukit dan jalan masuknya berdekatan Ancasa All Suites Resort & Spa. Kalau nak ke Ancasa tu kita ambik jalan kanan, tapi kalau nak ke Klana Beach Resort, kita ambil jalan ke kiri. Masuk ke dalam sikit dan ambil jalan kanan. Menghadap ke arah pantai.
Masuk ke dalam bilik, berehat, mandi dan bersolat jamak Zohor dan Asar. Jam 5.00 petang, kami turun untuk mandi di kolam renang dan seterusnya turun ke pantai.
Cuaca panas terik. Sangat! Dalam pukul 6.40 petang gitu, barulah cuaca bertukar redup dan semakin menggelap. View sangat cantik seperti gambar-gambar yang I paparkan ini. So breathtaking views.
Cubalah datang sendiri dan alamilah pengalaman seperti kami. Klana Beach Resort, Port Dickson pasti menjadi pilihan kami lagi selain Eagle Ranch Resort. Cuma y…

SAVE BABY TAQHIF

Assalamualaikum...

Mohon share dan bantuan tuan puan yang budiman. Baby Taqhif merupakan bayi yang berusia 9 hari dan anak kepada my friend, Sariza Omar. Beliau memerlukan RM50K ASAP untuk membiayai operasi pembedahan kerana komplikasi jantung yang dialami oleh anaknya. Facebook beliau, Chik Eiza dan page Taqhif, Save Baby Taqhif.
Doakan Baby Taqhif sembuh dan dapat membesar dengan sihat. Pertolongan dan bantuan yang tuan puan berikan saya dahului dengan ucapan ribuan terima kasih.
Saya tidak mendapat sebarang faedah di dalam perkara ini. Niat cuma membantu kawan sahaja. Hanya Allah yang bisa membalas jasa baik tuan puan sekalian.
Terima kasih.
Eiza & suami, bertabahlah. Be strong for Baby Taqhif. Ini ujian Allah kepada kalian berdua. Kita berusaha, berdoa dan bertawakal. Insya Allah, Allah akan menyelamatkan Baby Taqhif.